I JULETID

 Här kommer ett litet smakprov ur denna lilla "bok".


En bra liten "bok" i Juletid


1 Korintierbrevet 13 i juletid.

Om jag kan sjunga julsånger på fyra olika språk, men sjunger dem utan kärlek, är jag bara en ekande bjällra, en skrällande cymbal.

Om jag känner till tomtens hemliga julklappslista och har det läckraste receptet på Janssons frestelse, och hinner posta alla julkort en minut före postlådanstömning den 12 december, men saknar kärlek, är jag ingenting.

Om jag ger bort allt jag äger under tv-kanalernas julgalor, och jobbar så hårt med julens alla förberedelser att jag blir utbränd, men saknar kärlek, har jag ingenting vunnit.

Kärleken blir inte irriterad över att barnen är i vägen under julstöket, utan gläds över att de finns där. Kärleken använder inte armbågarna i leksaksaffären dagen före julafton, fastän det bara finns en docka kvar av rätt märke. Kärleken är inte skrytsam, inte ens över det fräckaste dataspelet i hela kvarteret.

Kärleken skriver inte långa önskelistor för egen del, och blir inte upprörd över stickiga sockor i fel färg från farmor- igen.

Videospel ska glömmas bort, golfklubbor rosta sönder och pärlhalsband förgå.

Men den största gåvan- kärleken- skall alltid bestå.


Jag skrev just julkorten eller d.v.s. adresserna på kuverten. Men jag hann inte posta dem innan postlådan tömdes (som det stod om i texten, här ovan). Men bättre sent än aldrig. Jag tycker om att skicka julkort och jag älskar att få julkort. Vi tapetserar vår "vattoboilar" (d.v.s.varmvattenberedare) med julkorten varje år, så vi får njuta av dem länge. Och den stora vita boilaren ser plötsligt väldigt trevlig ut.

Vår fina stora "vattoboilar" som hälsar alla välkommen när de stiger in genom dörren.

.
PS. Och alla ni som beslutat att inte skicka julkort i år...ingen panik. Vänskapen består nog.


1 korinthierbrevet 13:13
Men nu består tro, hopp och kärlek, dessa tre och störst av dem är kärleken.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023