LÄNGTAR EFTER ATT BLI PENSIONÄR

Du vaknar när väckarklockan ringer (eller kanske det är barnen, hunden eller någon annan som river upp dig ur den sköna sömnen) och du inser att ännu en natt blev alldeles för kort. Kvällen bestod av allt för mycket att göra...som ändå blev på hälft.


När du skyndar iväg till jobbet, med barnen till dagis eller går ut med hunden ser du de nöjda, glada pensionärerna....som tycks ha all tid i världen. De är ute på en morgonlänk eller kommer lugnt gående till postlådan för att hämta morgontidningen.
De får stiga upp när de vill....har förstått att de flesta ändå vaknar tidigt...... av sig själva. De hinner dricka sitt morgonkaffe och läsa tidningen i lugn och ro...ingen tid att passa (ifall det inte är en pensionär med tusen järn i elden...de finns också). Sen får de fundera, ja, vad vill jag göra av denna dag.

De har inga problem med lövhögar som lämnar att ligga för länge.


LÄNGTAR DU EFTER ATT BLI PENSIONÄR? Jag gör det ibland, då när livet kör i en allt för hög växel....som i maj månad. Det känns som om ALLT skall tryckas in på några veckor, från alla möjliga håll....plus att man skall hinna med allt det vanliga också.
Samtidigt försöker jag att leva efter "VÅR BÄSTA TID ÄR NU". För det är NU som vi lever, det är nu som livet rullar på......framtiden vet vi inget om, vi har ingen garanti att vi lever tills vi blir pensionär. Och vi har ingen garanti att vi när den dagen kommer är en pensionär som kan ta sig upp ur sängen själv, är glad och nöjd med tillvaron och kan njuta av varje dag av livet....INGEN AV OSS VET HUR DET BLIR...OM DET BLIR.

När jag går ut på promenad, tidigt på morgnarna med Hugo, då träffar jag väldigt ofta tre äldre män (kring 80- års åldern) som är ute på promenad (i alla väder). De vill alltid prata några ord och gosa med Hugo (den ena av dem skulle väldigt gärna ta hem Hugo).



De är ALLTID glada, positiva och de har en humor som smittar av sig. Jag blir på riktigt bra humör, när jag träffar dem. De morgnar jag inte träffar dem, saknar jag dem och deras uppiggande sätt. TACK GUD, för dessa underbara pensionärer. 

Så här passligt till mitt blogginlägg, så dök mina underbara svärföräldrar upp. De är glada pensionärer som njuter av livet. De njuter b.l.a. av husbilsliv.
Jag sa att jag skulle behöva en bild på glada pensionärer och det fick jag...tack.



Sen ett boktips.

En gammal men superbra bok...om hur du blir lycklig......ge dig själv och allt vad du är till Herren. Den som ger han får. Den som välsignar, blir själv välsignad.


EN UPPGIFT
Jag vet att det är många som känner sig obehövda när de blir pensionärer och när arbetslivet plötsligt tar slut. Jag pratade alldeles nyligen med en som kännde precis så, och livet var inte alls så härligt, glatt och skönt som jag föreställer mig pensionärslivet.
Men liksom de härliga farbröderna som jag möter så tror jag att många pensionärer har viktiga uppgifter......MEN, som de kanske inte ens vet om.......det att finnas till för någon annan.
Att dela med sig av sin livsvisdom, sitt lugn och att livet är precis lika levande ännu, livet är vad vi gör det till. Allt det här speglar de tre farbröderna.

Jag tänker mig, att om jag får leva tills jag blir pensionär, om jag får vara relativt frisk och glad...ja då skall jag göra som farbröderna, se mig omkring efter vem som behöver få sig ett gott skratt..... eller en hjälpande hand, ett nybakat bröd, barnvakt för en stund, kaffesällskap eller ett uppiggande telefonsamtal, ja listan kan göras lång. Och det bästa av allt, är att allt det här kan jag göra redan nu......men sen, om och när jag blir pensionär...då vill jag göra det ännu mera.




DESSTO MERA KÄRLEK DU GER, DESSTO MERA FÅR DU TILLBAKA.
Ibland kan det kännas när man gör saker för någon, att man aldrig får varken tack eller uppskattning. Vi skall inte gå runt och förvänta oss ett tack, då blir vi lätt besvikna...i denna värld. Men vi kommer alla att få vårt tack och uppskattning, i himlen en gång "Allt vad du har gjort för en av dessa mina minsta, det har du gjort för mig"säger Herren.
Vi skall ge med ett öppet hjärta och sinne och låta Herren få fylla oss med det vi behöver....det om något är det största tack vi kan få,  "Allt förmår jag genom honom, som ger mig kraft". 



Nu vill jag leva mina dagar och fylla dem med så mycket glädje, humor, skratt, frisk luft, motion, god mat, härliga vänner och soliga dagar som jag kan......"Njuta av livet, nu och här, medan jag för varje dag går närmare pensionen (eller vem vet, med alla förändringar så finns det väl ingen pensionärstid när jag blir äldre.......och isåfall får jag/vi göra det bästa av den situationen).



VEM DU ÄN ÄR, PENSIONÄR ELLER INTE, SÅ FINNS JESUS DÄR FÖR DIG, NU OCH FÖR ALLTID. 
HAN ÄR DEN SOM VILL FYLLA DIG MED GODA, HÄRLIGA, POSITIVA, UPPIGGANDE SAKER, SÅ DIN BÄGARE FÅR RINNA ÖVER...TILL ANDRA.


Du fyller min bägare till bredden (Psaltaren 23).


MEN HAN TRÄNGER SIG ALDRIG PÅ (men Han knackar på, nu som då i livet) DU FÅR SJÄLV VÄLJA ATT SÄGA JA ELLER NEJ TILL JESUS.
JAG SÄGER DEFINITIVT JA. VAD VÄLJER DU...... ATT SÄGA?



 VÄNTA INTE MED DITT BESLUT, TILLS DET ÄR FÖR SENT.




JESAJA 55:6
Sök Herren medan han låter sig finnas, åkalla honom medan han är nära.

MATTEUSEVANGELIET 6.20-21
Samla skatter i himlen, där varken mal eller mask förstör och inga tjuvar bryter sig in och stjäl. Ty där din skatt är, där kommer också ditt hjärta att vara.

PSALTAREN 81:11
Jag är Herren, din Gud..........öppna din mun, så skall jag fylla den.

ORDSPRÅKSBOKEN 11: 25
En givmild människa får rikt igen, den som mättar andra blir själv mättad.

HEBREERBREVET 10:24-25
Låt oss ge akt på varandra och sporra varandra till kärlek och goda gärningar, och låt oss inte försumma våra sammankomster, som några brukar göra, utan uppmuntra varandra, och detta så mycket mer som ni ser att dagen (när Herren kommer tillbaka) närmar sig.




Kommentarer

  1. Du har så rätt Camilla :) Jag vill också bli en frisk glad pensionär, ALLT ska ske i maj, stressigt värre :-O
    /Annika BAcklund

    SvaraRadera
  2. Hej Annika. Javisst är det så. Vi kämpar vidare...mot pensionsåldern...smile. Önskar er hela familjen en riktigt skön sommar. Idag har vi verkligen sommarväder med + 24 i skuggan....härligt. Sköt om dig. Kram Camilla

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023