FAMILJELÄGRET 2017 DEL 3

Mera om familjelägret kommer här. 




Först lite bilder från olika kurser för barn och ungdomar, som lägret bjöd på. 
När Hugo, kameran och jag tog våra promenader, passade vi på att ta lite bilder på de kurser som ordnades utomhus.

Matilda deltog i "STRANDLINJEN". Så här stod det i anmälningsbroschyren om denna kurs.
Älskar du strandliv och gillar att lära känna människor, så är detta kursen för dig. Vi spelar volleyboll, har lekar och stafetter, härjar i vattnet och en massa annat skoj. Dessutom tar vi tid för sol, chill, diskussion och funderingar kring livet. Kom med och upplev strandhäng när det är som roligast. 

Här var det någon lek pågång


Sen fanns det möjlighet att delta i CIRKUSSKOLA.






RONJA OCH BIRK (pyssel, äventyr, småslöjd och lek både inomhus och utomhus).



Strandhäng av någon kurs...tror att detta även var Ronja och Birk.




ADVENTURE TEAM (en spännande kurs där de lärde sig att överleva i naturen, arbeta tillsammans och att pröva på nya utmaningar). 
Jag såg dem en dag när de kom iklädda arbetskläder/skogskläder gående förbi vårt område påväg in i "skogen", och efter en stund kom de släpandes med en massa "träd" som de byggde dessa av.



När det inte är kurstillfälle kan man delta i det övriga programmet eller bara göra vad man vill.
Det inbitna husvagnsfolket njuter gärna vid sina "hus". 

Här fick jag ta en fin bild av denna "familjs" lägerboende. Det var en mormor och morfar som bodde i den ena bilen och dottern med familj i den andra.
Lägret är även en tid när man får möjlighet att umgås med nära och kära.





Hugo gick ofta, om han fick och hälsade på våra "grannar". Här lade han sig tryggt ner efter vår promenad, för här var det skönt och gott att vara.




MISSIONLANDIA
På "Missionlandia" (Pieksämäkis roligaste nöjesplats) var det dessa trevliga militärer som sålde biljetter (aktiviteterna kostade 2 E och alla inkomster under kvällen gick till missionen).




Under kvällen ordnades mycket varierande program (som jag även skrev om i förra inlägget) på utsidan i det soliga, vackra vädret. 

Här ställdes det i ordning för "SIKTA MOT STJÄRNORNA".




MR GORAN ( som drog barnens bibelstudier) gjorde häftiga ballongfigurer under kvällen. Här två söta småkusiner med sina fina hattar.




Boxningsringen var i bruk hela kvällen. Här var det en dotter som vann över sin far.




DET STORA LÄGEROMRÅDET
Lägerområdet består av ett väldigt stort skolområde där det även finns olika boenden (b.l.a ett äldreboende).
Det tar sina minuter att promenera från den ena byggnaden till den andra. Något som är väldigt bra, för då får man en chans att reflektera över allt man tar del av på lägret. Och man träffar på "vandrare" längs med vägen.

Bilden här nedan tog jag uppe i backen vid matsalsbyggnaden. Längst bort/längst nere ser man husvagnsområdet.
I byggnaden till höger längst nere finns flickmassinkvarteringen, där hålls även en hel del kurser och i en annan del av huset (som inte syns på bilden), där håller ungdomarna till med sina bibelstudier och kvällsjatkon/kvällsprogram.
Och allra längst bort, bakom träden, där går man ner till stranden.






Till vänster om mig ser det ut så här.






















Detta är barnfamiljernas matsal. Ovanför taket svajar flaggorna, på lägret fanns deltagare från flera olika länder.


Och denna bild är tagen nerifrån husvagnsområdet. Då har vi flickmassinkvarteringen till vänster och ett äldreboende till höger.



Barnen har planerat det fint, det här med att ta sig från ett ställe till ett annat, på möjligaste kortaste tid....och kanske även på det roligaste sättet.


De (eller deras föräldar) har tagit med ex. cyklar, sparkcyklar, balanscyklar, skateboards eller andra grejer som de kan förflytta sig lätt med. Och visst är det bra när barnen rör på sig, varken de går, springer eller kör med sina "fordon".




Detta är en superkille som har en särskild plats i mitt hjärta.


Bakom honom ser man det stora huset/internatet, där många familjer bor under lägret.
Längst till höger finns matsalerna (barnfamiljerna har en egen matsal).




TRÅKIGHETER PÅ LÄGRET
Sen något tråkigt som förvandlades till en solskenshistoria, som blev ett starkt bönesvar.

Hugo trivdes och hade det prima i och vid husvagnen, bara han inte behövde vara ensam.

Han busade och lekte och hade skoj.
Men en morgon när jag gick iväg till morgonmålet hoppade han som vanligt upp på soffkanten för att se i fönstret. Ingen såg vad som hände (om han steg snett eller klämde sig), men vi hörde att han gnällde till när han hoppade upp......och sen kunde han inte gå på tassen.

