HUR BLEV DET SÅ HÄR.

Jag får snart semester. Jag suger på ordet SEMESTER än så länge, doftar på det och känner försiktigt på det. Hur kommer det att kännas? Om du läste mitt blogginlägg " Längtar efter att bli pensionär"........just så, tror jag att det kommer att kännas.

Semester = att skynda långsamt.

Jag har 38 dagar semester på ett år och jag tar oftast ut allting på sommaren, plus att jag skarvar i med lite arbetsledighet. Så denna sommar kommer jag att vara ledig från 1.6 till 7.8....inte illa alls.



När jag får semester blir det att "återställa allt som förfallit", fint sagt. Det är under våra ledigheter som vi om och när vi orkar och vill brukar röja lite här och där....i hushållet. Under den övriga tiden av året hinner vi inte så mycket annat än leva (för och med varandra = det viktigaste) och handla, koka mat, tvätta kläder, skotta snö, duscha och arbeta......ungefär. Vi kan säga att vi väljer att inte göra så mycket annat.

Första förfallet...TANDBORSTGLASET.


Vi är fem personer i detta hushåll, och den som kan räkna...räknar till elva tandborstar (plus att jag hade en i munnen när jag tog denna bild). Och pojkarna har dessutom sina elektriska på övrevåningen.
Sen har vi ingen aning om vems alla är eller har varit, det enda vi håller koll på är vilken vi använder just nu.
Det här är livet hos oss. Det är väl inte så tungt att slänga bort gamla tandborstar, om det bara vore det att göra.....men huset är fullt av dylika projekt....ja för oss blir det till projekt.


LÖVHÖGARNA som lämnat lite här och där.


Lövhögarna som börjat växa in och över, de plockade vi bort här i lördags. Det positiva med att lämna lövhögar här och där, är att de fungerar bra som växthus, det var så grönt och skönt där under.

VINTERKLÄDERNA. Ja, de trängs ännu i farstun med de övriga kläderna. De lär bli tvättade och uthängda för att torka i den friska luften, när vi lyckas få upp TORKSTÄLLNINGEN.





Torkställningen ligger avsvimmad i ett hörn....



.....och klädnyporna, de leker vi med ännu.




KLÄDSKÅPEN skall och behöver få sig en omgång.



BESTICKSLÅDORNA skall diskas....ja det brukar jag syssla med när jag är ledig.



GARDINERNA skall ut på en ordentlig vädring (jag har dammallergi, så det gäller att inte röra eller att damma ordentligt).



LEKSAKERNA skall vädras och tvättas.






Men som jag skrev redan , det här gör jag om jag orkar och vill, min semester har aldrig blivit och kommer aldrig att bli en massa måsten. Men alltid mellan varven vill man ju ha något att göra....när man får och inte måste.

Om det varit kallare dagar/somrar, ja då har man bara satt på mera kläder...och njutit. 

De som känner mig bra vet att jag kommer mest ligga i trädgårdsgungan med en bra bok, gå runt med målarpenseln i handen, gosa med våra djur och bara leva familje/husvagnsliv vid svärföräldrarnas villa. Steka plättar där ute, bada bastu och slänga mig i den uppvärmda poolen (+40) och njuta av att bara vara med de jag älskar allra mest.

KOM IHÅG ATT NJUTA AV DIN SOMMAR/SEMESTER. FYLL DEN INTE MED EN MASSA MÅSTEN.......då kommer du att ångra dig. 


I lördags gjorde jag det jag njuter av, att måla....jag målade terassen och utemöblerna med träolja.....och planterade lite blommor.



NJUT AV LIVET, SÅ LÄNGE DU KAN. Gör det som ger dig avkoppling, frid och glädje, om det så är att springa varje dag, fixa i trädgården, fiska, dricka en kaffekopp i solskenet,  njuta av barnens lekar, sitta i trädgårdsgungan och se på livet  eller något annat uppbyggande.




LEV LIVET (rensa tandborstglaset....smile) OCH VÄLJ JESUS, så behöver du inte säga sen "HUR BLEV DET SÅ HÄR"?






HEBREERBREVET 4:10-11a
Ty att gå in i Guds vila, är att vila ut från sitt verk, så som Gud vilade från sitt. Låt oss därför göra allt vi kan för att komma in i den vilan.

PSALTAREN 118:24
Detta är den dag som Herren har gjort, låtom oss på den fröjdas och vara glada.

JAKOBSBREV 4:15
Ni borde säga:"om Herren vill får vi leva och göra det och det".

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023