GLAD PÅSK 2017

Vi gick in i påsken och vi går snart ut ur påsken, men budskapet bär vi med oss.......



JESUS ÄR UPPSTÅNDEN. JA, HAN ÄR SANNERLIGEN UPPSTÅNDEN. (Bilden här ovan är från i onsdags när Anna-Lena från församlingen kom hit och hade en fin påskandakt med dagbarnen och mig).




Vad har du gjort i påskhelgen?



Jag/vi har gjort alltmöjligt.
Vi inledde påskfirandet med nattvard i Jakobstads kyrka. Sen har vi tagit sovmorgnar (även Hugo), Matilda har varit på ett toppen ungdomsläger, jag har storstädat åt kaninerna, vi har köpt en ny bäddmadrass till vår säng, vi har tagit emot 15 stycken påskgummor/gubbar, vi har bakat och kokat och njutit av goda maträtter och efterätter varje dag, vi har bjudit våra föräldrar på påsklunch, vi har tagit sköna hundpromenader, vi har legat och slöat och pratat i sängen, klippt Hugo, jag har varit mötesledare på Fokus, Hugo har smitit ut genom den öppna grinden (men kom snällt in tillbaka när jag kallade på honom), jag har pratat länge i telefon med en av mina väninnor, druckit kaffe ute i solskenet (men så värst varmt har det inte varit), jag har städat ett skåp och hittat mina gamla dagböcker, läst och låtit minnet ta mig till platser, stunder och personer, vi har varit till Fäboda till villan och promenerat i skogen.....och jag har varit förkyld hela helgen.

Vi har firat Jesu uppståndelse genom att njuta av livet, ledigheten och varandra. Vi har insett ännu lite mera vad det innebär att vi får komma av nåd, vi har fått och får förlåtelse och evigt liv.


Fokus...vi firar Jesu uppståndelse.


Ny madrass.....och en som tror att det är hans.



Storstädning inne hos kaninerna, som sommartid även är vår bastukammare.




Hugo har blivit friserad. Sen lade han sig att sova bredvid "sin" hårhög (på bilden har han huvudet mot vänster, det är liksom lite svårt att se vad som är fram och bak).





Påsktårtan blev inte så fin i år....men god. Marsipanen sprack bara sönder, så det blev ett lappverk. Men det blev en verkligt fin bild av påsken......Jesus går med oss i vårt liv, som så ofta är ett enda stort lapptäcke...av bra och dåliga lappar......lappar som Jesus vill hjälpa oss med. Men utan dessa lappar (olika saker vi fått gå igenom i livet) så skulle vi inte vara där vi är idag, vi skulle inte ha den erfarenhet, den styrka och den livsvisdom som vi har.
Jesus är den som kan göra något vackert av ett sprucket kärl eller ett lapptäcke. För Han är förlåtelsen och livet.



Jag har upplevt gamla minnen genom att lite skumläsa i mina gamla dagböcker.







Jan har gjort häftiga, annorlunda och goda pizzor, med BBQ sås på.



Pasha.....i år lyckades vi stjälpa upp den på ett fat t.o.m (alla år förrut har vi ätit upp den redan i durkslaget, där den ska ligga och rinna av).






Slöat i sängen....med eller utan våra plattor, telefoner och datorer.




Kaffe ute i solen.




Många pratstunder kring matbordet tillsammans med pojkarna (när Matilda var på läger).




Promenader i skog och mark.




Jag vill avsluta med några viktiga ord som Mats Björklund delade med oss i går på Fokus.

Han kom ingående iklädd sin smutsiga "skruvashalare" full av olja, full av fläckar, det var väldigt talande. Fläckarna fick visa på hur vi människor ser ut, när vi är fulla av synd. Vi behöver varje dag ta emot Kristi förlåtelse, få iklä oss den fina stadshalaren (bildligt talat, som Mats drog över till sist), bli renade i Jesu blod.

Hur böjer man ordet "FLÄCK".....fläck, fläckare, fläckast.....NEJ, ordet går inte att böja, en fläck är en fläck, punkt slut. Likadant är det med vår synd.....EN SYND ÄR EN SYND, Gud gör ingen skillnad på stora och små synder (som vi människor kanske gör....Den som mördar är nog sämre än mig, jag tänker ju bara dumma tankar om min nästa, det är ju inte så farligt...eller?). 

De här raderna som vi kommer att läsa NU, säger vem jag/du egentligen är.

1. De saker jag gör när ingen ser mig.....DE BERÄTTAR VEM JAG EGENTLIGEN ÄR.

2. De saker jag viskar i vissa sällskap men inte offentligt....DE BERÄTTAR VEM JAG  EGENTLIGEN ÄR.

3. De tankar jag tänker ......DE BERÄTTAR VEM JAG EGENTLIGEN ÄR.

Vi inser att vi alla är syndare, alla gör vi fel i tankar ord och gärningar. Endast Jesus kan göra oss fria, endast Jesus kan hjälpa oss att börja leva ett renare liv.

