PYSSEL OCH FILMTIPS

De allra finaste juldekorationer vi hade på utsidan senaste jul var nog dessa vackra isdekorationer.  

Jag hittade den fantastiska iden i en tidning i tandläkarens väntrum, minns dock inte vilken tidning. Och det är nog ett bland de finaste tips jag hittat på utedekorationer.

Det behöver ju förstås vara minus grader där ute för att dessa isdekorationer skall hålla.

Hur gör man då? Man placerar ut pepparkaksformar på en plåt och drar en tråd eller ett band genom varje form. Sen fyller man formarna med kallt vatten (det rinner dock ut i hela plåten). Trådarna bör sen hänga över plåtkanten så de inte hamnar i vattnet. På bilden hade jag ännu inte gjort det och har tyvärr inga flera bilder från tillverkningsprocessen.

Därefter lade jag lite granris och hagtornsbär i formarna (man tager vad man haver). Jag lyfte sen ut plåten (man kan också sätta den i frysen) eftersom det var ordentligt kallt. Jag satte en annan plåt, en mindre ovanpå formarna och ännu en tyngd på, så pepparkaksformarna verkligen skulle ta i bottnen så att säga. De fick frysa över natten. 

Följande dag tog jag in plåten och den fick tina lite grann, därefter var det bara att bryta loss formarna från den stora "isplattan". Jag trodde att allt skulle spricka sönder men de lossade riktigt fint. Några band hade dock bytt plats så ex grisen hängde från baktassen, men den var fin ändå.  

Sen hängde jag ut dem i julgranarna och i äppelträdet.


Och även om julen är förbi kan man göra dessa fina isdekorationer och pynta sin gård. Och det blir både fint och nyttigt om man fyller dem med fågelmat.


FILMTIPS
När jag nu är inne på tips vill jag också tipsa om en riktigt bra (men även sorglig och rörande) film som nu finns på Netflix. Det är en kristen film som är baserad på verkliga livet. Jag rekommenderar verkligen att du tittar på den. 


I still believe (jag tror fortfarande) heter denna film.


Se den till helgen om du vill ha en bra film som lämnar avtryck, som får dig att tänka, fundera och kanske välja annorlunda i livet.


EN NY START
Jag har haft en ledig dag och jag har gjort något som jag aldrig gjort förut. Jag har haft en (första) träff med en PT (personlig tränare).

Jag har ju berättat om väninnan som gått en professionell coachutbildning och som jag fått glädjen att vara så att säga en av hennes försökskaniner (fel ord men ditåt) som hon har tränat coaching på. Vi har träffats fem gånger och det har varit så bra och givande. Och det ena ledde till det andra. Jag kom till att jag vill få en starkare kropp, vilket jag ju jobbat på i flera år men som liksom inte går så bra, nog framåt men väldigt långsamt. Så nu skall jag ta ett steg till och låta en personlig tränare få hjälpa mig. 

Jag har bett om en kvinnlig kristen personlig tränare (också en coach) och Herren ledde mig till fina Johanna.


Hon jobbar både med privatpersoner och företag.
Mer om denna "nya träningsresa" kommer jag säkert att dela här på bloggen. 

TACK JESUS ATT DU LEDER (ibland dit man aldrig kunnat ana men som man sen inser att var så rätt).

BE, OCH NI SKA FÅ........... FÖR VAR OCH EN SOM BER, HAN FÅR (Matteusevangeliet 7-8).

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023