VAD FYLLER JAG MITT INRE MED ?

Hur börjar jag min dag? Vad fyller jag mitt sinne med? Är det tidningen och alla nyheter som ofta inte är så uppbyggande eller är det bibeln och Guds ord som får fylla mitt hjärta?

Jag önskar att jag skulle kunna svara bibeln med gott samvete, men så är det inte.

Måndag till fredag, då har jag morgonandakt samtidigt som jag äter morgonmål. Jag läser dagens bibelord och ett kapitel ur min andaktsbok. Jag ber om ledning för dagen.

Morgonmål, gröt med mycket kanel skall det vara.

I andra ändan av bordet har "någon" ( kanske det bor en "någon" hemma hos er också) dekorerat pepparkakshuset i går kväll och glömt att städa efter sig. Och på stolarna hänger tvätten på tork.
 Min morgonstund har guld i mun.                     


Bär min dag, led min dag.
Det som inte är jag, det som inte är bra, lyft du Herre det bort ifrån mig.
Fyll mig, utrusta mig med det du vill ge mig.
Bär min dag, fyll min dag.

Men är det lördagmorgon, då vaknar jag oftast flera timmar innan de andra i huset. Då sätter jag mig på motionscykeln och trampar, medan jag ser på en film. Söndagmorgon gör jag samma procedur och ser slutet på filmen.

Nåja, alla är vi ju olika. Tiden med Jesus är ingen skillnad när den blir, bara den blir. Men, en stilla stund med Jesus det behöver vi varje dag.

Psalm 324 vers 1
En liten stund med Jesus o vad den jämnar allt och ger åt hela livet en ny och ljus gestalt. När jag är trött av vägen och allt som möter mig, en liten stund med Jesus och allt förändrar sig.


Att läsa är något jag tycker om, men jag är en periodare. Nu, har jag inte läst en bok på två månader. Kollade igenom mitt bokskåp här om dagen och hittade massor av bra böcker av alla de slag. Ställde fram de jag vill läsa igen.

Böcker jag läst och skall läsa igen.



Sen, fick jag även låna en bok "världens lyckligaste", av en vän. På baksidan står det följande.
VÄRLDENS LYCKLIGASTE -inte de rika, inte de med de flesta vännerna, inte de vackraste eller mest berömda- utan de som ställer sig till Guds förfogande och lyssnar till hans röst.

Den här skall jag läsa på julen.


Ja det är säkert en bra bok att läsa i dessa tider när allt bara är jag, min och mitt...istället för du, din och ditt. I julhelgen skall jag dyka in i den boken.

Det är viktigt att vi fyller oss med det som bygger upp, glädje, kraft och..... humor.

Jakobsbrevet 1:22
Bli ordets görare, inte bara dess hörare....

Hebreerbrevet 13:21
Må han låta det som behagar honom, förverkligas i oss genom Jesus Kristus.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023