RÄTT INSTÄLLNING

En dag när Hugo och jag var på promenad (på sportlovet) såg vi detta. Två rullstolar, som stod parkerad mitt i skogen i en snödriva.


Man funderar kanske, men vart har de tagit vägen? Eftersom jag visste att det gick ett skidspår två meter bredvid, så behövde jag inte fundera.
Men det fanns andra saker som jag började fundera på, när jag "såg" dem. För jag såg dessa män, när de kom susande ner för en hög backe, på skidor. De satt liksom på en stol ovanpå skidorna, de balanserade upp allt och styrde allt.....kanske med hjälp av stavarna, jag vet inte hur...men vau, säger jag.
Jag vet inget om dessa män, vad de fått/får gå igenom i sitt liv. Men jag gissar mig till, ja, jag tror att de har "rätt inställning"  till väldigt mycket.
För mig såg det helt omöjligt ut att skida utan ben som fungerar (normalt), men för dem var det ingen omöjlighet. DE LÄRDE MIG DÄR OCH DÅ, GE INTE UPP, DET KAN SE OMÖJLIGT UT, MEN DET ÄR INTE OMÖJLIGT. Det mesta kan vi klara av här i livet, om vi bara har rätt inställning.

Bredvid samma skidspår stod även ett par kryckor, lutade mot ett träd. Kryckorna fick vila medan ägaren gjorde något annat...troligtvis skidade (och de tillhörde tydligen inte de rullstolsbundna männen), jag säger än en gång vau.


LIVET LÄR.
Jag påverkas, av saker som jag ser runtomkring mig. Det får mina tankar att börja jobba, och det gillar jag. Den dag när jag inte berörs av min omgivning, då är det inte bra.

Min inställnig till allt det som möter mig här i livet, är ju ofta väldigt avgörande för hur jag hanterar situationer.

Ex.
I somras köpte vi en ny bil, en automatväxlad. Jag försökte mig på att köra den men det gick inte så bra. Oftast när jag skulle iväg med bilen var det bråttom, jag skulle föra Matilda någonstans eller fara och handla innan jag skulle vara på ett möte....då var det inte lyckat att försöka sig på automatväxlar. Så tiden gick och jag insåg att det här lyckas aldrig om jag inte ändrar inställning.
Så i stressiga december lärde jag mig äntligen att köra vår bil, då hade vi haft den i snart 5 mån. Nu kör jag helst bara den.




Lätta saker.
Situationerna här under hanterade jag väldigt bra, för jag var på bra humör och hade inte bråttom någonstans.....saker som ofta är avgörande......för hur jag hanterar ex. utspilda popcorn......


......eller ett brännmärkt köksbord...smile.


Jag ser endast den för en gångs skull strykta duken och de fina tulpanerna, jag ser sällan brännmärket. Ibland kan vi välja vad vi ser...eller inte ser.

Svårare saker.
Sen blir det ju så mycket svårare när det gäller just "svårare saker" i livet.

Jag känner ett par, en kvinna och en man som har på ett eller annat sätt (sjukdom, död, flytt) förlorat sina bästa vänner, en efter en.
Nu har de varandra, sina utflugna barn, sina grannar, bekanta och mera ytliga vänner. Men kan du tänka dig, de strålar varje gång vi träffar dem. De hittar på nya saker i sitt liv, där de träffar nya människor. De ger inte upp, de gräver inte ner sig...de lever livet precis som den gåva det är.
Må vi alla få bli som dem. LEVA MED RÄTT INSTÄLLNIG, VI GER INTE UPP SÅ LÄNGE VI HAR LIVET, FÖR DET ÄR NU VI LEVER.


BOKTIPS.
Jag har tipsat förrut om denna bok "Njut av livet där du är medan du är påväg dit du ska".



Läs den (du kan få låna den av mig) om du vill få ny glädje och energi och ännu mera "rätt inställning", till allt som vi möter här i livet. Och nyckeln för att klara av det är naturligtvis Jesus.

När du läst den, känns gräset genast lite grönare.


Härligt med grönt gräs.

Och du t,o,m börjar se glada gubbar, istället för bara ägg, när du skall baka...smile.



När du läst boken:
- hoppas jag att du klarar av att bjuda hem gäster, utan att behöva städa alla vrår och utan att behöva bjuda på något märkvärdigt.
- hoppas jag att du är mera närvarande i din familj och sätter mindre tid på oviktiga saker. 
- hoppas jag att du med glädje kan fylla tvättmaskinen för 5:e gången medan du sjunger lovsånger.
- hoppas jag att när du möter svårigheter, vet att du aldrig är ensam och att endast Jesus har svaret.
- hoppas jag att du fått en ny inställning till livet och allt du möter.
Det fick jag, och jag fortsätter att jobba på det....ibland går det bättre, ibland går det sämre. 


Ibland är det bara soluppgång.


Herre ge oss den rätta inställningen till allt som möter oss här i livet och led oss på dina vägar amen.


ORDSPRÅKSBOKEN 2:6
Ty det är Herren som skänker vishet, från hans mun kommer kunskap och insikt.

PSALTAREN 143: 8, 10
Låt mig var morgon möta din trofasthet, ty jag förtröstar på dig. Visa mig den väg jag skall gå, jag sätter mitt hopp till dig.
Lär mig att göra din vilja, ty du är min Gud.

5 MOSEBOKEN 32:3-4
Herrens ära vill jag förkunna. Prisa vår Guds storhet! Han är vår klippa, hans verk är utan brist, hans vägar alltid de rätta. Han är en trofast Gud, fri från allt ont, han är rättfärdig och rättvis.





Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023