VAD GJORDE DU I GÅR?

I går var det FASTLAGSTISDAG och jag började morgonen med en fastlagsbulle istället för den vanliga gröttallriken. Hemma hos oss får man alltid börja fastlagstisdagsmorgonen med bulle och knäck.


Sen gick jag ut och började "jobba", så inte alla dagbarn och föräldrar skulle falla i denna halka, gårdsplanen ser nämligen ut som en skridskobana.
Jag sandar inte (det har jag prövat och då halkade alla, inklusive jag själv, eftersom man tror att det går att gå vanligt eller springa då). Men jag skyfflar snö (när det finns) och stampar till det, då blir det fina snövägar att gå på.

En bred snöväg från grinden till dörren.

Dagbarnen och jag lekte "Fångarna på fortet" när vi tog oss fram på olika knepiga snövägar (smala, höga och mer eller mindre hala), gående, krypande eller med hjälp av pulkan.





När vi kom in bakade vi fastlagsbullar som vi sen mumsade på till mellanmål.
På eftermiddagen hade vi fått världens vattenpark där ute. Det blev härlig vattenlek mitt i februari. Plötsligt så ville alla leksaker simma (syns dock inte på denna bild).



Efter jobbet blev det kvällsmat, dagen till ära blev det ärtsoppa (vi kokar det 1ggr/år) och mera fastlagsbullar och knäck.
Samtidigt som jag åt gjorde jag min läxa/uppgift. Ja jag var allt annat än social. Varannan tisdag går jag på lärjungakurs och vi har lite uppgifter att göra innan. Vilka jag inte hade hunnit med förrut.


På lärjungakursen fick vi som vanligt, först lyssna till en intressant undervisning och sen blev det disskussioner i smågrupper. Vi disskuterade hur vi prioriterar. Vad är viktigast, vad vill jag sätta min energi på och vad sätter jag min energi på?

INSIDAN ÄR VIKTIGARE ÄN UTSIDAN.
Vi borde sätta mera tid på att putsa och vårda vår insida, och ge den andlig föda. När vi en dag står vid himlens port då är det insidan som räknas. (För då har vi väl ingen utsida kvar....smile. Det står ju att vi skall få en ny kropp). Har vi gett vårt hjärta till Jesus, då får vi stiga in genom porten till det eviga livet.

ALLT VI ÄGER TILLHÖR GUD.
Allt vi äger är bara till låns, allt är Guds. Därför skall vi ära Gud med det vi har. 
Har vi mycket pengar skall vi inte bara spara och spara för att själva få det bättre. Istället skall vi dela med oss till dem som inte har det så bra.
Naturligtvis unnar oss Gud att få ha det bra. Men vi får vara på vår vakt så inte pengar blir det viktigaste här i livet. "För den som har mycket vill ha mer".


Allt vi äger tillhör Gud, Tack Jesus att jag får låna ert badkar när jag är frusen på kvällarna.

Så i går började jag dagen med en fastlagsbulle och sen slutade jag dagen med ännu en fastlagsbulle (däremellan hann jag också äta några) och med att ha tänkt över mina prioriteringar (hmm...kan behövas). Och visst prioriterar jag rätt...men ofta blir det ändå så fel (som när jag sitter och gör uppgifter mitt i familjemiddagen....snacka om närvarande mamma.
Eller när jag ätit alldeles för många bullar).

VAD GJORDE DU I GÅR? PRIORITERADE DU RÄTT?


MATTEUSEVANGELIET 6:19-21, 24
Samla inte rikedomar här på jorden, där de förlorar sitt värde och lätt kan bli stulna. Samla dina skatter i himlen, där de behåller sitt värde och är säkra för tjuvar. För om din skatt finns i himlen, då kommer också ditt hjärta och dina tankar att vara där.
Ingen kan tjäna två herrar samtidigt, för antingen kommer han att hata den förste och älska den andre, eller att älska den förste och hata den andre. Ni måste alltså välja. Ni kan inte tjäna Gud och samtidigt älska pengar.

1 TIMOTHEOSBREVET 6:6
Men sann rikedom är att tro på Gud och samtidigt vara nöjd med det man har.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023