NU STARTAR JAG UPP IGEN.

Nu är vi där igen när vi säger "men hur kunde sommaren gå så här snabbt"? Där hamnar vi varje år, MEN, sen inser vi även alltid att hela augusti räknas ju faktiskt för sommar (för oss) också.
Så vi svänger på det, "Tänk vad skönt att få börja jobba när det är sommar ännu".


Ännu en bild från lägret.

Jan började jobba i tisdags och jag börjar imorgon. Så nu är det dags att börja ställa allt i ordning igen, inför jobbstarten.
Jag kommer att få en ny grupp på fyra härliga barn, två pojkar (som fyller/eller fyllt 2 detta år) och två flickor (som fyller/eller fyllt 3 detta år).

Också Hugo väntar på nya kompisar.

Det är jätteroligt att få planera, fixa och ställa i ordning för en alldeles ny grupp.
Jag har möblerat om i leksakshyllan och i kokvrån, ställt fram och tagit bort, ordnat enligt de här barnen. Jag har peilat in när vissa av dem varit på besök vilka saker som intresserat och vilka som varit mindre intressanta eller helt enkelt för svåra (pussel, spel, byggsatser). Sen plockar vi fram och ordnar om vartefter under terminens gång.

Jag har bäddat rent för vilan och satt trevliga, mysiga dynvar och mysfiltar i sängarna/bäddarna.

Jag skall fara till biblioteket och låna en hel hop med rolig, spännande och intressanta böcker. Första dagen kör vi med våra egna böcker (vi har också en hel hop).

Jag har städat i lekstugan...var sak på sin plats.
Leklådorna har blivit genomsökta efter söndriga, vassa leksaker som åkt i soptunnan.
Jag har fyllt på förrådet med kryddburkar, äggkartonger och olika sorts paket.
Och vattenburken är fylld.




Nu är det bara jag själv som får tömma och fylla mig själv....med det som Herren vill ge till mig. Då får jag sätta mig vid Jesu fötter och be och lyssna.
Det är något som jag gjorde alldeles speciellt i torsdags, då hade jag min "årliga cykeldag med Jesus".

Jag cyklade ut till Fäboda och lade mig på stranden med en godispåse och ett häfte och skrev upp allt som Jesus gav mig......det var inte lite det.



När jag låg där och pratade med Jesus och sjöng lite för mig själv de sånger som Herren satte på repeat (upprepning) i mitt huvud, då kom där en farmor och en farfar med sina tre barnbarn. Ett av barnen sprang av glädje i sanden utan att se sig för, så det kom ganska nära mig. Då säger farmodern: akta så du inte springer på "tanten". Barnet svarade: nej nej farmor. Och jag sa: jag håller nog! också log jag så där trevligt som man gör. Men ordet "tant" fanns kvar som en bild i mitt inre. Men eftersom jag hade en sån avkopplande, härlig dag för mig själv så kunde jag ta det från den positiva, humoristiska sidan.

 Är det så vi människor fungerar? Ja, jag tror det.

När vi är avslappnade och utvilade (har ex. semester) då kan vi ta det mesta, från vem som helst. Men ve och fasa när vi jobbar, stressar och försöker att få allt att rulla (för så är det ofta hos oss...tyvärr) då blir vi sura och arga för små helt ofarliga kommentarer. Där fick jag ännu en tanke, att skriva upp i mitt häfte. Hur bemöter jag människor när jag inte är på topp? Vad kan jag göra åt det?

När jag satt där på stranden och funderade på att börja packa ihop och cykla vidare, så kom regnet. Då rusade jag in till Fäboda Kaffestuga och beställde något enkelt att knapra på "franska potatis med bacon".




Efter min goda lunch beslöt jag mig för att cykla hit till villan (eftersom jag inte ville cykla långt i regnet).
Här gjorde jag upp eld i bastun och satte mig sen på verandan, öppnade min termos med kamomillte och tog ett kallt fotbad medan jag väntade på att bastun skulle bli varm. Och då kom solen. Jesus visste var Han och jag skulle tillbringa dagen....vi lär göra om det.







NÄR VI TAR OSS TID OCH VARVAR NER, DÅ HAR HERREN EN MÖJLIGHET ATT TALA TILL OSS, på ett helt annat sätt än annars.
Speciellt inför viktiga beslut, nya saker och händelser då behöver vi ta extra tid med Herren. 

JAG KANSKE VET VAD SOM ÄR BRA, MEN HERREN VET VAD SOM ÄR BÄST. 


Sommaren är här ännu.....och Herren är här ALLTID.


Här kommer några bibelord till dig som har börjat eller skall börja jobba igen. Kom ihåg, Herren är med.Han är ju inte långt borta från någon enda av oss. Ty i honom är det vi lever, rör oss och är till.....(Apg 17:27).




APOSTLAGÄRNINGARNA 20:35
I allt har jag visat er att ni, genom att arbeta på ett sätt, skall ta er an de svaga med herren Jesu egna ord i minne: Det är saligare att ge än att få.

JOHANESEVANGELIET 15:16
Ni har inte utvalt mig, utan jag har utvalt er och bestämt er till att gå ut i världen och bära frukt, frukt som består, och då skall Fadern ge er vad ni än ber honom om i mitt namn.

FILIPPERBREVET 4:13
Allt förmår jag genom honom som ger mig kraft.

MATTEUSEVANGELIET 25:40

"Sannerligen, vad ni har gjort för någon av dessa minsta som är mina bröder, det har ni gjort för mig.

ROMARBREVET 1:16
Jag skäms inte för evangeliet. Det är en Guds kraft som räddar var och en som tror...

2 KORINTHIERBREVET 3:4-5
En sådan tillit till Gud har jag genom Kristus. Det är inte så att jag skulle förmå tänka ut något på egen hand, något som kommer från mig. Nej, min förmåga kommer från Gud.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023