VIT SOM SNÖ


Vi vaknade på lördagmorgon av Hugos vanliga "BUFF", det betyder att nu skall ni vakna för jag vill ut och kissa.
Och vi möttes av det vackraste snölandskap någonsin. EN HELT ORÖRD VIT VÄRLD som vi fick stiga in i (ganska snart var den allt annat än orörd, för Hugo älskade att hoppa och springa i snön).


Otroligt fint var fotbolls nätet.



Sen kom vi in och Hugo såg ut så här........


....full av snöbollar som på intet sätt gick att få bort, förrutom att ta en dusch. Lördag innebar många duschar......

När vi tog kvällens sista promenad lade vi på regnrocken...mycket fiffigt...ja vi är nybörjare, vi lär oss vart efter.


Det var så underbart att vandra där ute i ett helt fantastiskt snölandskap. Det var tyst och stilla, de flesta satt väl inne och myste med ljus och glögg....för julstämmningen hade infunnit sig, över en natt.


Vi avslutade kvällen med en ordentlig dusch och bastu. Hugo gillar faktiskt att efter duschen få ligga i bastun på en handduk och värma sig.


Så mörkt som det har varit där ute den senaste tiden, så mörkt kan det vara i mitt hjärta, om synden får bo där.
Alla syndar vi dagligen, i tankar, ord och gärningar.....för vi är bara människor. Men skillnaden ligger i om vi vill ändra på vårt sätt att leva eller inte. Om vi vill ta hjälp av Jesus att få renare, snällare tankar, vänligare ord och mera hjälpsammare handlingar. "Allt vad du vill att människorna skall göra för dig, det skall du också göra för dem".

När vi kommer till Jesus och bekänner våra synder, vad vi gjort fel, i tankar, ord och handlingar, då står hans famn öppen, vi får krypa upp i den famnen, sitta där och gråta över vad vi gjort fel. Han förlåter, han tröstar och han ger kraft att vandra vidare. Han hjälper oss att hitta en annan väg, den rätta vägen och han lämnar oss aldrig.

Om vi bekänner våra synder är han trofast och rättfärdig, så att han förlåter oss synderna och renar oss från all orättfärdighet ( 1 Johannesbrevet:9).

Ibland får vi kristna höra att vi lever som vi vill, beter oss som vi vill...sen ber vi om förlåtelse och fortsätter i samma stil. Då får vi komma ihåg att VI KAN ALDRIG VETA VAD EN ANNAN MÄNNISKA BÄR PÅ I SITT INRE. Vi kan aldrig veta vad en annan människa har fått gå igenom av psykiskt eller fysiskt lidande, som satt sina spår, sina djupa sår....som gör att just den människan lever som hon/han gör i tankar, ord och gärningar. Den människan kanske försöker sitt bästa men misslyckas om och om igen...och känner sig just misslyckad.
Skall vi vara de som dömer då?...NEJ. Då skall vi vara de som ber för dessa människor, visar dem kärlek och ger dem ett nytt hopp....JESUS FINNS JUST FÖR DIG, HAN ÄLSKAR DIG FÖR DEN DU ÄR OCH HAN VILL HELA ALLA DINA SÅR OCH GE DIG ETT NYTT RIKT OCH LEVANDE LIV.


BOKTIPS: Njut av livet där du är, medan du är på väg dit du ska.




Psaltaren 51:9
Rena mig med isop från min synd, tvätta mig VIT SOM SNÖ.

Hebreerbrevet 9:26-28
Men nu har han (JESUS) trätt fram, en gång för alla, vid tidens slut, för att utplåna synden genom att offra sig själv. Och liksom det är människans lott att en gång dö och sedan dömas, så har Kristus en gång offrats för att lyfta bort mångas synder och skall uppenbara sig en andra gång, och då inte för syndens skull utan för att rädda dem som väntar på honom.

Efesierbrevet 4:32
Var goda mot varandra, visa medkänsla och förlåt varandra, liksom Gud har förlåtit er i Kristus.

1 Johannesbrevet 3:18
Mina barn, låt oss inte älska med tomma ord utan med handling och sanning.

2 Petrusbrevet 3:18
Väx till i nåd och i kunskap om vår herre och frälsare Jesus Kristus. Hans är härligheten, nu och till evighetens dag, amen.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023