VENEZIANSK / VILLAVSLUTNING

Vaknade här ute i Fäbodaskogen i husvagnen till hård blåst och piskande regn, och det störde mig inte så mycket, för vi har det så mysigt och ombonat här inne.

Det är här vi lever och njuter.....långt bort från dammsugare, tvättmaskin och diskmaskin.


Till höger om mig i sängen ser det ut så här...skogens sus.

Och till vänster ser det ut så här...mys.
(Ps. eftersom det av någon anledning inte gick att ladda ner bilder igår på villavslutning, så sätter jag in bilder från kvällen nu på söndagmorgon, och jag sätter in dem lite här och där i texten).

Men det var lite kallt när jag gick ut för att borsta tänderna och för att hämta nytt och fräscht vatten till Hugo (jag kunde dock ha utfört båda uppgifterna här inne i den varma husvagnen, men det är ju alltid bra att ta en sväng ut i friska luften så där på morgonkvisten).

Hugo gick runt lite här och där och tömde sin blåsa medan jag skrubbade mina tänder rena och fina.
Sen dess har vi inte satt foten på utsidan.



Det är +8 grader, som känns som +4 förklarade Jan (han läste på nätet). Och trots det står han där ute just nu och jobbar med veden i endast t-paita och shorts, medan grannen går fullt påklädd och med mössan långt nerdragen över öronen.
Jan säger att så länge han är igång och arbetar så håller han ju värmen, han står ju inte stilla. Och han gillar inte att ha blöta kläder, för då först blir det kallt: säger han.
Och jag köpte faktiskt regnkläder till honom engång, och de blev använda en gång...för svettigt: sa Jan.
Kan intyga att när han kom in från vedbacken så var han våt i kläderna, men armarna var varma som vanligt.

Regn och blåst 8m/sek.

Jag borde dock dra på mig varma, regntäta kläder och ta en långpromenad med Hugo. Jan har gjort upp bastu, så vi båda två får dyka in där och njuta av värmen och skrubba upp oss inför kvällens firande. Vi firar inte bara att villalivet varit underbart och börjar gå mot sitt slut för detta år, utan vi firar också min svärfar som fyller år inkommande vecka.

Vi kom oss ut och tog en riktigt skön promenad i regnet och blåsten....med rätt klädsel (allt vad man har och lite till) går det fint och man kan t.o.m njuta.



Mikael kom hem från Rhodos igår (han och en kompis hade tagit en sista minuten resa) och senare på kvällen kom Mattias hem från Dragsvik. Pojkarna kommer också hit ikväll, en stund.

Imorgon åker Mattias tillbaka till Dragsvik, där han har ca 2,5 vecka kvar och Mikael åker till Åbo för att börja studera datateknik.

Mattias.....och Hugo som blir så glad när han kommer.



Innan Rhodos resan så åkte Mikael ner med bil och släpkärra och två kompisar för att först inreda sin nya studielägenhet, som han delar med en annan kompis. Sen åkte gänget vidare för att inreda den ena kompisens nya studielägenhet i Helsingfors. Kompisen stannade där och de två övriga åkte till Rhodos.


Bilen och släpkärran körde de till hotellet som Jan skulle övernatta på när han kom hem från Köpenhamn sent på torsdagkväll.

Fredagmorgon (18.8) åkte Matilda och en kompis ner med tåg till Helsingfors för att shoppa och för att sova på hotell med Jan till lördag, för att då åka upp alla tre med bilen och släpkärran.......VI TOG LIKSOM FLERA FLUGOR I EN SMÄLL.



Kan ju hända att det inte är så många föräldrar som frågar om ledigt första fredagen barnet börjat i skolan efter sommarlovet. Men eftersom Matilda önskat att få åka till Helsingfors hela sommaren och det inte blivit av, så slog vi till nu när tillfälle kom.
Och eftersom hon dessutom fick med sig en kompis, så blev det en alldeles fantastisk utfärd.

FÖRRUTOM, att det mitt under deras shoppas började röra sig massor av poliser i huvudstaden. Det var Jan som märkte det och kollade genast på nätet vad som var pågång, där läste han om knivdåden i Åbo, p.g.a det höjdes beredskapen även i huvudstaden och övriga landet.

Foto:Matilda

Det är så fruktansvärt hemskt och tragiskt, så jag finner inga ord. Det är en brusten värld vi lever i med många brustna och trasiga männikor. Vi behöver alla bli bättre på att se varann och bry oss om varann. 


Fammo tände massor av små mysiga ljuslyktor inne i deras villa.

Och jag vill bara påminna om att, GUD ÄR GOD, inget ont kommer från Honom. 
Det är den onde som vill förstöra vår värld. Det är han som kommer med nöd, död, svält, krig och allt som är av ondo. 
DÄRFÖR ÄR DET SÅ VIKTIGT ATT VI VÄLJER SIDA, vem vill vi följa, vem vill vi leva av? VÅRA VAL PÅVERKAR SÅ MÅNGA OCH SÅ MYCKET. 


Ett Ljus lyser alltid upp mörkret. Mörkret kan aldrig få ett ljus mörkt. Därför skall vi alltid välja Ljuset (Jesus).


Här och nu ikväll ska vi ta hand om varandra och fira livet och villavslutningen, äta gott, umgås, bada bastu, tända facklor och lyktor (får se om det går trots blåsten) och barnen lär skjuta smällare och raketer. 


Här i förtältet var det varmt och skönt. Matilda underhöll/var lekledare åt en av sina kusiner och en av sina småkusiner hela kvällen. Här var det dans, hopp och skratt....och alla trivdes.



ÖNSKAR ER ALLA EN FORTSATT SKÖN OCH VÄLSIGNAD KVÄLL.


Svägerskan hade hittat kantareller, som hon stekte. Första gången jag smakade stekta kantareller, de var helt ok.


Matilda hade pyntat på både insidan och utsidan.
Dags för godnatt.




ALLT DET GODA VI FÅR OCH VARJE FULLKOMLIG GÅVA ÄR FRÅN OVAN (Jakobs brev 1:17).

DÄRFÖR ATT DOMEN INTE GENAST FÄLLS ÖVER DET ONDA, STYRKS MÄNNISKORS BARN I SINA HJÄRTAN ATT GÖRA DET ONDA. MEN ÄVEN OM SYNDAREN GÖR DET ONDA HUNDRA GÅNGER OM OCH FÅR LEVA LÄNGE, SÅ VET JAG ÄNDÅ : DET GÅR VÄL FÖR DE GUDFRUKTIGA EFTERSOM DE FRUKTAR GUD, MEN ILLA FÖR DEN ORÄTTFÄRDIGE. HANS LIV FÖRLÄNGS INTE SOM SKUGGAN, EFTERSOM HAN INTE FRUKTAR GUD (Predikaren 8:11-13).




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023