MIN FÖDELSEDAG

I dag är det min födelsedag, jag blir 46 år, och jag känner mig riktigt bekväm med min ålder.
I morse hade jag inte förväntat mig någon uppvaktning, snarare på kvällen. Så jag vaknade, åt morgonmål och tog en promenad med Hugo. Men när vi kom hem så kom Jan och Matilda sjungandes med blommor, ballonger och två rawtårtbitar.




På förmiddagen när jag var ute med dagbarnen kom mamma och pappa förbi. Mamma sjöng som hon alltid sjunger åt mig: "Med en enkel tulipan på bemärkelsedan" och överräckte ett kuvert.

Med dagbarnen var vi på eftermiddagen ut på "majlindo" (den första vårpickniken ute på en äng) och det kändes så fint just idag.
Och kan ni tänka er, dagen hade varit mulen och grå om en varm, men just när vi kom fram till vårt picknickställe så tittade solen fram och höll oss sällskap ända tills det var dags att packa ihop och traska hemåt.



När jobbdagen var slut kom mina svärföräldrar och svärmor sjöng också för mig "Ha den äran idag".
Jag fick en sån otroligt vacker hortensia. Fick gå in på nätet för att kolla skötselråd så den inte dör i första taget. Mina gröna fingrar är ju inte de bästa, men jag skall försöka så gott jag kan.
Det stod att hortensian är törstig hela tiden, men det får aldrig lämna vatten kvar i bottnen på krukan.



När Jan kom hem kom han hem med Mac Donalds hamburgare till alla, det var födelsedagsbarnet som hade beställt.



Senare på kvällen kom min väninna Anki in med godispåse och presentkort (vi två skall ut på mat nästa vecka, det ser jag fram emot).




Och under dagen har det pipat till i min telefon av alla gratulationer.
Jag är så rik, som har så många som bryr sig om mig, som kommer ihåg mig just idag, en helt vanlig torsdag när jag fyller 46 år.

Bilden är från Fäboda 8 april.

Dagens teknik förstår jag mig inte alltid på, hur den kan veta allt (det är dock inte jag, uan min man som programerade in denna när den var ny).



Halva dagen har jag varje gång jag tittat på min aktivitets klocka funderat vad den har för fel, när den visar tiden så smått och den har någon konstig bild mitt i rutan, som jag inte fått bort hur jag än tryckt på alla möjliga knappar.
Men så plötsligt såg jag det, när jag hade mera tid att verkligen undersöka saken, när ljuset kom på och jag inte tryckte samtidigt på alla knappar jag hittade.....det är ju en tårta.




T.o.m min klocka gratulerar mig idag.....inte illa alls.

Jag vet att där ute är ni många som tycker att: "Att bli äldre är väl inget att fira"?
Jag älskar att fira och jag firar varje år jag fått gåvan att leva ännu ett år, det om något är väl värt att fira?
Jag behöver inte fira med gäster, mat, blommor och presenter, men visst förgyller det en annars så vanlig torsdag.




Tack till er alla som förgyllde min dag på ett eller annat sätt.




Jag tycker att det är både roligt och spännande att bli äldre, och det är något som jag hoppas att jag skall få fortsätta att tycka.

När jag ser på mina föräldrar som är så tacksamma och nöjda med livet även efter 80+, då tänker jag, att om jag får leva lika länge då hoppas jag verkligen att jag faktiskt lever livet, njuter av livet och förstår att vara tacksam....liksom de.


LIVET ÄR EN GÅVA AV GUD, VAD JAG GÖR MED MITT LIV ÄR EN GÅVA TILL GUD.
LIVET ÄR EN GÅVA AV GUD, VAD DU GÖR MED DITT LIV ÄR EN GÅVA TILL GUD.


En bild från gårdagens discokalas med dagbarnen.....i den här stolen fick födelsedagsbarnet (och sen de andra) känna sig speciell, fin och uppvaktad.


VAR INTE RÄDD, FÖR JAG HAR ÅTERLÖST DIG, JAG HAR KALLAT DIG VID NAMN, DU ÄR MIN (Jesaja 43:1b).

DU HAR SKAPAT MINA NJURAR, DU VÄVDE MIG I MODERLIVET. JAG TACKAR DIG FÖR ATT JAG ÄR SÅ UNDERBART SKAPAD. UNDERBARA ÄR DINA VERK, MIN SJÄL VET DET SÅ VÄL ( Ordspråksboken 9:13-14).



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023