23 ÅRS ÄKTENSKAP och besök på "rippilägret".

I söndags (1 juli) firade vi vår 23-åriga bröllopsdag. Och igår 2 juli var det 24 år sedan vi förlovade oss.



Vår vigsel och vårt bröllp minns vi en hel del från, men håll i er nu....för ingen av oss minns var eller hur vi förlovade oss, ja det är riktigt sant. Det kanske säger en hel del om oss😉....det viktiga var att vi skulle få varann, inte på vilket sätt.
Och vi fick varann och det var det viktigaste.

Vi inledde vårt firande i söndags med gudstjänst ute vid Pörkenäs på konfirmandernas läger.






Konfirmanderna hade fått olika uppgifter i och kring gudstjänsten. Vår Matilda hade varit med och dekorerat altaret. Jag fick tyvärr ingen bra bild av hela altaret, det blev endera för ljust eller för mörkt.








Efter den fina gudstjänsten bjöd församlingen på tårta och kaffe. Därefter blev det volleyboll mellan föräldrar och konfirmander och härliga promenader ute på klipporna.

Och vissa föräldrar gjorde goda gärningar på samma gång👍😊. Denna mamma plockade lite skräp medan vi vandrade i skogen. Kan tillägga att hela området är väldigt snyggt och städat, men efter den senaste tidens stormar så var det inte så märkligt med lite plast här och där.




Fick en bild av dessa fina tjejer.


Och just där och då nedanför dessa vackra klippor i solskenet så tog Matilda och en kompis några bilder av oss.
Det blev lite bergsklättring för att hitta en klippa där det inte blåste alldeles för hårt. Sen blev vi dokumenterade medan vi hade en ganska stor publik, men det bjöd vi på😉.






Och som seden bjuder så skall ju alltid någon eller några slängas i vattnet när det är läger, och det blev inte vi...tack och lov.
Det blev en hjälpledare som snart skulle ha födelsedag, alltid tycks de hitta någon orsak till att kasta någon i vattnet.




Och jag fick ta en bild av denna härliga tjej och t.o.m sätta den på bloggen, det tackar jag för.




Och flera hoppade i frivilligt. Matilda utan knästöd....så det inte skulle bli blött, men det gick fint, för knäskålen alltså.


På tal om Matildas knä som hoppade urled den 28 maj, så skall hon på magnetröntgen i slutet av juli och sen till en ortoped.


När de blöta tjejerna begav sig i duschen så åkte vi vidare för att fira vår dag.
Vi åkte till Karleby på mat, promenad vid Havsparken och lite sightseeing som slutade med en u-sväng när vi kom in på förbjudet område😉.




Och jo, Hugo fick också vara med...för då kunde vi ju vara på vift så gott som hela kvällen.




Sen åkte vi ännu via mammas och pappas med glass för att fira innan vi styrde kosan hemåt.



De hade fått den vackraste sommarbukett av sina underbara grannar.




Så här skrev jag på Instagram:
Han och jag 23 år som äkta par. Dottern och en kompis på rippilägret försökte få oss på bild, efter lite bergsklättring och mitt i blåsten med stor publik blev det äkta kärlek 😊.
Vi älskar att fira och vi firar ofta, smått som stort. I dag har vi firat oss. 
Våra starkheter...firandet 😊, skrattet, humorn, att arbeit i lag, att kunna leva mitt i bombnedslag och ändå kunna slappna av och njuta👍. 
Våra svagheter...ja de är fortfarande många och livet är inte alltid lätt. Men vi har valt varandra, och vi gör det fortfarande varje dag 😊. Det är en gåva att varje dag få vakna upp och tacka Gud för den andra. En tretvinnad tråd brister ej så lätt (står det i bibeln, en tre tvinnad tråd= mannen, kvinnan och Gud).

Och så är det. Äktenskapet kan inte och ska inte bygga på känslor. Äktenskapet är ett val, jag väljer att älska dig och dela livet med dig. När det kommer dagar när känslorna säger något helt annat då vet vi att det är bara en känsla, dagens känsla. 
För att äktenskapet skall hålla och fungera måste vi ha viljan att jobba mot samma håll. Och tron på att någon större har allt i Sin hand....Herren själv. En tre tvinnad tråd håller bättre än en två tvinnad tråd.

En tretvinnad tråd kan också bestå av helt fel trådar som ex. mannen, kvinnan och arbetet eller mannen, kvinnan och tv:n/nätet. Ja i dagens utbud kan det gå hur snett som helst om vi väljer att tvinna in fel tråd mellan oss.

Vi väljer själva vem eller vad som skall finnas med i vårt liv och vårt äktenskap.
Och alla får vi nu som då kontrollera att vi håller oss på rätt väg med rätt resesällskap och att vi har rätt mål i sikte 👍😊.




OCH GUD SKAPADE MÄNNISKAN TILL SIN AVBILD, TILL GUDS AVBILD SKAPADE HAN HENNE, TILL MAN OCH KVINNA SKAPADE HAN DEM (1 Mosebok 1:27).

GRIPS NI AV VREDE, SYNDA INTE. LÅT INTE SOLEN GÅ NER ÖVER ER VREDE OCH GE INTE dJÄVULEN NÅGOT TILLFÄLLE (Efesierbrevet 4:26-27).

LÅT INGA SMUTSIGA ORD KOMMA ÖVER ERA LÄPPAR UTAN BARA DET SOM ÄR GOTT OCH BYGGER UPP DÄR DET BEHÖVS, SÅ ATT DET BLIR TILL GLÄDJE FÖR DEM SOM HÖR DET.
VAR I STÄLLET GODA OCH BARMHÄRTIGA MOT VARANDRA OCH FÖRLÅT VARANDRA, SÅ SOM GUD I KRISTUS FÖRLÅTER ER ( Efesierbrevet 4:29, 32).

OM NI FÖRBLIR I MIG OCH MINA ORD FÖRBLIR I ER, SÅ BE OM VAD NI VILL OCH NI SKA FÅ DET (Johannesevangeliet 15:7).

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023