JESU RENHET, HANS BLOD TÄCKER MINA/DINA FLÄCKAR......TACK JESUS.



Vill avsluta med denna ljuvliga lovsång som berättar vem vi tror på.




Jan och jag kom just ur bastun. Jag satte nattlinnet och mysbyxorna på och tog en alldeles för sen kaffe med en tonfisksmörgås och skall nu tassa runt i nattkläder resten av kvällen....mysigt.

Matilda har tyvärr fått min förkylning och är lite hängig, så Jan beslöt att vi alla skall gå tidigt i säng ikväll.....vi får se hur det blir med det.

Pojkarna åkte tillbaka med tåg ikväll, de kommer troligtvis hem först om två veckor.

Nu får vi fortsätta att leva i påskens budskap: Nåd, förlåtelse, kärlek.....evigt liv.

P = Pasha och allt gott.
Å = Ånger, nåd och förlåtelse.
S =  Smärtans väg som leder till liv och evigt liv.
K = Kärlek och gemenskap....mer än vi kan förstå.


Alla har syndat och saknar härligheten från Gud, och de förklaras rättfärdiga, som en gåva, av hans nåd, därför att de är friköpta av Kristus Jesus. Honom har Gud ställt fram som en nådastol genom tron på hans blod (Romarbrevet 3:23-25b).

För om du med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, ska du bli frälst (Romarbrevet 10:9).

Alltså, om någon är i Kristus är han en ny skapelse. Det gamla är förbi, se, det nya har kommit (2 Korintierbrevet 5:17).

Må fridens Gud själv helga er helt och fullt, och må er ande, själ och kropp bevaras hela, så att ni är utan fläck vid vår Herre Jesu Kristi ankomst (1 Tessalonikerbrevet 5:23).

Kommentarer

  1. Gomorron! Måste bara dela med mig av vad en kär trossyster skrev på en sida på facebook som heter Kärlek utan ord. Det passar så bra här till ditt inlägg. När jag läste denna text ville jag bara sjunga "då brister själen ut i lovsångsord. O store Gud, Tack gode Gud! Här kommer texten:

    Föreställ dej att en ängel kommer och hämtar dej här och nu och för dej till ett stort auditorium med en enorm vit skärm där framme. Ängeln förklarar att det nu är domens dag för dej och att ditt liv kommer att spelas upp på skärmen framför dej. Ängeln lämnar dej ensam där i salen och filmen om ditt liv spelas upp i två delar.
    I den första delen ser du alla dina handlingar, dina ord och dina tankar spelas upp framför dej. Du ser dej generad och förfärad omkring och är tacksam för att du är ensam i salen. Sedan visas den andra delen. Den visar allt du borde ha sagt, allt du borde ha gjort...men aldrig gjorde.
    Vid det här laget känner du dej förkrossad.
    Då kommer ängeln in och förklarar att du nu ska stå till svars för allt du gjort...och allt du inte gjorde. Och du, du inser att din situation är hopplös.
    Du har rätt, för situationen är - i princip - hopplös. Ingen enda av oss kan se tillbaks på våra liv och konstatera att vi lyckats bra. Varför då? Jo, för att vi är syndare. Och det, systrar, är både dåliga nyheter och goda nyheter.
    Dåliga nyheter, för att vår synd gör att porten till himlen är stängd för oss.
    Goda nyheter, för att vi inte behöver låtsas vara perfekta eller ha ett perfekt liv. Det är omöjligt.
    Det är fruktansvärt viktigt att vi konstaterar faktum: Din situation är hopplös. Min situation är hopplös.
    Därför kom Jesus.
    Han kom, han dog och han uppstod. För dej och för mej.
    Tror du det, så har du det. Tror du det inte, så har du ingen del i vad Jesus gjorde.
    På den domens dag som faktiskt kommer att komma så kommer Gud att se dej genom Jesus. Då ser Han inte allt det som gick fel. Då ser Han bara försoningsverket. Då ser Han dej genom Jesus och då är du vit som snö. Fläckfri.
    Och porten till himlen kommer att stå på vid gavel och du och jag - som inte förtjänar det det minsta - kommer att höra
    VÄLKOMMEN IN, MITT ÄLSKADE BARN.
    Fattar du det ända in i hjärteroten, syster?
    Nä, inte jag heller.
    Men mitt hjärta gläds till megamax att det faktiskt är sant.
    Det är så fantastiskt så mina ord tar slut.
    "Herre, låt mitt liv visa den tacksamhet jag känner!"
    ***
    Kram till dej på denna nådens dag <3 //Monica

    SvaraRadera
  2. Hej och Tack Monica.
    Vau, vad bra skrivet, det kan du hälsa vår syster i Kristus om du känner henne.
    Jag gillar när det i texten kommer "Därför kom Jesus". Ja vi har en sådan otrolig gåva i och med Jesus. Han är ALLT. Och Han är så snäll att Han låter oss själv få bestämma, om vi vill ha ALLT...eller inte.
    Önskar dig en skön vecka. KRAM Camilla

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023