FAMILJELÄGRET 2017 DEL 1

Hemma igen efter ett otroligt fint och välsignat läger, jag är fylld av tacksamhet.

Ungdomslovsångsteamet.

MEN, vi skall börja från början, från dag ett när vi anlände och började ställa i ordning lägerområdet.
När vi alla kommer samman har vi olika gåvor, erfarenheter, idee`r och är kreativa på våra egna sätt. När vi sätter ihop allt detta som Herren har gett oss och mycket bön, då blir det ett bra läger.


ATT STÄLLA I ORDNING LÄGEROMRÅDET

Vi rullar in med vårt ekipage.
På måndag kl.17 rullade vi in med vår husvagn på det välkända stora skolområdet.
Cafetältet (syns till vänster) var redan uppsatt, släpkärror stod på vid gavel här och där och bilar och människor rullade in. Nu var vi här igen.....och den känslan kan jag inte förklara med ord, den måste upplevas....en liten smak av himlen.

Vi körde raka vägen ner till det tomma caravanområdet och parkerade på den plats där vi är hemma, nära den vita björken till vänster, på gräsmattan.



Husvagnen skall köras så nära björken som möjligt, för då kommer vi på rätt plats, och Jan fixar det helt galant varje år.



Sen gick vi upp (observera, det är mycket promenerande upp och ner på detta stora område, man får bra vardagsmotion) till matsalen för att hälsa på alla och för att inta den första middagen på området.


Därefter begav vi oss till auditoriet (i festsalsbyggnaden) för att få info av lägerchefen Leon om vad som skulle göras och vilken tidtabell vi körde.
Sen satte vi alla igång med våra uppgifter....för att få hela det stora lägerområdet klart tills följande dag när lägret skulle börja.


CARAVANOMRÅDET
Jag började med att vara roskplockare, tror att det var fåglar som varit framme här och smutsat ner.

Med rosa handskarna på går det som en dans.

Det är min uppgift att gå igenom hela området när vi kommer och se till så att det är städat och fint när våra caravanare börjar anlända.
Ofta har det varit läger här innan också, och även fast de städat efter sig så kan det alltid blåsa fram skräp eller som oftast så är det fåglar som drar fram det ena och det andra ur alla soptunnor.

Men...finns det inga hundar här: Tycktes Hugo stå och fundera på den stora tomma gräsmattan.



Jan körde efter bommar (för att stänga av området) och korta brädbitar som kan behövas (behövdes) för att få husbilar och vagnar att stå raka på den lite ojämna gräsmattan och asfalten. Brädbitarna använde vi även som märke var man fick parkera.



Flickorna hjälpte till att flytta trafikmärken.




Sen fick vi bråttom att få upp tältet innan regnet kom.



Och regnet kom....när tältet var uppe.



Sen fixade vi på med det ena och det andra tills det blev kvällste kl.21 och kvällsandakt kl.22. Och sen var det godnatt.

Matilda och hennes kompis sov på "flickmass" (flickmassinkvarteringen), de fick flytta in redan på mån (lägret började ju först på tis).
Jag tog en bild i förbifarten, när det ännu var pågång där, madrasser, kuddar och täcken skulle bäras in i alla rum till båda våningarna.





TISDAG
Sen kom tisdagen, med väckning och sen morgonmål kl.8. Vi var alla glada och taggade.
Eter morgonandakt och lite info så satte vi igång för att färdigställa lägerområdet.

Jag gick till kansliet för att hämta alla nödvändiga papper (dagsprogram, info om området m.m och lista över kökshjälpsturor, för alla logement hjälper till någongång att torka av borden efter maten) som vi skulle sätta upp på vår anslagstavla.

Jan hämtade anslagstavlan och fixade upp den med Matildas hjälp, för att vi i nästa sekund tog ner den igen och beslöt att i år svänger vi den andra vägen....bättre för blåst och regn.





Därefter började Jan mäta upp hela området för att vi skulle få in alla ekipage plus fem tältfamiljer. För brandrisken måste det alltid vara minst fyra meter mellan varje husvagn/bil.
Vi hade ett positivt problem i år:som Jan sa....eftersom vi hade ovanligt många ekipage att få in (ca 100 personer).
Men alla rymdes in och blir vi ännu flera nästa år får vi hoppeligen ta ännu en gräsmatta i bruk.


LÄGRET BÖRJAR
På tisdag kl.15 skulle vi vara på plats att ta emot lägerdeltagarna. De flesta kommer när lägret börjar, men det är ett levande läger, familjer och personer kommer och far på lite olika dagar och tider.

Jag satt vid vårt bord (alla logement har ett eget "välkomstbord" uppe vid kansliet) och Jan var nere vid campingen och dirigerade alla rätt.

Vi hälsar välkommen, ger nödvändig info, delar ut det gröna armbandet (som alla deltagare bör ha, så vi/de ser vem som hör till lägret ex vid maten) och vi ger ett papper att skriva allas namn på och sätta i fönstret eller på dörren, och sen visar vi dem till deras inkvartering.




Den rosafärgade lappen berättar vem som bor här. 



Vagnar och bilar rullade in på vårt område och solen kom fram och gjorde det till den lägercamping som vi ville ha, som vi hade önskat och bett om.






OCH SEN BÖRJADE LÄGRET PÅ RIKTIGT. Och mer om det i ett senare inlägg.


Härliga ungdomar.


Fortsättning följer.




TJÄNA VARANDRA, VAR OCH EN MED DEN NÅDEGÅVA HAN HAR FÅTT, SOM GODA FÖRVALTARE AV GUDS MÅNGFALDIGA NÅD (1 Petrusbrevet 4:10

VAR INTE ÖGONTJÄNARE SOM FÖRSÖKER STÄLLA SIG IN HOS MÄNNISKOR, UTAN VAR KRISTI TJÄNARE SOM GÖR GUDS VILJA HELJÄRTAT. TJÄNA VILLIGT OCH GLATT, GÖR DET FÖR HERREN OCH INTE FÖR MÄNNISKOR (Efesierbrevet 6:6-7).

OCH JAG ÄR ÖVERTYGAD OM ATT HAN SOM HAR BÖRJAT ETT GOTT VERK I ER OCKSÅ SKA FULLBORDA DET TILL KRISTI DAG (Filipperbrevet 1:6).

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023