Detta hände kl.8 på morgonen och ännu kl.17 på kvällen hade han knappt rört sig ur fläcken, han bara låg. Han gnällde inte, men ville inte röra sig.
Vi började fundera på att ta kontakt med Pieksämäkis veterinär.



Han hade inte ens kissat på hela dagen. Vi lyfte ut honom några gånger i gräset, men han bara stod med svansen mellan benen och tassen upplyft.



Vi var flera som bad för Hugo, och vår vän Anders (som själv blivit helad från cancer) kom och lade händerna på Hugos tass och bad om ett helande. Så står det i bibeln att vi skall göra, så lär oss Jesus. Och vi skall be och tro, så står det. Och det gjorde vi.

Och kl.17.05, strax efter att vi burit in honom i förtältet ännu engång efter ett misslyckat kissförsök, såg han sin boll och rusade efter den, började slänga den och leka...helt otroligt. Eller nej det var det inte alls, utan det var helt fantastiskt...TACK JESUS, ATT DU ÄR SÅ STOR OCH MÄKTIG.


Hugo med sin pipa gris.


Sen lyckades även Hugo som inte fått en enda fästing hittills detta år, att få hela sex fästingar i Pieksämäki.



Men han och jag rörde ju oss kring sjön, i skog och mark och på alla underbara vackra platser däromkring och lyckades tydligen få dessa tråkiga, äckliga fästingar i hans päls.






SLUTET AV VECKAN
De sista morgnarna börjar det bli riktigt tungt att ta sig upp, både för oss och för Hugo.

Hugo sover skönt under täcket...i vår säng.

Men mamma, inte måste vi väl gå opp redan?


Sen kommer alltid dagen när man plötsligt ser en massa människor som går och balanserar med madrasser på huvudet.......det är inte missionsdag, utan då har vi kommit fram till den sista lägerdagen.


Alla madrasser skall ju bäras tillbaka till madrassförrådet.

Som ni sett på flera bilder så fanns det militärer här. Det var Nylands Brigads KBG:are (Kristliga Bevärings Gruppen) som tycks få komma varje år, i ca tre dygn för att hjälpa till lite här och där.





Efter söndagens gudstjänst "Livskraft" (även temat för lägret), blev det kaffe och sen var lägret slut för denna gång och det blev dags för kramar, hejdå, vi ses nästa år........och sen ihopplockning och städning av lägerområdet. 




Och tillsist så börjar alla lägermänniskor åka hem på ett eller annat sätt. 
Vår Mikael valde att åka hem med buss (med sina kompisar) istället för med sin trevliga familj😉. För dem som åker buss så fortsätter ju liksom lägret ännu några timmar.

Här två trevliga prickar som åkte hem på motorcykel. De var 2/3 som drog kursen "strandlinjen".




Och vi drog ur elsladden och tog en titt in i husvagnen och insåg att här måste det ha bott människor som stortrivts på läger😉....för städning hade de inte alls tänkt på under veckan som gått....och bra så. 



Vi slängde undan lite grejer hit och dit i vagnen och lämnade sen det tomma caravanområdet för detta år. Vi parkerade lite längre fram och jag gick en sista runda kring området för att kolla så att det var snyggt och städat och att ingen glömt något kvar.
Jan hade redan gått sin runda. Vi behöver nämligen göra det båda två, för vi tittar liksom efter helt olika saker och skräp och vi hittar helt olika fynd...på helt olika platser.



Temat för lägret var Livskraft. Och vi åkte hem efter att ha fått ta del av både liv och kraft på lägret.
Vi åkte hem trötta men glada och tacksamma till vår Herre och frälsare som ännu ett år gett oss ett fantastiskt läger.

OM VI LEVER OCH OM HERREN VILL SÅ SES VI DÄR NÄSTA ÅR IGEN😊. Nästa år firar lägret 50 år, då lär det bli extra festligt och härligt. Häng med då!
Redan nu får vi börja be för lägret att det skall bli kanon. Och det viktigaste av allt, att Jesus skall vara vårt centrum, nu, då och alltid.



Denna vackra bild har Matilda tagit.



AV HANS FULLHET HAR VI ALLA FÅTT, NÅD OCH ÅTER NÅD (Johannesevangeliet 1:16).

OCH ANPASSA ER INTE EFTER DEN HÄR VÄRLDEN, UTAN LÅT ER FÖRVANDLAS GENOM FÖRNYELSEN AV ERT SINNE SÅ ATT NI KAN PRÖVA VAD SOM ÄR GUDS VILJA: DET SOM ÄR GOTT OCH FULLKOMLIGT OCH BEHAGAR HONOM (Romarbrevet 12:2).

BÅDE MÄNNISKOR OCH DJUR RÄDDAR DU, HERRE (Psaltaren 36:7b).

DÄRFÖR SÄGER JAG ER: ALLT VAD NI BER OM OCH BEGÄR, TRO ATT NI HAR FÅTT DET, SÅ SKA DET BLI ERT (Markusevangeliet 11:24).

RÄKNA MED HONOM PÅ ALLA DINA VÄGAR, SÅ SKALL HAN GÖRA DINA STIGAR JÄMNA (Ordspråksboken3:6).




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023