EN LEDIG MÅNDAG

I dag har jag haft en minst sagt annorlunda måndag. Av olika orsaker så hade jag inga dagbarn idag, så jag tog en ledig dag.

Jag började morgonen med en lugn stund med Jesus, en gröttallrik med sura bär och en tekopp.....och ögonen fick vila på denna härliga blomma.


I dag har jag LUNCHAT MED MIN MAN. Jag har varit MED HUGO TILL VETERINÄREN. Hugo och jag har varit och HÄLSAT PÅ JAN TILL JOBBET. Och HUGO OCH JAG HAR VILAT/SOVIT i tre timmar...härligt. JAG HAR LYSSNAT PÅ POJKARNA, som åker till Umeå i helgen, för b.l.a. högskoleprov. HUGO OCH JAG HAR TAGIT EN LÅNGPROMENAD och nu snart får jag BÖRJA MED MATEN (det lär bli potatis/köttlåda i ugnen).

Hugo snurrade runt, runt i "pappas" famn av glädje. 

När jag visste att det skulle bli en oplanerad måndag så lade jag genast upp en massa planer på allt vad jag skulle ha gjort. Jag tänkte kratta på gårdsplanen, sitta ute i trädgårdsgungan och dricka te, plantera uteblommor (som klarar sig i några minus grader), tvätta en massa tvätt, dammsuga, göra min läxa till lärjungakursen och läsa ur min bok (fick låna en bok av en vänninna som jag hunnit läsa ett kapitel i).



MEN DET BLEV NÅGOT ANNAT, NÅGOT BÄTTRE. Så är det ofta, man planerar men sen blir det något helt annat. Och jag grämer mig inte över allt som blev ogjort, för jag gläds istället över allt som blev gjort.


Jag tror att det här var den dag som jag/vi behövde, inget mer och inget mindre.
LÄMNA ALLTID DIN DAG TILL HERREN, DIREKT PÅ MORGONEN FÖR ENDAST HAN VET VAD DU BEHÖVER.

I kväll skall JAG OCH MATILDA FARA PÅ TALKO TILL MISSIONSSTUGAN, sen har den här ovanliga måndagen gått.



Nu slängde jag in potatis/kött lådan i ugnen.....


.......och nu skall jag fixa snabbt lite grönsaker (alla får varsin stor gurkbit, en halv tomat och en bit isbergssallad), sen skall jag ta itu med diskbänken som svämmar över. Den har väntat hela dagen på att någon skall fixa till den.....allt har sin tid. En tid för vila, en tid för diskplock, en tid för att sila och en tid för bungyhopp.



PSALTAREN 90:12
Lär oss inse att våra dagar är räknade, så att vi får visa hjärtan.

RUT 2:12
Må Herren löna dig för vad du har gjort, ja må Herren, Israels Gud, ge dig allt vad du förtjänar, när du nu har kommit för att söka skydd under hans vingar.




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023