VÅGA VARA MIG SJÄLV

Visar du öppet för alla vem du verkligen är? Vågar du alltid stå för dina åsikter? Är du stolt över den du är och den väg du valt i livet?



När jag var tonåring skulle jag säkert ha svarat ja på alla dessa frågor.....nu vet jag att det inte var så. När jag var ungvuxen skulle jag ha svarat likadant, men det var inte heller sanningen.
Om någon frågar av mig nu, så vill jag svara ja, men kanske först när jag är 60+  och kikar i bakspegeln då vet jag det rätta svaret.




Men ju äldre vi blir och ju mera livserfarenhet vi får, dessto klokare och självsäkrare blir vi...vill jag tro.


Men visst finns det många som inte lever det liv de innerst inne vill.....istället är det hur det borde vara och vad andra tycker som får styra.
MEN DET ÄR ENDAST VI SJÄLVA SOM KAN ÄNDRA PÅ VÅRT LIV, OCH BÖRJA LEVA DET LIV VI INNERST INNE ÖNSKAR. VÅGAR DU?


Här är en som vågar. Lek i snön...med tungan ut, och njut.

Jag tror att jag största delen av mitt liv lever det liv som verkligen är jag.
Stunder när jag skulle vilja vara lite mera mig själv är b.l.a i situationer när jag ex. träffar människor som inte mår bra, då skulle jag önska att jag ALLTID skulle våga säga: får jag be för dig? 
För jag vet att bön gör skillnad.




I går hade vi besök av Johan Candelin och hans gäst Daniel Schayesteh från Iran, här i Jakobstads församling på Fokus. Det var en väldigt intressant kväll, som alltid. 
Jag hoppas och tror att vi skall få läsa om det i ÖT imorgon eller i Kyrkpressen på torsdag.

Johan berättade att han hade träffat en äldre man som nog trodde på alla de under som skedde på Jesus tid, men som sa: men det har ju inte skett något på 2000 år nu. Den mannen hade så fel...det sker hela tiden.
Johan och Daniel gav många bevis på att det sker under och mirakel i NAMNET JESUS även I VÅR TID. 

De påminde oss om hur viktigt det är just nu I VÅR TID att vi som tror på Jesus vågar säga det högt. JAG TROR PÅ JESUS.



JAG TROR PÅ JESUS....och det hoppas jag också att korset kring min hals berättar. (Denna bild är från Mattias studentfest).

Jag vill och jag ber att jag skall bli ännu mera mig själv (så som Gud har tänkt att jag skall vara) och ännu mera frimodigare att berätta om min tro......för det är ju det jag vill helst av allt.....och det är ju det vi alla är kallade till....att gå ut och berätta om Jesus, som har all makt över himmel och jord. 

Folk i vår tid tycks tro att Gud är en Gud uppe i himlen som sitter och väntar på oss där (det gör han också). Men Gud är så mycket större, han är här och han vill beröra människor, hela människor och ge dem det liv som han tänkt att de skall leva...både här och sen.



Livet kan vara så gott.

HJÄLP OSS HERRE ATT VÅGA VARA DEN DU VILL ATT VI SKALL VARA. UTRUSTA DU OSS MED DET VI BEHÖVER FÖR ATT FÅ ÄNNU MERA FRIMODIGHET ATT BERÄTTA OM DIG Amen.

Var välsignad alla bröder och systrar i Kristus, vi skall aldrig ge upp vår frimodighet och vi skall be om ännu mera......för den som själv tar emot, den har även att ge. Och vår källa: Jesus Kristus den tar aldrig slut, där finns alltid mer att få......för alla. Den som öser ur källan Jesus, får ett förvandlat liv.





ROMARBREVET 1:16a
Jag skäms inte för evangeliet. 

PSALTAREN 11:2
Stora är Herrens gärningar, de begrundas av alla som älskar dem.

APOSTLAGÄRNINGARNA 4: 29b-30
Hjälp dina tjänare att frimodigt förkunna ditt ord genom att du räcker ut din hand och låter helande, tecken och under ske genom din helige tjänare Jesu namn.

FILIPPERBREVET 4:13
Allt förmår jag i honom som ger mig kraft.

1 JOHANNESBREVET 5:11
Gud har gett oss evigt liv, och det livet är i hans Son. Den som har Sonen har livet. Den som inte har Guds Son har inte livet.

ROMARBREVET 10:9
För om du med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, ska du bli frälst. Med hjärtat tror man och blir rättfärdig, med munnen bekänner man och blir frälst.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023