TUNGT

Tunga dagar, dagar när man är så trött så man nästan inte kommer upp på morgonen, när man får kämpa sig igenom dagen...sådana dagar hjälper det att ha någon större att vända sig till, någon som fyller på där det känns alldeles för tomt.

JESUS, DU ÄR SOLEN I MITT LIV.
Förra veckan var en tung vecka, fylld av tunga dagar. Jag drabbades av en infektion (förorsakad av en bakterie i badvattnet, enligt läkaren) som inte ville ge med sig, så till sist hamnade jag på en dunderkur. En dunderkur som tog all energi av mig och gav mig diarre.

Jag jobbade som vanligt hela veckan (bra eller dåligt?), jag meddelade föräldrarna hur läget var och att vi kör vanliga dagar, men att jag eventuellt sätter mig i snödrivan mellanvarven eller att vi rusar in på wc ibland.....som ju är ganska vanligt med småbarn...men inte för dagmammans behov.

Det gick relativt bra, barnen njöt av vårvintern, rutchade på glashala iskullar och hoppade av glädje i vatten"pottarna", kokade med vatten, sand och snö.....och jag fungerade mest som övervakare.

Men när kvällarna kom var min energi nästan på noll.
Det är detta som är ett dilemma med mitt jobb. Jag var för frisk för att "bara vara hemma", men egentligen för trött för att jobba.


På tisdag var det tänkt att jag skulle ut och fira en väninna som fyllt 45, men det blev inte av. Men så på onsdag kändes det bättre så vi åkte iväg och det blev en trevlig kväll med mat och prat, som vi avslutade på Roberts Coffee. (måste bara göra lite reklam igen för detta otroliga cafe....de har t.o.m havremjölk där👍😊).




På fredag efter jobbet kändes det som om jag bara ville slänga mig på sängen, men Jan kom på att vi skulle kunna åka en sväng till mamma och pappas. Och det var helt lyckat....och även för Hugo, som fick rusa runt ute på gården en bra stund. Och jag fick ta vackra bilder och njuta av det härliga vädret.





Mamma hade stickat en alldeles egen strumpa och vante😊 till Hugo. Han älskar nämligen att springa och leka med Matildas stickavantar och får han tag på en stickastrumpa (när han är på bushumör) så blir han glad.
Och nu fick han sina alldeles egna, glädjen var stor när han rusade runt med vanten i munnen.







Och när vi åkte hem tog vi vårt "sommarhem" med oss, som fått bo i pappas stora garage/skjul hela vintern, TUSEN TACK för det.



Som vi körde ut till Fäboda till villan.


Husvagnen har sommardäck och vägen är ännu glashal på vissa ställen och med djupa spår, men fram kom vi och med lite sand här och där så fick Jan inbackad vagnen.....som nu står på ett tillfälligt ställe tills all snö har smällt.


Jag har en man vars inställning är ATT ALLT GÅR, och oftast går allt han försöker också. Men inte igår😉.
Vi funderade vad vi skulle göra med de kalla potatisarna som hade stått ett dygn i kylskåpet...skulle vi steka eller slänga dem? Jan sa: vi kan göra mos av dem. Jag sa :det går inte att göra mos på kalla potatisar, då blir det till lim.
Det skall jag pröva, sa Jan och satte de kalla potatisarna i en kastrull, hällde på vatten och kokade upp allt igen.
Jag tog ett bad under tiden och när jag var klar så sa Jan (lite finurligt): vill du ha lite lim😉?

Jag älskar min man, han är så rolig och han är så envis, vilket resulterar i att han testar och fixar och grejar med en massa saker som vi andra inte ens skulle lägga en tanke på. Och han kan det här med att sprida skratt och humor......vilket passar utmärkt när frun är trött och hängig.

Veckan avslutades på Fokus som vanligt. Denna söndag fick vi lyssna till Carl-Erik Sahlberg, han är pensionerad kyrkoherde från Klarakyrka i Stockholm, bosatt i Tanzania. 

Han pratade om "Jesus förvandlar". 
Han gav flera exempel (från sitt "arbete" med b.l.a narkomaner i Stockholm och bland föräldralösa barn i Tanzania) om hur Jesus förvandlat liv.   
Jesus kan och vill förvandla våra liv. 

Vi skall ha Jesus på första plats i våra liv. Men ofta åker Jesus som en jojo i våra liv, när det krisar till sig då sätter vi honom på toppen, på första plats, men när allt flyter på då tycks vi inte vara i lika stort behov av honom.

Carl-Erik gav även intressant information, forskning om att vara kristen.
- En kristen mår bättre än genomsnittet.
- Bland sjukskrivna är de kristna i minoritet.
- En kristen lever längre än genomsnittet.

För
- En kristen är uppkopplad till läkaren Jesus.
- En kristen vet att han/hon har evigt liv att se fram emot.
- En kristen har ofta en djup gemenskap i .o.m Kristus.
- En kristen äger syndernas förlåtelse (vi behöver inte gå runt och bära på en tung sten i bröstet). Kristen tro är den enda tron som ger förlåtelse.



ÖNSKAR ER ALLA EN SKÖN OCH VÄLSIGNAD VECKA. 
Ingen av oss slipper undan dåliga dagar, men vi väljer hur vi tar oss igenom dem. Det sägs ju att "DET ÄR INTE HUR VI HAR DET, UTAN HUR VI TAR DET", som gör skillnaden.

Om din dag/vecka är tung eller lätt, eller något där emellan....så kom ihåg att sätta Jesus på första plats. Han bär dig, fyller dig, leder dig, tröstar dig och han förlåter dig och är den enda som kan lyfta bördan från ditt bröst......Han lämnar dig aldrig.




ALLT FÖRMÅR JAG I HONOM SOM GER MIG KRAFT (Filipperbrevet  4:13).

FÖRTRÖSTA PÅ HERREN AV HELA DITT HJÄRTA, FÖRLITA DIG INTE PÅ DITT FÖRSTÅND. RÄKNA MED HONOM PÅ ALLA DINA VÄGAR, SÅ SKALL HAN GÖRA DINA STIGAR JÄMNA (Ordspråksboken 3:5-6).

LOVA HERREN MIN SJÄL, JA, HELA MITT INRE SKALL PRISA HANS HELIGA NAMN! LOVA HERREN, MIN SJÄL, OCH GLÖM INTE ALLA HANS VÄLGÄRNINGAR, HAN SOM FÖRLÅTER DIG ALLA DINA SYNDER OCH BOTAR ALLA DINA SJUKDOMAR, HAN SOM ÅTERLÖSER DITT LIV FRÅN FÖRGÄNGELSEN OCH KRÖNER DIG MED NÅD OCH BARMHÄRTIGHET, HAN SOM MÄTTAR DITT BEGÄR MED SITT GODA, SÅ ATT DU BLIR UNG PÅ NYTT SOM EN ÖRN (Psaltaren 103:1-5).

JAG VET ATT HERREN ÄR STOR, ATT VÅR HERRE ÄR STÖRRE ÄN ALLA GUDAR. HERREN GÖR ALLT VAD HAN VILL I HIMLEN OCH PÅ JORDEN, I HAVEN OCH I ALLA DJUP (Psaltaren 135:5-6).        




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023