NÄR HOPPET SLOCKNAR

Det svåra i livet, kan göra att hoppet slocknar ibland.
Alla har vi något någongång, som vi kämpar med, som är svårt, tungt eller som tar mycket av vår kraft.
Det kan vara olika saker under olika perioder av ens liv eller samma sak som man bråttas med.


När hoppet slocknar.
Det svåra, svarta och jobbiga i mitt liv är min svåra pms. Den kommer och deckar mig varje månad på ett eller annat sätt.
Redan för över 20 år sedan började jag känna av att jag "ibland"  blev alldeles totalt slut i hela kroppen, svag, orkeslös och kände mig febrig. Dessutom blev jag otrevlig och irriterad. Det varade en dag och småningom började jag se ett mönster och insåg att det hade att göra med min menscykel.

Sen har det sakta ökat med årens lopp. Nu varar det flera dagar. Ibland börjar det i samband med ägglossningen, ibland veckan innan mens.
Kvällarna är jobbigast för då slappnar jag av och då rasar liksom all kraft all ork av mig. Då smyger oron, ångesten på...om jag mår så här dåligt nu, hur skall jag orka imorgon då?

Men när en ny dag kommer har jag fått ny kraft av nattens sömn och om jag bara ser till att äta ordentligt (absolut inget socker), sova ordentligt och motionera ordentligt...då går det. Och det viktigaste är ju att jag tar tid med Jesus...så han får fylla mig med sin kraft.

Sen är det en skön känsla när jag känner hur krafterna börjar komma tillbaka...dag för dag.

Min gynekolog har rekommenderat motion och de senaste åren även erbjudit mig att pröva medicin (antidepressiv, som tas de dagar när det är som värst) men det är inget jag vågat pröva på änn...men skönt att veta att det finns något att ta till om det blir för jobbigt.

I bibeln kan vi läsa om Petrus , som hade en tagg i sitt liv, som han bett Herren tre gånger, att den skulle lämna honom ifred. Men han får dras med den. Till sist konstaterar Petrus att han får dras med den för att inte bli högfärdig. Ja och så kan det vara.
Många har försökt lista ut vad det var för en tagg (sjukdom, svårighet) som Petrus led av. Men Petrus lärde sig det viktigaste......Ty när jag är svag, är jag stark. Inte av min egen kraft utan av kraften som Herren ger.


Det här litar jag på och lever på. Tavlan hittade jag på loppis. 

Minne från söndagsskolan 1979 och ett loppisfynd.

Det är bra med  påminnelser  här och där ...om att Jesus har omsorg om oss.  
Jag har valt att fokusera på det positiva i livet.
För en dag i taget med Jesus, och Han bär min/din dag och Han vet precis vad vi behöver.
Vi har inget att frukta för Han tar hand om hela dig/mig och alla områden i vårt liv...bara vi ber Honom om det. Det är samtidigt den känslan (när jag inget orkar av mig själv och märker hur Herren fyller på där det behövs ) som gör att jag inte tvivlar på att Han finns.

Vi har just nu många vänner som går igenom svåra saker. Vänner som är en mindre kring julbordet i år, vänner som har en svårt skadad i familjen, vänner som bråttas med taggar av olika slag. Tankarna finns hos er och vi ber för er om frid och Julefrid, om Tro, HOPP och Kärlek.

Det här hoppet böt vi lampa i.



Romarbrevet 8:35, 38-39
Vem kan då skilja oss från Kristi kärlek? Nöd eller ångest, förföljelse eller svält, nakenhet, fara eller svärd?

Ty jag är viss om att varken död eller liv, varken något som finns eller som kommer, varken krafter i höjden eller krafter i djupet eller något annat i skapelsen skall kunna skilja oss från Guds kärlek i Kristus Jesus, vår Herre.

2 Korinthierbrevet 12:9
Min nåd är allt du behöver. "Ja, i svagheten blir kraften störst.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023