VÅROAS OCH LOPPIS

På lördag deltog vi i VårOasen (Befriande Nåd) i Närpes.


Jag och min väninna Anki startade en 9-tiden på lördagmorgon, pausade i Vasa och besökte några loppisar där.

VÅROAS 
Vi kom fram till Närpes en 13-tiden, passligt till lunchen. Därefter deltog vi i ett seminarie som Boris Salo drog, som handlade om "Andlig förnyelse och luthersk tro".

Jag hade glömt anteckningshäftet i bilen så jag antecknade på ett kvitto som jag hittade i väskan, man tager vad man haver. Så det blev inte så mycket, men här kommer några punkter (med mina egna ord) som talade till mig.

Livet har en mening, men allt i livet har INTE en mening.
Men det onda kan svängas till det goda, det kan bli en mening av det svåra.
Tacka Gud i allt, men inte för allt. 

Reformation= förnyelse.
Det gamla får nytt liv igen och man upptäcker vad man ev missat.
Man får gå tillbaka till de gamla källorna. 
Man får påminna sig om skillnaden mellan lag och evangelium.
- A=PRESTATIONS BOKSTAVEN Du MÅSTE prestera hela tiden (komma upp till toppen på A:et), vilket resulterar i att du kör i bottnen.

Det blir lagiskt när vi ställer orimliga krav på kristna, när vi bestämmer saker som vi inte får eller som vi måste (ex. när man inte får klä sig som man vill, eller inte gå på bio), då handlar det om något helt annat än en kristen personlig tro.

Eller när vi börjar tänka och tycka om varandra (hur kan han/hon göra så, säga så som är kristen). Vi är alla "PÅ VÄG", ingen av oss är fullkomlig (det blir vi först i himlen), men det händer saker hela tiden när Gud får verka. 

Vi behöver alla varandra, ingen är allt och ingen är ingen.

- V=NÅDENS BOKSTAV. Du FÅR komma som du är (Han hjälper dig att nå toppen, det är inget du bör/kan klara av själv). Du frigörs till att börja följa buden.

Vi tillber inte en bok, utan en person. Jesus Kristus är kärnan och stjärnan i bibeln.

Det är i vardagen som den kristna tron levs ut, inte i kyrkan på söndagarna. Det är i vardagen som vår tro formas, prövas och växer.

Kristen musik förkunnar och är själavård.


Vi deltog även i lovsångs och förbönsmötet och i kvällsmötet.



Mats Sjölinds lovsångsteam ledde den kraftfulla lovsången.




Prästen Jan Nygård påminde om att vi alla har den Helige  Anden, men vi "läcker" allihopa, vi behöver fylla på hela tiden. Och han uppmanade alla, så att alla stolar blir tomma, att gå fram till förbön och att bli smord med olja.


Lovsångsdansarna "Machol l`Adonai medverkade med underbar dans. Vi (alla som ville...vågade) fick även delta i en svängig dans som drog oss runt i hela salen.







BARNOAS
Tjejerna, Matilda och Adine hade ju åkt redan på fredag och fick bli del av BarnOasteamet, som drog barnprogrammet för 7-12 åringar.




De trivdes och tyckte att det var jätteroligt, så nu är de med i BarnOasteamet som får åka runt i SvenskFinland och dra häftiga, svängiga barnmöten.




Är du intresserad vem BarnOasteamet är och vad de gör, så kolla in dem på deras facebook sida här BarnOas.



TACK OCH HEJ
Det var en bra och givande dag. Förutom andlig mat, härlig uppbyggande lovsång och förbön så fick vi äta gott och ta del av intressanta diskussioner och trevliga samtal, och inhandla kristen litteratur.




Köpte denna gripande, sanna berättelse.






GODNATT
Vi övernattade på det relativt nya hotellet Red & Green. Bra service, godis på rummet, snyggt och fint och supergod och bra frukost....vad mer kan man önska, av ett hotell? Inget.




HEMFÄRD
Vi körde hem via Vasa, och pausade passligt mitt i snöslasket med några loppisbesök. Kan meddela att vi gjorde många bra fynd.




Ex.





När vi kom hem och en ny vecka började idag insåg jag att jag åter igen har växt.....


......ja inte på längden eller på bredden. MEN JAG HAR VÄXT AV ATT FÅ VARA I JESU NÄRHET, FÅTT BLI BERÖRD AV DEN HELIGE ANDEN, FÅTT FYLLA MIG MED ANDLIG MAT OCH KRISTNA MÄNNISKOR. 
FÖR DET ÄR JU SÅ ATT VI BLIR LIK DEN VI UMGÅS MED.....VEM ELLER VAD FÖREDRAR DU ATT UMGÅS MED ? 
Jag föredrar att umgås med vem som helst och var som helst bara Jesus får vara i centrum.....men väldigt ofta väljer jag ändå fel, jag ex väljer Netflix och en "bra" film istället för bibeln som vilat på bordet alldeles för länge.
Men så länge jag är påväg, så vandrar jag på nådens väg...liksom du. Vi får vandra och hjälpa varann på vägen.


JESUS SADE TILL HONOM: JAG ÄR VÄGEN, SANNINGEN OCH LIVET. INGEN KOMMER TILL FADERN UTOM GENOM MIG (Johannesevangeliet 14:6).

VAR ALLTID GLADA, BE UTAN UPPEHÅLL OCH TACKA GUD I ALLT. DETTA ÄR GUDS VILJA MED ER I KRISTUS JESUS. SLÄCK INTE ANDEN. FÖRAKTA INTE PROFETIOR, MEN PRÖVA ALLT, BEHÅLL DET GODA OCH HÅLL ER BORTA FRÅN ALLT SLAGS ONT (1Tessalonikerbrevet 5:16-22).

DÖM INTE, OCH NI SKALL INTE BLI DÖMDA. FÖRDÖM INTE, OCH NI SKALL INTE BLI FÖRDÖMDA. FÖRLÅT, OCH NI SKALL BLI FÖRLÅTNA. GE, OCH NI SKALL FÅ. ETT GOTT MÅTT, PACKAT, SKAKAT OCH RÅGAT SKALL GUD GE ER I FAMNEN. TY MED DET MÅTT SOM NI MÄTER MED SKALL DET MÄTAS UPP ÅT ER (LUKAS 6:37-38).

Kommentarer

  1. Vilken fin helg ni haft! Tack igen för bibeltexterna! Boken du köpt måste jag nog se ifall den finns vid Allkristen bokhandel, den såg ut att vara en bra bok. Vi åker till Cypern i maj och jag skall samla på mig lite läsbart till stranden :)Ha en fortsatt bra vecka och helg! //:Monica

    SvaraRadera
  2. Hej Monica. Boken får du väldigt gärna låna. Jag själv håller på och läser serien "Left Behind", håller på med den 9:e boken....och det finns väl ca 14, så jag har att läsa. Får önska er en toppen resa, men vi syns väl ännu på personalmötet. Ha det gott. Kram Camilla

    SvaraRadera
  3. Ifall jag inte köper den innan personalmötet så hör jag av mig så kan jag låna boken. Kram Monica

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023