COVID

Två dygn efter Penkkis (som jag skrev om i senaste inlägget) rättare sagt på lördagkväll kände sig dottern trött och hängig. Vilket ju inte var så konstigt efter krävande skolarbeten, sena nätter med att få halaren klar och penkkisfirandet. På söndag visade corona testet negativt även om hon hade lite sjuk hals och var snuvig. På måndag fick hon hosta och testade då positivt.

Vi hade fått covid till vårt hus. Om det skulle ha varit för två eller ett år sedan skulle det ha känts riktigt osäkert. Men nu med flera vaccindoser (Matilda har två medan Jan och jag har tre) kändes det ändå tryggare, men visst är det otrevligt med covid.

Matilda ❤ mådde dock bra, men den envisa hostan lämnade på och ännu idag 2 veckor efter kan hon hosta lite ibland.

Matilda skulle ha fått sin 3:e dos coronavaccin tisdag 22.2 men eftersom hon testade positiv dagen innan blev det inte av.

Det känns dock ok att hon nu haft corona innan studentskrivningarna och inte sen mitt i skrivandet.

Jan har inte testat sig medan jag behövde testa mig var dag innan jobb (eftersom vi hade corona i huset och jag jobbar inom vården).

Det är ju corona överallt nu, i vart och vartannat hus. Men det går även andra flunssor och magsjukor. Så på mitt jobb var de flesta borta och sjuka i personalgruppen förra veckan när Matilda också var sjuk, vilket innebar att jag som var frisk fick jobba 8 dagar i sträck. Det blev 9 dagar med coronatest så näsans slemhinnor började blöda av allt toppsande. 

Ett av många test.

Efter 7 dagar på jobb fick jag lite huvudvärk på söndagkväll efter att Jan och jag hade varit och skidat. Jag testade igen men det visade negativt. Jag trodde mera på att jag var rätt trött efter allt jobb.

Men nu var vi igen igår och skidade 12 km och efteråt fick jag huvudvärk igen (och jo jag testade mig igen, men negativt) så nu börjar jag undra om jag får eventuellt vätskebrist eller brist på natrium eller något annat när jag svettats och skidat hårt och länge. Eller kanske av solen som skiner så starkt på den vita snön. 

I början på denna vecka, exakt en vecka efter att Matilda testat positivt meddelade Mattias från Stockholm att nu har även han testat positivt.

Han och tre andra klasskompisar kom till Sverige på lördag, för en vecka sedan. De skall ha 5 veckors praktik inom ambulansen. 

Mattias hade måndag ledig och åkte iväg för att se hur han hittar till sin station i Botkyrka. När han kom hem till lägenheten igen bestämde han sig för att ta ett test eftersom han hade känt att det kittlade i halsen lite grann, men inget annat. Och testet visade positivt.

Flickvännen i Helsingfors hade haft liknande symptom i helgen men det hade visat negativt. Nu testade hon sig igen och denna gång visade det positivt.

Mattias fick sen snuva och blev lite rosslig i halsen men annars ok. Liknande symptom hade även flickvännen haft. De har båda två fått 3 vaccindoser.

Mattias ringde och meddelade sin handledare och mannen sa att han kan komma på praktik på lördag (idag) om han mår bra.

Jag ringde Mattias i går och då var han fortfarande lite snuvig och testet visade ännu positivt. Han skulle höra med sin handledare igen hur han skulle göra inför dagens praktik.

I morse skickade han att han nog fått inleda praktiken (ja de har väl lite annorlunda corona direktiv där än här).

Om man lyssnar på experterna så verkar det ju nog som att vi alla troligtvis kommer att få covid förr eller senare. Men nu är ju åtminstone största delen av befolkningen vaccinerade så pressen på våra sjukhus blir hoppeligen inte för överbelastad i framtiden.

Vi får bara ta dagen som den kommer. Man är ju ändå rätt förberedd ifall man får det. Man får fortsätta att be att man klarar det bra, får lätta symptom och att man inte får några långtids biverkningar.

TACK JESUS ATT VI FÅR LÄMNA ALL CORONA I DINA HELANDE HÄNDER. 

HELA MIG HERRE  SÅ BLIR JAG HELAD. FRÄLS MIG, SÅ BLIR JAG FRÄLST. TY DU ÄR MIN LOVSÅNG (Jeremia 17:14).

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023