TUMISTID

I går var jag och Jan lediga, och eftersom det snart är min födelsedag så fick jag bestämma ganska långt😉 vad vi skulle göra.
Vi åkte först till Seinäjoki och gick på två loppisar.
Jag köpte inte denna skylt men tyckte dock att den var lite lustig, så tog en bild.




Vi åt på Mac Donalds innan vi körde vidare till Tuuri och till det stora köpcentret Veljekset Keskinen.
Redan i bilen fick jag tandvärk, men jag klarade mig enda fram. Det första jag fick göra var att gå in och köpa en tandborste och tandkräm (hade glömt att ta med), gå in på wc:n och borsta.....sen var det dags att börja shoppa.


Här prövade jag kläder och skickade denna bild till en väninna. Vi är båda två i den åldern när klädernas nummer plötsligt har krympt 😉 och nästan allt man tar med in i provrummet är för smått. Man får gå ett varv till bland alla klädhyllor och samla ihop likadana kläder, men ett nummer större....då passar de plötsligt hur bra som helst👍😉.




Byxorna var ju mina egna, de som jag köpte på loppis i Vasa för någon vecka sedan. I går köpte jag dock denna skjorta och tröja.

Vi hade en lång lista på vad vi skulle ha med hem och vi hittade det mesta, och så gott som allt som kom med oss hem var på rea👍.

Vi köpte nya kuddar till trädgårdsgungan.



En väckarklocka till Matilda (hon valde den svarta runda).



En taklampa till Matilda (just nu har hon Mattias och Mattias har en alldeles för stark lysande lampa utan skärm i sitt rum....men nu skall det bli ordning och reda😉).



Vi tog liksom bild av allt, skickade till Matilda och hon godkände....det var liksom försenade födelsedagspresenter....men bättre sent än aldrig.


Observera chipspåsen.....salt lakrits.

Nya skor åt Jan, tejp till mina hälsporrar, såpbubblor till dagbarnen när vi skall ut på "Majlindo" och fira våren denna vecka.

En grill (för den gamla började brinna här om dagen).




Och vi har många studenter och utexaminerade ungdomar som vi får vara med och fira i vår💗, och det här var rätta stället att hitta de rätta presenterna på.

Också blev det ju också lite godis och chips, chips med lakritssmak....faktiskt helt ok.

Innan vi åkte hem gick vi in till mataffären och plockade lite middag åt oss, som vi åt i bilen....vi har alltid gillat att äta i bilen.
Jag fyllde en salladsskål till mig och Jan tog en fylld batong.




Sen fick jag tandvärk igen och fick borsta tänderna i bilen. Jag sköljde munnen med vichyvatten....man tager vad man haver, och spottade ut genom dörren när Jan stannade till vid vägkanten... och säkert var det någon som trodde att vi var vilda Valborgsfirare som inte mådde så bra. Och sen blev det bra i tanden igen, efter en stund.
Som sagt, jag har tandläkare på lördag...och det bara ska gå tills dess.



På hemvägen körde vi förbi mina föräldrars, och vi beslöt att ta hem släpkärran med våra trädgårdsmöbler på samma gång...TACK för vinterförvaringen💗.

Pappa lyssnade till när de sjöng in våren och Mamma var på Valborgsmöte i Bykyrkan.



Trädgårdsmöblerna blev inslängda under taket här hemma och där står de ännu idag, lite huller om buller tills vi ska ta tag i saken 😉.

I dag har det inte varit soligt varmt väder som passat för att sitta, ligga och slappa där ute, så istället har vi fixat lite på gården och då har det varit ett riktigt behagligt väder där ute.




Jag har b.l.a  krattat löv och städat gårdsplanen.




Sen tog jag en paus i gungan med god kaffe och munk.....så här på 1 Maj. Jan och Hugo var en sväng till villan.



Jag har också planerat kalas idag😊👍, vi skall fira ett dagbarn imorgon med discokalas. Bilderna är från höstens discokalas.





Också har jag varit och handlat och fyllt kylskåpet👍, för nu är alla barn hemma när Mikael har flyttat hem igen (han börjar sommarjobba imorgon, men skall ännu någon vända till Åbo här i maj och skriva två tenter).

Mikael kom med och hjälpte mig att handla, och lyfta och bära alla tunga väskor, så snällt av honom 💗.




När vi skulle gå in till butiken sa Mikael: du har häng! Va, sa jag? Häng?
Det betyder att byxorna hänger i baken, lärde jag mig. Jag drog upp dem i midjan och gick vidare. Då sa han: du har fortfarande häng. Va, nää det har jag inte. Jo det har du. Då drog jag INTE upp dem ännu högre...för jag är ju faktiskt 45 +.

Nu lär jag vara vaken länge ikväll, eftersom jag drack en kopp kaffe och dessutom alldeles för sent, så nu skall jag leta fram dammsugaren och ta ett varv inför morgondagens kalas.

Trevlig fortsättning på 1maj-firandet.




OCH SE, JAG ÄR MED ER ALLA DAGAR TILL TIDENS SLUT (Matteusevangeliet 28:20).

MEN HERRE, DU ÄR VÅR FAR. VI ÄR LERAN, OCH DU ÄR DEN SOM FORMAT OSS, VI ÄR ALLA VERK AV DIN HAND (Jesaja 64:8).

LJUSET ÄR LJUVLIGT, OCH DET ÄR GOTT FÖR ÖGONEN ATT SE SOLEN (PREDIKAREN 11:7).

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023