BÖNEN OCH BÖNESVAR

Bönen har förändrats för mig genom åren. Förrut bad jag AFTONBÖN till en Gud uppe i himlen. Nu pratar jag med Jesus som finns HÄR, nära mig, som omsluter mig med sin närvaro.
Förrut skämdes jag att sätta ord på allt. Nu berättar jag allt till Honom och det känns så skönt att Han vet ALLT om mig och mitt liv...varje liten tanke och detalj.
Förrut bad jag om jag stod inför stora utmaningar, problem, sorg och sjukdom. Nu pratar jag med Jesus regelbundet, delar allt både glädje och sorg. Hittar jag inte mina nycklar, ber jag Jesus hjälpa mig. Känner jag att inspirationen tryter ber jag om tips och ideer. Bubblar jag över av glädje delar jag den med Honom.
Det fantastiska med att be är inte att jag alltid skulle få de svar jag önskar mig. Nej, fast jag inte får det JAG VILL HA så fyller Jesus mig med frid, glädje och styrker mitt tålamod så att jag orkar vänta på Hans svar och på Hans tidtabell. Oj så mycket Han har att lära mig ännu.

En man fick höra av en annan man: Du ber och säger att du får bönesvar, men det är bara tillfälligheter, det bara händer. Då svarade mannen: Men när jag slutar att be, då slutar också tillfälligheterna. ( Olle Eriksson berättade det här på familjelägret i Pieksämäki 2013)

Be, så skall ni få. Sök, så skall ni finna. Bulta, så skall dörren öppnas. Ty den som ber, han får, och den som söker, han finner, och för den som bultar skall dörren öppnas. Matteusevangeliet 7: 7-8.

(Nu skall jag gå och bulta på kylskåpsdörren)

PS.Hela texten blev tydligen understruken...och min datorhjälp är på fotbollsmatch. Så det får förbli så.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023