VÅR "VÄRLD"

Vår värld ser väldigt olika ut beroende på vem och var du frågar, fast vi lever i samma värld så lever vi i så olika världar.



Stiger du in i ett förlossningsrum där ett barn just har blivit född och du ser föräldrarna som inte kan ta blicken från sitt söta knyte, det bästa i hela världen.....då ser världen inget annat än god och vacker ut.



Stiger du in i en storstad där terrorn just varit på besök (vi ber för Stockholm), då ser världen inget annat än ond och fruktansvärd ut.



Stiger du in i din egen (lilla) värld, i ditt hem, i din familj, i ditt liv, då ser världen ut så som ni format den,.....eller som livet format den åt er.



Eller åker du till andra platser på jordklotet och hälsar på hos stamfolk som lever ett helt annorlunda liv än vi, så otroligt långt borta från vår materialistiska värld.......men ändå i samma värld, så möts du även av helt annorlunda glädjeämnen och vardagsbekymmer (Matilda och jag såg nyligen en väldigt intressant dokumentär om ett väldigt "speciellt folk").


LEVA DÄR VI ÄR.
Vi lever i samma värld, men i våra egna "världar", ibland är det bra, ibland dåligt. Men vi skall leva där vi blivit placerade, så länge inte Jesus kallar oss till nya ställen.

Och vi skall leva i världen men inte av världen.
Om vi lever av världen och fyller oss med allt vad världen har att erbjuda, då blir det ingen bra mix.
Men om vi lever i världen och låter den helige Anden fylla oss (varje dag) med det vi behöver, då får vi redskap att klara av det som möter oss.... ute i världen.

Världen är samtidigt en vacker och fin plats, något vi påminns om nu när vårsolen både skiner och värmer och väcker jorden till liv igen.......den påminner oss om att livet segrar/segrat.



Jepp vi har tagit fram bord och stolar och trädgårdsgungan, för man skall börja njuta i tid så man hinner...i denna värld. Bilden är från i lördags när det var varmt och soligt.





Sen i början av veckan fick vi uppleva "stört"regn, så hela gårdsplanen såg ut som en enda stor sjö när barnen och jag gick ut på eftermiddagen.......men visst behövs det vatten för att spola bort allt damm och för att göra jorden grön och skön.





Men världen är också en plats full av ondska och hemskheter, en plats som vi alla vet att kommer att ta slut en dag (varken vi vill eller vågar tänka på det ).

Är du redo för världens undergång? Och då tänker jag på Jesu återkomst, är du redo om Han skulle komma tillbaka ex imorgon. Om Han skulle komma just imorgonmorn när du sitter och dricker ditt morgonkaffe, bläddrar i tidningen, tar del av nyheter ute i världen och planerar vad du skall göra just denna dag.

Ett av våra barn drömde en natt att Jesus kom i ett moln just här utanför ovanför gräsplätten nära cykeltunneln. Han lämnade sitt budskap och drog vidare för att dela sitt budskap på andra ställen, i någon annans vardag, för att se om de var redo, för nu var stunden inne att säga hejdå till denna värld eller att lämna kvar .......i det som ingen vill lämna kvar i, i helvetet, för det var det som lämnade kvar. Det var en stark dröm, en dröm med ett tydligt och aktuellt budskap, även om detta var en dröm.

Är du redo för Jesu återkomst? Vi diskuterade frågan i vår bönegrupp och vi kom fram till; att nog vill vi väldigt gärna ännu se vad livet har att ge här på jorden (de goda och fina sakerna). MEN, att allt det goda får vi ju ta del av i himlen och mer därtill, så JA, vi är redo.....JA, JESUS KOM.

(Jag har sagt flera gånger, att när jag mjölk och jordnötsallergikern Camilla kommer frisk och förlåten "upp" till himlen då skall jag äta Snickers och gräddglass tillsammans med Jesus.......sen skall jag hoppa och dansa och slå några volter på den himelska jättetrampolinen med min fullt friska rygg.....de ni😉).

Dessa är dock helt mjölkfria...bra tips så här i påsk, för dig som är mjölkallergiker.

Vad längtar du efter att få göra i himlen? 
Det är inte barnsligt att tänka och fundera på himlen, det är att förbereda sig på det som kommer att bli verklighet en dag, även om inte hela världens folk vill tro på det.

JAG TROR OCH JAG PLANERAR , JAG VÄNTAR OCH JAG LÄNGTAR......och under tiden är jag helt nöjd med att leva i denna värld.



GLAD PÅSK
Nu går vi in i påskfirandet, eller egentligen har vi ju gjort det hela denna påskvecka. Men jag kan skriva Nu går "JAG" in i påskfirandet, nu först landar jag och går in i påskens budskap.

När jag hade slutat jobba, slängde jag mig på sängen med datorn och ett mignonägg och skrev slutet på detta blogginlägg som jag skrivit på lite nu som då under denna vecka. 

Inväntar Jan, när han kommer skall vi äta och sen fara på nattvard till kyrkan. 

Mikael kom hem igår kväll och Mattias kommer hem nu ikväll. 
Matilda åker på påskläger för ungdomar till Klippan imorgon och kommer hem först på söndag. Så det blir en lite annorlunda påsk när inte hela familjen är på plats.

Nu skall vi fira påsk och fundera och ta till oss "VAD INNEBÄR DET FÖR MIG ATT JESUS DOG OCH UPPSTOD? 

VAD INNEBÄR DET FÖR DIG....allt eller inget?


ÖNSKAR DIG SOM LÄSER EN RIKTIGT GOD OCH VÄLSIGNAD PÅSKHELG.
Han dog för dig och mig, för att vi skulle få bli befriade från alla våra synder, för allt som tynger vårt samvete. Han dog för oss för att vi skulle få evigt liv. 

Vi behöver inte prestera något för att få evigt liv, det är det som kallas NÅD. Och kristendomen är den enda religionen där vi får komma precis som den vi är. Bara genom att säga Ja, till Jesus så får vi evigt liv.
Du behöver inte tänka att först när jag slutar att svära, ljuga, dricka mig full o s.v, då först kan jag bli en kristen. För den dagen kommer aldrig när vi lyckas bli precis den människa vi var och en önskar. 
UTAN: NÄR DU SÄGER JA TILL JESUS, SÅ ÄR DET HAN SOM BÖRJAR JOBBA MED DITT LIV OCH PLOCKAR BORT ALLA DE SAKER SOM INTE ÄR BRA.
DU BEHÖVER INGET ANNAT ÄN SÄGA JA TILL JESUS. DET ÄR HAN SOM SEN FÖRVANDLAR DIG TILL KROPP, SJÄL OCH ANDE.......Så du blir mer och mer lik Honom.

Säg ja till Jesus med ex. JUNIORBÖNEN.

JESUS KOM IN RENA MITT SINN
KOM IN I MITT HJÄRTA JESUS.
KOM IN BO KVAR
MIN STYRKA VAR.
KOM IN I MITT HJÄRTA JESUS Amen.



ATT JESUS DOG FÖR MIG BETYDER ALLT FÖR MIG. UTAN JESUS...INGET LIV I DENNA VÄRLD OCH INGET LIV EFTER DENNA VÄRLD.


Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv (Johannesevangeliet 3:16).

För om du med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, ska du bli frälst. Med hjärtat tror man och blir rättfärdig, med munnen bekänner man och blir frälst (Romarbrevet 10:9-10) 









Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023