BE FÖR VÅRA MEDMÄNNISKOR

Att vi bor i ett land vars granne startat krig mot ett annat land här i Europa känns inte verkligt men det är precis där vi befinner oss just nu. Klockan 5 finsk tid, under natten till torsdagen den 24 februari inledde Ryssland invasionen av Ukraina.


Och jag vill tro att detta verkligen berör oss alla så att vi vill hjälpa till på ett eller annat sätt. Att vi vill hjälpa till ekonomiskt eller praktiskt, att vi all berörs så pass att VI VILL HJÄLPA. 


Jag vill också tro att vi alla vill vara med och be för Ukraina.
Man kan tänka tanken att det vore en själv, ens familj, nära och kära som befann sig mitt i krigskaoset, då om inte förr inser man allvaret. Då om man levde mitt i kriget ville man se en utsträckt hand, då ville man ha någon på sin sida, då ville man få känna att man var buren i bön och då ville man ha ett land att fly till. Man ville ha en trygg plats, en varm säng och mat i magen för sin familj och sina kära.

Men vi skall också be för Ryssland och dess invånare. Vi skall be att Putin och hans trupper inser vad de håller på med. Vi skall be för alla som bor i Ryssland som inte är med på Putins fasansfulla ideer och attacker. Vi skall be för ett slut på detta grymma krig.

Vi skall be för alla människor som mår riktigt dåligt av allt detta, som först fått uppleva en pandemi som ännu pågår och sen det här. Vi skall be för alla som står helt ensamma som inte har Jesus i sina liv, som inte har hoppet och tron på en bättre värld en dag. Alla dem skall vi be för.

Alla kan vi hjälpa på ett eller annat sätt. HERRE VISA OSS HUR VI KAN VARA DIN UTSTRÄCKTA HAND TILL VÅRA MEDMÄNNISKOR I NÖD.

Och dessa talande bibelord får vi ta till oss och följa.

ALLTSÅ: ALLT VAD NI VILL ATT MÄNNISKORNA SKA GÖRA FÖR ER, DET SKA NI OCKSÅ GÖRA FÖR DEM (Matteusevangeliet 7:12).

ALLT VAD NI HAR GJORT FÖR EN AV DESSA MINA MINSTA BRÖDER, DET HAR NI GJORT FÖR MIG (Matteusevangeliet 25:40 b).

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023