JAG 50 ÅR DEL 2 FESTHELG

Lördagmorgon var jag så glad och laddad när jag vaknade, det skulle bli så roligt att äntligen få fylla vårt hem igen med nära och kära, familjemedlemmar och inbjudna vänner som ville komma och fira med oss. 


Den blivande 50 åringen var naturligtvis klädd i favoritfärgen rosa. Och här (bilden ovan) stod jag framför en av alla våra smutsiga speglar (några blev dock putsade inför festen). Att publicera en bild när man står framför en smutsig spegel säger en hel del om denna 50 åring, jag klär gärna upp mig och festar loss men vardagligt lever jag/vi i ett hem med damm, diskhögar, tvättberg och grejer överallt och det går riktigt bra det också. Jag gillar både ock, fest och vardag (och de smutsiga speglarna tycks jag sällan lägga märke till).


KLÄDSEL
(denna text skulle gärna ha fått höra till förra blogginlägget del 1.)
När det gällde min klädsel hade jag länge letat efter en gammalrosa klänning som jag liksom såg framför mig hur den var figursydd för mig, men tyvärr hittades ingen sådan. Men så någon vecka innan min festhelg hittade jag en blommig rosa klänning på nätet som jag kände att också var jag. Jag klickade hem den och räknade med att hinna få den i tid. Den anlände dock en dag efter festhelgen. 

Här en liten titt på den. Och denna blir kanske använd till Matildas studentfest.

Så vad gör man då, jo man tager vad man haver och försöker kombinera ihop på bästa sätt. Så jag plockade fram lite olika rosa plagg ur mitt skåp och insåg att det som fattades var en topp. Det blev att jag lånade Matildas vita "skjorta". Alla de övriga plaggen har jag köpt på loppis under årens lopp. 

Jag blev nöjd med min hopplockade klädsel. Matilda tittade dock en stund på mig också sa hon: Det syns nog att du fyllt 50 år nu 😊.


Min älskade man (han som tycker att man inte behöver ha så mycket kläder utan köper typ tre likadana byxor och använder dem tills de går sönder för att några år senare investera i tre till, exakt likadana) tyckte också att han kunde plocka ihop något ur sitt skåp, men det tyckte inte denna fru. Eftersom dotterns studentkalas också skulle/skall firas denna sommar så tyckte jag att vi kunde slå på stort och köpa en ny kostym till honom, det tyckte han var onödigt eftersom den han har går ju på.

Man måste vara listig om man har en man som tycker att nya kläder är onödigt (när man redan har flera plagg i skåpet) så det blev så att vi åkte till klädbutiken för att pröva en ny kavaj. En ny skjorta hade jag redan köpt till honom som han godkännde efter att han fått lägga ut en lång ramsa om hur många skjortor han faktiskt redan har i sitt skåp.

Väl inne i butiken var kostymer på specialerbjudande (då blir han alltid lite mera tillmötesgående) och biträdet hittade den perfekta färgen och storleken. Det blev en provning och det passade direkt, och frun hann betala innan han hann blinka.

Här en bild på min stiliga man i sina nya kläder.


Kan tillägga att Jan var sen riktigt nöjd med sina nya fina festkläder.


VAD JAG BJÖD PÅ
Till den salta bjudningen serverades knackorv, två olika potatissallader, grönsallad och batong. 


Tanken var att Matilda skulle vara vår fotograf under festhelgen, men av en och annan orsak blev det inte så, därav har jag varken bra eller många bilder. De bilder jag har tog jag själv snabbt och enkelt med min telefon, men bra så också.


På drickabordet fanns även en "sweet corner" med lite godis. Det var några av mina favorit godisar (förutom Plommon i Madeira, som svärmor älskar och dessa godisar brukar Jan köpa hem till henne nu som då, därav hade vi några paket som fick komma fram).
 

Till den söta bjudningen (förutom sweet corner) serverades citronkaka och kladdkaka med vispgrädde.


Jag hade bakat allt mjölkfritt. Men vispgrädden var äkta grädde (eller nästan, det var en sån där blandning av äkta och vegetabiliskt). 


Där fanns också kanelbullar, banankaka, munkar och chokladkex.


Vi hade också en (eller två) inplanerade kökshjälpare, men där blev det också andra planer, så som det kan bli i livet. Så Jan fixade det mesta, han är så otroligt duktig. På söndag blev det även att jag fixade lite mera mellan varven i köket. Det blev att många kom och pratade med födelsedagsbarnet medan hon plockade fram ex specialdieterna (vilka jag ville ha full kontroll över) och det var riktigt trevligt. Och även om jag en tur där på söndagen insåg att vi borde ha haft en kökshjälp så insåg jag också att det var precis så här det skulle bli. I vardagsrummet fick alla prata, skratta och dela livet tillsammans. Medan det i köket mellan varven delades svårare saker som också tillhör livet. 

