Inlägg

Visar inlägg från april, 2022

PÅSKEN 2022

Bild
Denna påsk jobbade jag långfredag och påsklördag men därefter var jag ledig både påskdagen och Annandag påsk. Pascha Och en fin helg fick vi även om Jan blev ordentligt förkyld och riktigt hes (hemmacoronatestet visade negativt). Det blev för säkerhets skull inga besök till våra föräldrars.  LÅNGFREDAG Innan jag skulle på jobb hann jag följa med till Kokkola för att möta MATTIAS  💗 och AMANDA 💗 som kom hem med tåget från Helsingfors. Så fantastiskt härligt att få se dem och krama om dem igen.  Och vi fick också träffa Amandas mamma för första gången, ett riktigt trevligt möte med en glad och sprudlande mamma. Vi hann prata en stund innan vi startade hemåt.  Jag fick sen dyrbar tid (jag hann ju fråga allt och lite till om allt som skett sen senast) i bilen med Mattias när vi körde hemåt innan jag skulle på jobb. När jag sen kom hem på kvällen intog vi varsitt Mignonägg och fortsatte att prata. PÅSKLÖRDAG Det är en dag när jag tycker om att vara hemma och få ta emot alla påsktroll. De

STILLAVECKAN

Bild
I lördags var jag mötesledare på Fokus och jag uppmanade oss alla att nu när vi går in i Stillaveckan (Jesu vandring på lidandets väg) skall vi komma ihåg att ta en stund med Jesus varje dag (vilket vi förstås skall göra alla dagar).  Själv har jag inte gjort det mer än vanligt (ber en morgonbön och tar ett mannakorn/bibelord som jag begrundar, samtalar med Jesus under dagen, ber aftonbön tillsammans med min man). Några gånger i veckan försöker jag få in längre andakter, vilket jag hade tänkt göra varje dag under Stilla veckan, men så blev det inte. Men bättre sent än aldrig, idag har jag kommit igång. Men jag går ännu bakåt och berättar lite från helgen och framåt. Vi hade den lilla ❤ hos oss i helgen och vi hade tänkt påskpynta på Palmsöndagen efter att vi hade sett på "Gudstjänst för små och stora från Jakobstads kyrka".  Men när gudstjänsten var klar glömde vi bort allt påskpyntande och det blev utevistelse istället och bra så. Sen var jag på jobb både måndag och tisdag.

BÖRJAT LÖPA IGEN

Bild
I kväll har jag och många andra sprungit i hamnskogen, vi har fått lära oss rätt löpteknik och haft riktigt roligt. Här är jag med min kusin " Lotta". Jag har önskat att denna dag skulle komma när jag både vill, kan och orkar springa igen och nu är den här och det känns så fantastiskt. Och ikväll på löparträffen träffade jag som sagt min kusin. När vi var klara och gick mot bilarna sa hon: Men vi måste ju ta en kusinbild. Och en kusin bild blev det. TACK JESUS ATT MIN KROPP ORKAR LÖPA IGEN. FYSISK TRÄNING ÄR NYTTIG PÅ SITT SÄTT, MEN GUDSFRUKTAN ÄR NYTTIG PÅ ALLT SÄTT, FÖR DEN HAR LÖFTE OM LIV, BÅDE FÖR DEN HÄR TIDEN OCH DEN KOMMANDE (1 Timoteusbrevet 4:8).