FARSDAG 2017

Vi har fått fira farsdag igen och jag tycker att det är en så viktig och rolig dag när vi får fira våra "pappor"...min man /barnens pappa och sen faffa / moffa / svärfar.



Det finns de som tycker att en sådan dag inte behövs, lika lite som morsdag behövs. MEN FÖR MIG BEHÖVS DEN, LIKA MYCKET SOM MORSDAG.

Som livet ser ut just nu med full rulle hela tiden (även om man som vi skalat bort en hel del under de senaste åren, och vi jobbar på det ännu) så tror jag att risken skulle bli ännu större att vi  glömde bort varann om inte dessa dagar inföll nu som då.

Vi bor ju väldigt nära vår släkt, men ifall vi bodde längre bort så vill jag tro att dessa dagar skulle föra oss samman, liksom andra bemärkelsedagar och högtider.
Livet är så brustet så vi skall för allt i världen inte plocka bort allt som gör att vi kan samlas, se varann och skratta tillsammans, sånt som gör det brustna lättare att bära.

Och visst kan man fira vad som helst vilken dag som helst och göra en annars vanlig dag till en festdag....men hur ofta gör vi det?

Vi älskar att festa och fira och visst gör vi stunder (en kaffepaus med något extra gott) av fest även under vanliga dagar, men att köra en hel dag av fest, det blir ju allt för sällan.




Så farsdagen var en dag vi väntat på.
Jan blev firad på morgonen. Jag dukade mysigt med levande ljus, nybryggt avsvalnat kaffe (så vill han ha det), en hjärtskål, som sen fylldes med hans favoritglass "KAFFE/CHOKLAD", små paket och tidningen (i form av plattan, så vill han ha det), och ett rengörande stort vattenglas.......och hans favorit t-shirt till sist.



Barnen kom och gratulerade sin far vartefter de orkade upp (vi har slutat att försöka med gemensam uppvaktning😉...det blir så mycket trevligare när alla får vakna den tid de vill) Jan fick kramar och en hel del godis.


Min far var denna farsdag på annan ort, men han lär få en "överraskning"  inom kort. Men han fick ett sms, där vi önskade honom en trevlig dag...och JAG ÄLSKAR DIG PAPPA.


Svärfar firade vi ordentligt.
Svärmor hade gjort god lasagne till sina barn med familjer, vi är 12 stycken när vi träffas.
Insåg att jag nog har en "egen" bild på svärmor men inte på svärfar.


Och vi fick jultårtor med en halv grön kula i mitten (gröna kulor är Jans favorit) och goda pepparkakor...vad mer kan man önska i matväg.

Här hade dock julstjärnorna minskat drastiskt.

Det var trevlig samvaro och spel.



Och som alltid så kan man hitta ett som annat hemma hos farmödrar/mormödrar, farfäder/morfäder, och det gjordes det även denna gång.
Det upphittades två gitarrer i ett rum och plötsligt började det strömma ut "ljuvlig" musik från ett av sovrummen.

Och Jan erbjöd sig att lära ut hur man stämmer en gitarr (med hjälp av telefonen).

Bilden: Morbror Jan med två av sina härliga systerbarn.






Och vi lyckades få till årets julkort (familjeporträtt) på ca 1 min. Den bilden kommer senare, till jul. Men jag kan avslöja att den innehåller lite snö, frusna äpplen, vi fem och Hugo som traskar omkring bakom oss.


Sen avslutade jag kvällen här.


Jag har fått glädjen att få vara med i ett härligt gäng, där vi övar inför en ekomenisk, internationell konsert.
Jag kan säga att jag stortrivs, det är JESUS PÅ FÖRSTA PLATS, det är sång, dans och afrikanska rytmer.

En fin dag gick till sitt slut, jag var varm i hjärtat och fylld av tacksamhet.

Tack gode Gud, vår himmelske Far för alla våra "pappor" som du gett oss och tack för att Du alltid är med oss.
ALLA HAR VI EN FAR I DIG, en Far som ser oss, bryr sig om oss och leder oss dag för dag i denna stormiga värld. Utrusta Du oss med det vi behöver för att klara av livets brustenhet och  låt oss se glädjen och själva livet i livet Amen.


MEN HERRE, DU ÄR VÅR FAR, VI ÄR LERAN, OCH DU ÄR DEN SOM FORMAT OSS, VI ÄR ALLA VERK AV DIN HAND (Jesaja 64:8).

VÅRA FÄDER FOSTRADE OSS EN KORT TID SÅ SOM DE TYCKTE VAR RÄTT, MEN GUD GÖR DET FÖR VÅRT BÄSTA, FÖR ATT VI SKA FÅ DEL AV HANS HÄRLIGHET (Hebreerbrevet 12:10).


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023