MAMMA HJÄRTAT BLÖDER

Ibland är det så svårt att vara mamma, att gå och bära på den oro som ständigt finns där.
Vi har tre barn men ändå räcker oron till. Oftast är det ett av barnen i gången som jag oroar mig för, ibland gäller oron alla tre.
Min oro den senaste tiden har gällt vår dotter.






Veckan innan jul hade de innebandy i skolan, strax därefter fick Matilda stark huvudvärk, synbortfall och känseln i handen/armen försvann, den liksom domnade bort.. Det varade inte länge. Men när hon kom hem hade hon ännu lite huvudvärk och var allmänt hängig hela kvällen. Nu har hon varit på blodprov, magnetröntgen av hjärnan och läkarbesök.
Allt var som det skulle och vi tackar Jesus för det. Troligtvis var det något slags migränanfall.

Sen dess har hon mått bra och är den vanliga Matilda.......som b.l.a experimenterade här på eftermiddagen, hon gjorde ett vulkanutbrott....i köket, som redan ser ut som ett utbrott...smile.



Jag älskar så denna uppfinningsrika, busiga, roliga dotter, för allt hon är och allt hon ger. För att hon är den hon är och för att hon är sig själv (må det få förbli så).




Höstterminen innebar en hel del jobbiga saker för henne. Hon fick knäskålen ur led och fick åka ambulans.


Även foten blev rejält svälld.


Veckan därefter var hon med om en större inplanerad tandoperation och fick fyra stygn uppe i gommen. Det var lite knepigt att få benet bekvämt i tandläkarstolen under operationen, men det ordnade sig med några kuddar.


Men allt detta.........plus det senaste, blodprover och magnetröntgen, klarade hon fint.
I ambulansen var hon så "cool" att hon tog sig tid och kollade in inredningen, hon tyckte att den var otroligt fin och ny. När hon var på blodprov (det var första gången i hennes liv) satt hon och såg på, sköterskan sa; att kanske du blir läkare en dag. När hon var på magnetröntgen låg hon med ögonen öppna i den trånga tunneln och kollade hur det såg ut där. Jag kan intyga att hon är tuffare än sin mor...smile.


VI HAR EN SOM BÄR OSS.
Vi får vila i Jesu famn i alla livssituationer, han bär oss. Ja, jag kan inte tänka mig ett liv utan Jesus.



Hugo vilar tryggt i min famn.
Jesus säger "KOM TILL MIG ALLA NI SOM ÄR TYNGDA AV BÖRDOR, JAG SKALL SKÄNKA ER VILA".
Om och om igen, kommer jag till Jesus och om och om igen, får jag känna av Hans vila. Det är en vila som inget/ingen annan i hela världen kan ge.

I bibeln står det också "BÄR VARANDRAS BÖRDOR". Och vår värld idag är full av bördor, alla bär vi på våra egna. Men att bära varandras bördor betyder inte att vi själva skall ta på oss mer och mer av andras bördor, så att vi tillsist går under. Det betyder att VI SKALL FINNAS TILL FÖR VARANN. Finnas till för den som har det jobbigt, vara ett lyssnande öra och en hjälpande hand, en tröstande famn, OCH ATT VI SEN SKALL BÄRA DEN ANDRES BÖRDOR TILL JESUS. LÄMNA ALLT TILL HONOM SÅ TAR HAN HAND OM DEM.
Allt till Jesus nu jag lämnar, allt till honom nu jag bär, så sjunger vi i en sång. Och det är precis så vi skall leva, varje dag. Vi skall lämna ALLT till Jesus, dela glädje och sorg med honom.

Ibland finns ljuset precis bakom hörnet, vi måste bara vända blicken åt rätt håll, för att bländas av det.


Har du oro i ditt liv, vad oroar du dig för?.......LÄMNA ALLT TILL JESUS, JUST NU. ( Det skall jag också göra, just NU och VARJEDAG).

GODNATT..............OM DU INTE KAN SOMNA, räkna inte får, PRATA MED HERDEN ISTÄLLET.


MATTEUSEVANGELIET 11:28
Kom till mig alla ni som är trötta och kämpar med problem och tunga bördor, så skall jag ge er vila.

GALATERBREVET 6:2
Bär varandras bördor, så uppfyller ni Kristi lag.

PSALTAREN 23:1
Herren är min herde, ingenting skall fattas mig.

2 MOSEBOK 33:14
Herren svarade: jag skall själv gå med er, så att du slipper oroa dig.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023