Vilken fantastisk helg det blev, att vi fick dela livet tillsammans med alla som kom.


VÅRA GÄSTER
Jag hade valt att ha bjudning både på lördag och söndag och på olika klockslag, så gästerna kom varken på samma dag eller på samma tid. Ungefär varannan timme droppade det in en ny grupp, med det sagt slängde vi inte ut någon, men det kändes ändå coronasäkrare, det fanns mera rum och jag/vi hann bättre umgås med våra gäster.

Får tillägga att det var flera som inte kunde komma p.g.a covid, andra flunssor, jobb eller för långt avstånd. 

LÖRDAG VALGBORGSMÄSSOAFTON 30.4
kl.12 kom de första gästerna och det var våra föräldrar. De undviker gärna större folksamlingar inomhus så både de och vi tyckte att det var bra att de fick vara först på plats.

Kära mamma 💗 och kära pappa 💗.


Kära svärmor 💗 och kära svärfar 💗.

Klockan 14 var det tid för följande grupp våra syskon med familjer.

Syster Ulrica och hennes man Håkan. 

Jans systerdotter (ett av våra kära fadderbarn) med sin pojkvän och vår Matilda.

Klockan 16 och kl.18 kom vänner. 

Jag kom ihåg att fråga av endast några gäster om jag får sätta bild av dem på bloggen, därav har jag inte så många bilder av gäster. 

Här en bild av ett annat av våra kära fadderbarn med sin pojkvän. 

Och här ett annat fint par.

Vi fick en fin dag och kväll med feststämning både i hjärta och hem. Och Hugo skötte sig exemplariskt denna dag, han låg mest och sov eller charmade gästerna. 


Jag gick till sängs med en varm, skön känsla i kroppen. Så fantastiskt härligt att vi kunde bjuda hem släkt och vänner igen efter denna oroliga långa coronatid (som ännu inte helt är över).


SÖNDAG 1 MAJ 
Jag vaknade även denna morgon och var så glad och laddad inför fest-dagen. Det att vi ofta väljer att ha fest i dagarna två hemma hos oss är för att vi har ett så litet hus, så på detta sätt ryms vi bättre och vi hinner bättre med våra gäster. 


Klockan 14 skulle dagens första gäster dyka upp men både sjukdom och annat hade tyvärr kommit i vägen. Men vi fick gäster kl.16 och kl.18. Och även denna dag blev en riktigt fullträff. 

Hugo skötte sig dock inte lika fint. Ingen hade haft tid med honom på flera timmar så mot kvällen ville han både leka, ut och promenera och mådde ännu kanske inte helt bra efter sin magåkomma (som jag skrev om i del 1) och visade sig från sin sämsta sida mellan varven. Endast jag dög att gå ut på promenad med vilket jag ju inte kunde göra och han vägrade gå ut med någon annan (nåja jag kunde skriva ett helt inlägg om Hugo och hans magbekymmer, temperament och om hur enormt gullig och charmig han är när allt är ok, men det skall jag inte göra nu) så jag tvingade iväg honom med Matilda, sur var han och det hördes, men sen var han förstås nöjdare efter promenaden. 


ROSA
På inbjudan hade jag skrivit att man gärna fick klä sig i rosa eller kanske bara någon rosa detalj och att man även kunde tänka maskerad. Och visst var det roligt och spännande att se vem som kom med rosaplagg, rosa accessoarer eller utklädd.

Min syster som älskar örhängen och har massor hade dock inga rosa att ta till, men hon fixade. Hon tog ett par som hon inte använt på länge och målade dem med rosa nagellack. Vad gör man väl inte för sin rosa älskande lillasyster. 

Extra glad blev jag över besöket av denna härliga katt 💗 (som jag även fick rå om när jag jobbade som dagmamma). 


Vi fick en helt fantastisk festhelg med mycket kärlek, skratt, glädje, fina samtal och härlig gemenskap. 

TACK ALLA NI SOM HADE MÖJLIGHET ATT KOMMA OCH FIRA MED OSS.

TACK JESUS FÖR FEST OCH HUSET FULLT AV SLÄKT OCH VÄNNER. TACK ATT JAG FICK FIRA MINA 50 ÅR.

Och fortsättning följer i nästa blogginlägg... JAG 50 ÅR DEL 3 FÖDELSEDAGSRESAN (min födelsedagspresent från Jan 💗).

DETTA ÄR DAGEN SOM HERREN HAR GJORT, LÅT OSS JUBLA OCH GLÄDJAS I DAG (Psaltaren 118:24).

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023