MIRAKEL KNAPPEN

I dag hittade Matilda en MIRAKEL KNAPP på sjukhuset, av alla ställen.
Vi var till Kirurgiska polikliniken på kontroll med hennes knä (som hoppade urled för ca 4 veckor sedan).
När hon gick ut ur wc:n så såg hon "DEN".



 En stor grön knapp på väggen, lätt att hitta, svår att missa.


Men sen insåg hon att det inte stod MIRAKEL utan MIRATEL.

Läkarbesöket gick bra, allt såg fint ut. Hon fick gympaövningar som skall göras 3ggr/dag. Stödbandet fick hon ta bort och kryckorna som hon bara använde i ca 1 vecka fick vi lämna tillbaka.


I väntrummet.

Efter läkarbesöket ville jag absolut få se på MIRAKEL knappen. Så vi gick in i wc:n och naturligtvis var det tre andra kvinnor där då också. Så vi tvättade våra händer lääääänge och omsorgsfullt....... så jag skulle få en chans att fotografiera knappen.


Ja sånt sysslar vi med, mor och dotter har liksom "samma" humor.
MIRATELKNAPPEN används  ifall man behöver hjälp på wc.n. Den är säkert till stor hjälp, när det verkligen behövs, men den gör nog inga mirakel.


Men vi har en STOR GUD, SOM KAN OCH GÖR MIRAKEL. Jag har själv sett med egna ögon vilken kraft det finns i NAMNET JESUS. Problemet är bara det att nutidsmänniskan tror att det var bara på bibelns tid som det skedde mirakel och under,(om man tror ens på det). NAMNET JESUS, är inte bara ett namn, det är en oerhört stark kraft....den starkaste. Det står i bibeln att har vi bara tro så kan vi utföra gärningar i JESU NAMN (inte av oss själva) ja t.o.m. större gärningar än vad Jesus gjorde (se bibelordet nedan). Det är inga små saker som vi har blivit lovade.

Som kristna är bönen vårt vapen. Vi skall be för andra och vi skall be för oss själva. Vi får be om vad som helst. Vi får be om under, vi får be om mirakel, vi får be om allt. För den som ber får bönesvar.

Jesus har hjälpt oss att hitta borttappade saker, ordnat så vi fick råd att åka hela familjen på en efterlängtad solsemester, helat oss från sår och sjukdomar, otroliga gånger fyllt oss med kraft, frid och glädje när vi inte haft någon, lett oss till rätt personer, hittat ett nytt hem till två kaniner( inte våra), hjälpt oss med stora beslut, tröstat oss när ingen tröst har funnits, helat människor runt omkring oss (från cancer, sömnapne, ångest m.m), gett oss mod att utföra gärningar, som vi inte skulle ha haft mod till, i egen kraft m.m m.m.
Vi fick en underbar solsemester....hela familjen tillsammans.

Ex. En vinter kom vi hem sent en kväll, i isande kyla efter en underbar vecka i härliga slalombackar.
Vi insåg ganska snabbt att det var problem med rören i huset, de hade frusit. Jan hittade stället. I potatiskällaren, där det var FÖR kallt, såg han is i röret. Där och då bad vi om hjälp...I JESU NAMN. Vi gick för att natta barnen (som då var små, en nattning som nog gick väldigt fort). När vi kom ner tillbaka var isen borta och rören fungerade som de skulle. Ja, jag kan intyga att vi blev paffa båda två, nog trodde vi på bön och bönesvar, men inte på sådan snabb hjälp. Men för Jesus är INGET omöjligt.

Sen den kvällen/natten vet vi att inget är omöjligt för vår Herre. Han lever och finns här, han vill vara en del av ditt och mitt liv.....inte bara ibland. Han vill dela allt med dig, varje dag. Inget är för smått eller för stort för honom.
Och börja be, be om små och stora saker och tro att du skall få det. Oftast är det där som problemet ligger, vi måste träna oss i att tro, tro att Jesus finns och att han bara vill oss gott. Må Guds vilja ske i ditt och mitt liv. Vi bör hålla oss till Herrens ord (bibeln) och fråga efter Guds vilja med våra liv, bekänna våra synder och  komma ihåg att tacka Herren, för allt gott han ger oss.

Och sen när vår tro...som så ofta, inte riktigt räcker till, då får vi be "Hjälp min otro" liksom pappan det berättas om i Markus 9:24 bad.

Tro och be och du skall få...ett helt förvandlat liv.

Jag bad om snö och fick snö (om även i bara några dagar). Och jag fick även min bokstav på himlen...vau.


Johannesevangeliet 14:12-14
Sannerligen, jag säger er: den som tror på mig, han skall utföra gärningar som jag, och ännu större. Ty jag går till Fadern, och vad ni än ber om I MITT NAMN, skall jag göra, så att Fadern blir förhärligad genom Sonen. OM NI BER OM NÅGOT I MITT NAMN (JESU NAMN) SKALL JAG GÖRA DET.

Matteusevangeliet 21:22
Allt vad ni ber om i era böner skall ni få, om ni tror.

Johannesevangeliet 15:7
Om ni blir kvar i mig och mina ord blir kvar i er, så be om vad ni vill, och ni skall få det.

Jakobsbrev 5: 13-16
Får någon av er lida skall han be; är någon glad skall han sjunga glädjepsalmer. Är någon av er sjuk skall han kalla till sig de äldste i församlingen, och de skall smörja honom med olja i Herrens namn och be böner över honom. Deras bön i tro skall rädda den sjuke, och Herren skall göra honom frisk. Och har han syndat skall han få förlåtelse. Bekänn därför era synder för varandra, och be för varandra och ni skall bli botade. DEN RÄTTFÄRDIGES BÖN HAR KRAFT  OCH GÖR DÄRFÖR STOR VERKAN.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023