MIN VECKA

Hur har din vecka varit? 
Min vecka har varit fullrulle dagtid med nya dagbarn.


Allt har gått bra, barnen trivs och jag trivs. Men jag var trött när fredagkväll kom. Med en helt ny barngrupp får man vara hela tiden på helspänn, eftersom vi är helt nya för varann. Jag behöver vara närvarande med så gott som alla sinnen hela tiden, för jag har ingen aning om hur dessa barn reagerar när de t.e.x. blir rädda, arga eller ledsna.
Är jag på wc med ett barn bör jag med öronen hålla reda på vad de övriga gör, samtidigt som jag behöver vara närvarande med det barn som jag hjälper. Kokar jag mat i köket och det fräser och bubblar får jag hela tiden kika hit och dit in i de andra rummen för att kunna höra och se vad de sysslar med.
Men så är det att börja med en helt ny grupp, efter ett tag vet vi var vi har varann, och vi kan allihopa slappna av.


Kvällstid denna vecka har jag b.l.a grejat i trädgården......

Plockat smultron och jordgubbar.....ja våra blommar nu.

Inte så stora men nog goda.

.......och min man har försökt få mig att gilla att cykla på skogsstigar och leriga skogsvägar.

Det gällde att hålla hårt i styret, tungan rätt i munnen och ögonen rakt fram.....här fanns det ingen tid att njuta av  omgivningen. Att sen försöka ta en bild eller tre......det var inget att rekomendera. Jag är glad att jag har telefonen i behåll.

Ja, så här snabbt susade vi över hala rötter, genom grankvistar och spindelnät.

Och vi såg precis ut som vägen när vi äntligen kom hem efter 13,5 km...gissa om jag gillade det?

Fredagkväll for vi till Nykarleby med husvagnen, på Juthbackamarknad (ett stort loppis). Vi hittade b.l.a en flytväst till Matilda och en värmande "jacka" till Hugo.
Vi träffade många vänner och bekanta och flera av mina f.d dagbarn...det är alltid lika roligt.
Vi fick besök i vår husvagn av både gammal och ung.

Och vi stack oss in på en drop in frisersalong så Matilda fick klippt sitt hår. Vi råkade bara gå förbi och se att det var öppet....Tack Jesus att du så ofta fixar saker för oss, som vi glömt att fixa.

Tog denna bild innan vi packade ihop och åkte hem ikväll.

Matilda köpte lakrits.

Det är vackert nere vid älven.
Vi körde hem för att säga hej till pojkarna, se till kaninerna (de hade det prima, pojkarna hade släppt ut dem så de hoppade glatt omkring på gräsmattan och försåg sig med saftigt gräs) och för att ladda med lite mat och annat smått och gott. Sen körde vi hit till villan.


Väl framme fick Matilda se vår lilla överraskning som vi fixat till familjen. En båt som skall heta MATILDA.
En stor roddbåt som vi även skall sätta en snurra på.
Hemma hos oss växer inte pengar på träd, kanske inte hemma hos dig heller? Det är något som våra barn fått lära sig. De har också fått lära sig att be om det är något de önskar sig. Sen är det upp till Herren att visa om det är något de/vi behöver eller ej.

Vi har länge drömt om en båt men inte haft råd. Så under tiden har vi bett om en båt. Och denna vecka hittade Jan denna båt för endast 150 euro (det är även en hel del pengar, men billigt för en båt).

Nu står den här vid villan och väntar på att putsas upp och sjösättas. När andra börjar dra upp sina båtar då sätter vi vår i sjön....smile.

Nu har vi denna lördagskväll njutit av bastu och skall börja krypa till sängs.
Jag har haft en bra vecka, en vecka fylld av Herrens välsignelser. Och imorgon får vi njuta av vilodagen.....veckan kan inte sluta bättre.

TÄNK.........VARJE VECKA GER HERREN DIG EN NY VECKA. OCH VARJE VECKA AVSLUTAS MED EN VILODAG NÄR DU FÅR SITTA VID HERRENS FÖTTER OCH TANKA (be, sök och bulta.... se bibelordet här nedan) INFÖR INKOMMANDE VECKA. 



MATTEUSEVANGELIET 7:7-8
Be, och ni ska få. Sök och ni ska finna. Bulta, och dörren ska öppnas för er. För var och en som ber, han får, och den som söker, han finner, och för den som bultar ska dörren öppnas.

ORDSPRÅKSBOKEN 19:21
Människan gör upp många planer men det är Herrens vilja som sker.

PSALTAREN 127:1
Om inte Herren bygger huset bygger arbetarna förgäves. Om inte Herren vaktar staden, vakar väktaren förgäves.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023