HÖSTBALANS

Nu är hösten här och allt har rullat igång igen efter semester och lata dagar. Och vi försöker att hitta en rytm som passar oss alla, men det är svårt, väldigt svårt.

Ibland är det svettigt värre.
De vanligaste situationerna som skapar frustation är just precis som jag skrev de "vanliga"
- Kylskåpet är tomt, någon måste åka för att handla.
- Tvättmaskinen/badkaret svämmar över, någon måste tvätta.
-  Alla är hungriga, någon måste koka en hälsosam middag.
- Köket svämmar över av smutsig disk och diskmaskinen är full av ren disk, någon måste orka plocka ur och i.
- Golvytan har försvunnit, någon måste plocka för att sen orka dammsuga.
-  Möte efter möte och någon måste gå, ofta går vi båda  (typ på föräldramöte, konfirmandföräldramöte).
- Alla papper som skall fyllas i och lämnas in i tid.
- Gräsmattan bör klippas...någon måste orka/vilja.

Och slutligen så är det ju allt det här som är det vanliga, vardagliga livet......men som vi på ett och annat sätt kommit ifrån under sommaren.

Och mitt i allt så vill vi inget hellre än att åka ut till villan, långt bort från alla måsten och bara leva villaliv i all evighet....MEN, vi inser nog att det inte går, att det är inte endast det som är livet.



LIVET ÄR HÄR OCH NU, OCH SKALL LEVAS HÄR OCH NU, och vi väljer själva hur vi gör det....med lätta steg, eller med krokig rygg och hängande armar.


De tidiga morgonpromenaderna med Hugo ger mig motion och kraft för en ny dag. Då reder Jesus och jag upp allt vad som behöver redas upp inför en ny dag.




Så här tankar jag varje morgon kl.7

Så vill ni veta hur vi löser det hela?  Jo vi gör som alltid...vi drar igång med några mindre eller större trevliga projekt mellan tvättmaskinstömningar och diskplockning....vi börjar med storrenovering på övrevåningen. Ja, vi har aldrig varit normala (om det nu finns något som heter normal). När vi tycker att vi har för mycket så lägger vi till lite mer. MEN, det är just det där lilla eller stora extra som gör att vi orkar med allt det där tråkiga hemmagörat också.




Mattias har fått Matildas rum och den rosa väggen har blivit målad grå.

Och jag ångrar inte för en sekund att vi varje ledighet lyckas ta oss bort från allt det vardagliga och att vi lyckas fylla vardagen med mindre måsten.

Vi som varit på en promenad. Han: alltid i schorts och sandaler. Jag: påpyltad för att inte frysa.


TANKAR KRAFT
Sen tankar vi också när hösten kommer, vi tankar kraft för själen.
Denna helg har vi fått tanka på KYRKHELGEN I KARLEBY. Kyrkhelgen är från fredagkväll till sön eftermiddag och vanligtvis brukar vi delta på lördag, i ett eller flera seminarier och på festkvällen.



Men i år blev det annorlunda. Matilda har ju börjat sjunga med i Ungdomskören Evangelicum och de skulle då sjunga på fredagkväll, samtidigt som hon även ville vara med på ungdomsmässan. Så jag beslutade att jag kan agera chaufför, så vi åkte iväg en halvtimme efter att jag slutat jobba och vi kom sen hem efter kl.00.00....gäsp.

Men det blev en helt bra fredagkväll med lovsång, Guds ord och gemenskap. Och innan kvällsmötet när Matilda var på övning passade jag på att promenera in till ett shoppingcenter och shoppa lite kläder till mig.
Jag köper de flesta av mina kläder på loppisar, både för att det är billigare och för att jag alltid hittar så bra kläder där........men nu blev det lite nytt.

Endel av kören.

Lördag åkte Matilda och jag till Kokkola med bekanta, hon och hennes kompis ville delta i ungdomsseminariet "#goals. Om det bästa, finaste liv man kan leva".  En föreläsning som hade varit riktigt bra.

Vi vuxna deltog i Päivi Räsänens föreläsning om eutanasi. Den borde alla få lyssna till.

Vi for ut och äta innan kvällsfesten började.



Jan kom till Festkvällen. Mötet inleddes med en mäktig procession. Lånade här en bild av Matilda (som hon satt på Snapchat).



Kvällen var helt bra, men jag måste erkänna att jag hade svårt att hänga med (båda kvällarna) när den norska talaren Espen Ottosen pratade. Missade jag ett ord i en mening så föll ju hela sammanhanget bort. Förstod att jag inte var ensam om att inte hänga med i norskan.

Papporna åkte sen hem efter mötet, vi mammor stannade kvar så tjejerna kunde delta i ungdomsmötet kl.22. Så även denna kväll kom vi hem efter kl.00.00....gäsp.




FIRAT JAN.
I dag är det Jan`s födelsedag, vi har varit ut och äta hela familjen. Mattias kom ju civil i onsdags och Mikael kom hem första helgen efter att han flyttat till Åbo för att studera datateknik. Så roligt att vi alla kunnat vara tillsammans.

Mikael fick en bild på min älskade man och barnens underbara pappa som fyller 49 år idag.


Sen har han varit ut i skogen på en födelsedagscykeltur innan han fick börja ställa sig till tåget. Han kom just hem med en älgfluga som satt fast i håret, och han sa att det var vått, regnigt, kallt och "rapot" (=lerigt). Det är härligt att cykla...ibland.

Mikael åker tillbaka till Åbo ikväll och Jan åker ner till Helsingfors för att tidigt imorgonmorn resa vidare till Italien på arbetsresa. På tisdag skall han besöka Venedig....passar fint så här nära födelsedagen.

Jag skall bege mig mot Fokus nu och få lite mera andlig föda.
Sen skall jag/vi fara lite tidigare i säng, än vad vi gjort de två senaste kvällarna.

Önskar dig som läser en bra, solig och välsignad vecka. Varje dag är en ny möjlighet....att göra gott mot sig själv och mot sina medmänniskor.




TY DÄR TVÅ ELLER TRE ÄR SAMLADE I MITT NAMN, DÄR ÄR JAG MITT IBLAND DEM (Matteusevangeliet 18:20).

DE SOM SER UPP TILL HONOM STRÅLAR AV FRÖJD, DERAS ANSIKTEN BEHÖVER EJ RODNA AV BLYGSEL (Psaltaren 34:6).

STRÄVA EFTER FRID MED ALLA OCH EFTER HELGELSE. TY UTAN HELGELSE KOMMER INGEN ATT SE HERREN (HEBREERBREVET 12:14). 



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023