VÄNDAGEN 2022

I måndags var det VÄNDAGEN och jag vaknade tidigt av att Hugo behövde ut. Väl inne igen under det varma täcket tog jag telefonen och började skicka dagens första vändagshälsningar.

Denna vackra tulpanbukett har jag fått av en väninna. 


Det roliga var att jag hade köpt en likadan till henne, kan säga att vi har bra smak.

De flesta vändagshälsningar både fick jag och skickade jag som meddelanden.

Igår kväll när jag hämtade posten hittade jag  ännu ett fint vändagskort i lådan,TACK.


De här hemma fick också små överraskningar och pojkarna fick på kontot en liten hälsning.

Jan tog bild av sin överraskning.  


På vändagseftermiddagen tog jag en tur med bilen och överlämnade några vändagsöverraskningar till nära och kära b.l.a till mina svärföräldrar och till mina föräldrar. Det blev korta besök innanför dörren med munskyddet på. 


När jag kom hem från rundan fick jag besök av en väninna.

Därefter tillbringade jag vändagskvällen i sängen för att ladda upp inför nattskiftet.


TISDAG
Nattskiftet gick bra, det var en sån natt när det gick bra att ex städa (naturligtvis försiktigt och tyst) hela natten (utan att jag behövde vara rädd för att väcka någon). Så det var lätt att hålla sig vaken. 

På aktivitetsklockan (bilden här under) syns det att jag jobbat natt, kom hem igår morse och somnade kl.9:30, var upp två korta etapper (på wc) och sov ända fram till kl.17, ja så länge sov jag, liksom en vanlig natt ungefär.


Efter att jag kravlat mig upp gjorde jag middag och sen for vi och handlade och därefter ut med Hugo på kvällspromenad, däremellan vilade jag. Sen sov jag också gott natten tills idag, även om jag hade sovit hela dagen.


I DAG
Jag vaknade utvilad och pigg, en underbart härlig känsla (när man vet hur det också kan vara).

Jag drog mitt ena gympa pass som jag fått av min PT = personliga tränare (skall berätta mera om allt det någon annan gång).

Därefter gjorde jag en god bärsmoothie och en bananplätt till morgonmål.

Det blev en lång och skön morgonrunda med Hugo. 

Denna bild är från förra veckan när Hugo hade fått en ny väst.

Till middag bjöd jag på kyckling fajita tortilla. 


När Jan åkte på innebandy ikväll tog jag en tur med väninnan som också har en Maltipoohund. Det blev en skön runda.

Och Matilda har varit till skolan och ställt till inför morgondagens "Penkkis", den sista dagen i gymnasiet innan läsperioden inför studentskrivningarna börjar.

Nu är vi alla hemma igen och har slängt oss och bara slöar.

Tillbaka till vändagen och några tankar om den. Det finns de som tycker att en vändag är onödig, för vänner ska man visa sin tacksamhet till andra dagar också. Och visst har de rätt (när det gäller det sista påståendet).

Men frågar du mig så behövs en speciell vändag, när vi speciellt kan och får visa våra vänner, nära och kära att vi uppskattar dem och älskar dem (även om vi gör det andra dagar också). 


En vändag godkänner på något vis att man får storma in i andras hus oanmäld (nu för tiden går man ju knappt in till någon utan att höra sig för före, och ännu mindre i corona tider). 

En vändag tar fram det fina hos oss, vi tar oss verkligen tid att fråga hur alla har det och vi tar oss tid att lyssna (varken vi gör det live, via telefonsamtal eller via meddelanden).

En vändag gör att vi som träffas sällan (1-2 ggr/år eller ännu mindre) tar kontakt med varann, för att visa att vi är vänner även om vi inte ses eller hörs så ofta.

En vändag gör att jag får tänka till och planera överraskningar till mina vänner, nära och kära.

- De som gillar överraskningar och att få presenter/saker.
- De som gillar något gott till kaffet.
- De som blir glada över uppiggande blommor.
- De som blir så glada över ett kort i postlådan. 
- De som vill prata, som vill ha någon som verkligen orkar lyssna.
- De som är jätte svåra att hitta på något till men där en promenad alltid är bra (eller att komma på besök, när det inte är corona tider).
- De som vill höra min röst så vi rings.
- Och de som vill skriva av sig så vi "skrivs".

Och en vändag kanske gör att man äntligen hör av sig till någon bekant som man kanske tappat kontakten med, någon man tänkt höra av sig till om och om igen men det har bara inte blivit av.

Ännu efter kl.21 på vändagskvällen innan jag skulle bege mig på jobb skickade jag vändagshälsningar. Ganska sent kanske någon tycker. Men nej för jag har också vänner och bekanta som är bäst tillgängliga precis den tiden. 
Och även då delade vi livet, bad för varann och önskade varann en fin vändag kl.21:20 på kvällen.

Det är väl det som är vänskap att kunna prata från tidig morgon till sen kväll och t.o.m på natten om det så behövs.

Och vändagen är också den dag när vi kristna får påminna varann om den bästa vän vi har  "JESUS"  (naturligtvis får och skall vi göra det annars också).


TACK JESUS FÖR EN FIN VÄNDAG I MÅNDAGS, FÖR EN BRA VAKNATT, FÖR EN SKÖN SOVDAG OCH EN FIN LEDIG DAG. OCH TACK FÖR ATT DU ÄR MIN ALLRA BÄSTA VÄN.

TY HERRENS ÖGON ÖVERFAR HELA JORDEN, FÖR ATT HAN MED SIN KRAFT SKALL HJÄLPA DEM SOM MED SINA HJÄRTAN GER SIG HÄN ÅT HONOM (2 Krönikeboken 16:9).

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023