ADVENT

Förra fredagen inledde vi adventsfirandet med adventsandakt i Jakobstadskyrka, sen på kvällen var vi på musikskolans adventsfest. Där fick vi lyssna på duktiga musikanter och sångare.
På videon här under är det Amalie och Matilda som sjunger "Bara den som vandrar nära marken, kan se dina under Gud".



Lördagkväll fick vi njuta av konsert med Mrs Bighill Singers och Tomas Höglund i Jakobstadskyrka och på söndag fick vi tända första ljuset här hemma och fira den tillsammans med våra fadderbarn och deras familjer.


Första ljuset är tänt...och nästan uppbrunnet redan.

Ja nu är det advent och mycket skall rymmas in på dessa tre veckor. Det är adventsfester, julfester, konserter, knytkalas, lotterier, pysselkvällar, julmiddagar, kalas m.m.
Det är bara roliga saker  och jag väljer själv hur mycket eller lite jag deltar i...men ändå känns det tjockt. Jag känner inte julstress men nog adventsstress.

Advent betyder ankomst. Vi väntar på Herren som skall komma. Det är en förberedelsetid inför Julen, Jesu födelsedag. Vi får ta emot Jesus, om och om igen i våra liv. Har jag rum för Honom, har jag tid för Honom?
 
Samtidigt som jag känner stress ibland, så älskar jag advent och jul,  för då får jag pynta, pyssla, lyssna på julmusik, tända massor av ljus både inne och ute och mumsa på choklad..... mer än vanligt.

Jag känner ingen stress över att behöva städa igenom varenda garderob, fylla hela frysen med bakverk eller springa runt i butikerna och handla allt och ännu mera.

För varje år blir jag bättre på det här med att prioritera men ännu har jag en lång väg att vandra. Det är just nu, jag behöver ta mera tid med Jesus och låta mig fyllas av hans ande...för att orka och för att prioritera rätt i denna härliga intensiva adventstid. Ja kom Jesus, jag har rum för Dig och jag vill ha mera tid för Dig.

Matteus 6:33-34
Sök först hans rike och hans rättfärdighet, så skall ni få allt det andra också. Gör er därför inga bekymmer för morgondagen.






Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023