NU ÄR DET NÄRA

Nu har jag exakt TRE DAGAR KVAR SOM DAGMAMMA (familjedagvårdare) I EGET HEM. 


Ett steg i taget på rätt väg, så blir det bra.

Och var och varannan frågar:hur känns det nu?
Just nu, söndagmorgon i sängen känns det helt skönt, snart får jag semester och behöver inte vakna varje morgon till en väckarklocka.


Vi är flera som kommer att sakna.

I dag skall vi på kusinträff, från min pappas sida och det skall bli så roligt.

Men sen blir det en ny vecka och jobb på måndag igen.
Jan åker på arbetsresa och är borta så gott som hela veckan så jag lär ha "saker" att sätta både händer och tankar på, och då kommer det att gå fint..........ända tills onsdag, den sista dagen.

Onsdag lär inte bli lätt. När jag tänker på den så kommer saknaden efter barnen över mig som något tjockt och tungt 😢😢.
Så har det alltid varit när barn som blivit som mina egna kommit fram till den sista dagen här i vårt hem, kommit fram till avskedets dag, då har jag sjunkit djupt, så djupt att det alltid tagit mig två-tre dagar att komma upp ur gropen igen. Så jag är förberedd, men ändå inte. För varje barn och varje avsked är så olika.



Jag har mina knep för att på något sätt få det att gå lättare. Barnen får alltid en bok av mig som ett minne. Boken är alltid inpaketerad så de får öppna den när de kommer hem, vilket gör att barnens intresse dras till paketet istället för till den gråtande dagmamman, som säkert beter sig väldigt konstigt i deras ögon.
Något barn har slitit upp paketet redan här, men då har även nyfikenheten över vad boken innehåller gjort att de fastnat med näsan i boken eller velat hem för att läsa den.

Jag förbereder även barnen på att jag har "så älskat" att de velat vara här tillsammans med mig att jag kommer att sakna dem så oerhört mycket och det gör att jag blir lite ledsen och kanske gråter lite. Och att jag är så glad för att jag fått lära känna just dem och när man är riktigt glad då kan man också gråta, glädjetårar.

Jag har också haft barn genom åren som gråtit och klamrat sig fast och då har det blivit riktigt svårt för oss alla, samtidigt som det blivit en förlösande gråtstund, när vi tömt ut och sen kunnat skratta över hur det blev.
Men svårt blir det, dessa barn och familjer har varit och är en stor del av mitt liv, min/vår vardag, det är därför det heter just familjedagvård/dagmamma.
Och i detta jobb kan man inte jobba, om man inte sätter både själ och hjärta.
Mitt hjärta rymmer så många små........och stora.



Hur det än blir så går jag inte ensam, Jesus är med och Han håller min hand hela tiden. Han omsluter mig med sin kärlek och viskar i mitt öra: ALLT HAR SIN TID, OCH ALLTID SKALL DU FÖLJA MIN VÄG OCH MIN TIDTABELL, DÅ ÄR DU PÅ DEN PLATS SOM JAG BESTÄMT FÖR DIG....ENDAST FÖR DIG FÖR ATT JAG ÄLSKAR DIG. 





Och min bön är: JA HERRE HÄR ÄR JAG, LED DU MIG RÄTT PÅ DINA VÄGAR SÅ JAG FÅR BLI TILL VÄLSIGNELSE FÖR DITT RIKE AMEN.

OCH DU SOM LÄSER DETTA, JESUS ÄLSKAR DIG OCH ÄVEN FÖR DIG HAR GUD EN SPECIELL PLAN, BE OCH SE OM DU JUST NU LEVER I DEN ELLER OM HERREN VILL VISA DIG ETT ANNAT SÄTT ATT LEVA. 
OCH DET BÄSTA I GUDS RIKE, DET TAR ALDRIG SLUT, DET FINNS ALLTID MER ATT FÅ.





Om vi söker Gud och sätter Honom på första plats så får vi allt det andra också, allt som Gud vet att vi behöver 👍😊💗, men allt enligt Hans tidtabell.


SÅ SKA MIN GUD EFTER SIN RIKEDOM PÅ ETT HÄRLIGT SÄTT I KRISTUS JESUS GE ER ALLT NI BEHÖVER (Filipperbrevet 4:19).

UTAN TRO ÄR DET OMÖJLIGT ATT BEHAGA GUD, FÖR DEN SOM KOMMER TILL GUD MÅSTE TRO ATT HAN FINNS OCH ATT HAN LÖNAR DEM SOM SÖKER HONOM (Hebreerbrevet 11:6).

VAR ORDETS GÖRARE, INTE BARA DESS HÖRARE, ANNARS BEDRAR NI ER SJÄLVA (Jakobs brev 1:22).

DITT ORD ÄR MINA FÖTTERS LYKTA OCH ETT LJUS PÅ MIN STIG (Psaltaren 119:105).


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023