FASTAN

I tisdags var det FASTLAGSTISDAG och jag började genast på morgonen med godsaker.

Livet är till för att njutas.




Jag tycker om traditioner, det är något som jag vill föra vidare till barnen. 
Så på måndag bakades bullarna.




På kvällen lades de gula ärterna i blöt. 

Gula ärter i blöt.

Sen, när ärtsoppan är klar mixar jag en del, så vill jag ha den. De andra föredrar omixad....smile. Min soppa tycker de att ser ut som.....när maginnehållet inte vill hållas på insidan (fint formulerat).





Även den mjölkfria knäcken kokades på måndagkväll och sattes i formar..vilka ingen fick röra förrän tisdag morgon. Men EN liten mus hade varit i farten, för en knäck fattades.

Vi använder modell större när det gäller knäckformar.


Den KRISTNA FASTAN  började i onsdags...på Askonsdag. Den är en förberedelsetid inför påsken.
Att fasta är att frivilligt avstå ifrån något. Att avstå från något som tar mycket av ens tid. Och istället ta tid för Gud och Hans vilja...vad vill Han att vi skall sättta fokus på.

Vi kan ha många saker i vårt liv som stjäl alltför mycket tid...tid som vi inte ens reflekterar över. Att sitta framför tv eller dator i timmar, shoppande, ätande, tränande, m.m. Det mesta är gott och sunt...men i rätt proportioner.

När vi plötsligt skall avstå ifrån något som mer eller mindre har blivit en del av vår vardag då inser vi hur svårt det är. Då behöver vi hjälp... Jesu hjälp, tid för bön, bibelläsning och tid att bara sitta och lyssna in vad Han vill säga till oss.

När det gäller mig själv...så tar b.l.a. läsning mycket tid, ifall jag har en bra bok pågång. Då liksom försvinner jag in i bokvärlden och vill inte höra... mannen som påminner om att vi borde fara och handla eller något av barnen som vill bli förhörd till ett prov o.s.v. Då är jag ingen bra människa.
 
Nu har jag en väldigt bra bok pågång, som jag nog kommer att läsa här på sportlovet. Sen skall jag FÖRSÖKA att ha bokfasta fram till påsk.

Bra bok pågång.

Men, det finns en bok som jag inte kommer att ta paus ifrån och det är bibeln. Den skall jag FÖRSÖKA att ta mera tid för.

Det här är en bibel med massor av förklaringar på alltmöjligt..rekommenderas.



Vad är det som stjäl mycket av din tid?

Fasta är att avstå något,  för att avskilja tid för något/någon som är viktigare. 
Det enda vi vet är att vi lever nu och här, sen vet vi inget om framtiden. Så ta tid för och med varann. Och ta tid med Honom som gett dig ditt liv..Gud själv.


Jesaja 58:6-7
Nej, detta är den fasta jag vill se;att du lossar orättfärdiga bojor, sliter sönder okets rep, befriar de förtryckta, krossar alla ok.
Dela ditt bröd med den hungrige, ge hemlösa stackare husrum, ser du en naken så klä honom, vänd inte dina egna ryggen.

Matteus 4:4
Jesus svarade; det står skrivet; Människan skall inte leva bara av bröd, utan av varje ord som utgår ur Guds mun.

Lukas 12:34
Ty där er skatt är, där kommer också ert hjärta att vara.




 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023