ANNANDAG PÅSK 2018

I går i kyrkan fick vi hälsa varandra med de glada orden JESUS ÄR UPPSTÅNDEN, JA HAN ÄR SANNERLIGEN UPPSTÅNDEN. 
Vi upprepar det lika många gånger som Petrus förnekade Jesus...tre gånger. Tre gånger påminner vi varandra om att Jesus verkligen lever och har uppstått.

Det var så fint i kyrkan, på många olika sätt.




Korset är tomt.


Ser ni den lilla söta kråkan😊.

Graven är tom.




Och kyrkan var även smyckad med påskblommor (som efter gudstjänsten delades ut till olika personer, som ensamma, sjuka och gamla människor).



När vi gick ut från kyrkan fick man ta ett chokladägg eller en allergivänlig godis, jag tog en abc-godis👍😋.
Att sen få promenera hem från kyrkan i det varma, sköna solljuset förstärkte påskdagsmorgonens budskap.

Matilda kom hem på eftermiddagen, hon hade varit på ett toppen påskläger i Vasa👍😊 från torsdagkväll, på EC 18 (Easter Celebration).


På kvällen bjöd vi våra föräldrar på påskmiddag.





Och samma dag så hade jag också tappat upp ett skönt bad.



Dock inte till mig, utan till Hugo.
Hugo vill helst ligga och värma sig i bastun efter att han blivit duschad, men det går fint med ett skönt varmt bad också.




När han är färdigt duschad då gäller det att ta fram handduken snabbt, innan han hinner ruska av sig allt vatten.....jag brukar hålla handuken som sköld.....och sen torka honom.




Och sen kommer den stora njutningen, han gillar att bli fönad, och allra mest under hakan.





Han doftade så gott och var så fin och mjuk i pälsen efter mera föning, borstning och klippning...i sängen.




Tog denna bild idag.




PÅSKLÖRDAGEN
Lördagen var och är den dag när jag vill och bör vara hemma och ta emot alla påskgummor / påskgubbar, harar och kaniner.

Godisburken stod i tamburen redan från morgonen, den var fylld med godisar och reflexklistermärken.




På tal om godis till alla påskbesökare så måste jag lägga in en bild av mammas påskgodis som hon laddade upp med.....där fick de också besök av många som ville ha något gott i sina pannor.


Och under påsarna fanns ännu mera godis....det vet jag för att jag undersökte saken närmare😉.



Klockan 10.35 dök de första upp och sen flöt det på till ca kl.13.Vi fick hela 17 stycken på besök i år, de flesta var välkända, grannbarn, dagbarn och tidigare dagbarn.
Jag blir alltid så glad när de vill komma och hälsa på. Och alla vackra teckningar sätter jag upp på vår "vatuboilar" (varmvattenberedare).




Bland alla vackra påskteckningar och påskpyssel fick vi även en vacker vers om en kulle grön, i ett fjärran land där det en gång restes ett kors.




Sen fick vi en söt liten vän på besök, så vi var ut och leka i det fina varma, soliga vädret och sen grejade vi på här inne.....med allt från pusselbygge, koka i leksaksköket, baka påsktårta till chokladäggsätning👍😊.


Min påsktårta blir alltid ett lappverk, men det är ju precis vad påsken handlar om.....sår och helande.


På kvällen var vi ut och köra och såg en massa påskbrasor.
När vi kom hem tog jag en promenad med Hugo, och då gick vi förbi Aspegrens påskbrasa, som var nästan nerbrunnen och där stod ännu några personer kvar och pratade.




På lördag hade jag haft en tanke på att orka mig iväg på Jacob Gospels påskmässa kl.22 i Pedersöre kyrka.
Och sen blev vi även inbjudna till goda bekantas som hade öppet hus på senkvällen.....och jo vi funderade, men man känner ju sig själv, jag är ju den som ligger i sängen oftast kl.21.30 varken det är vardag eller helg. Så när jag och Hugo kom hem efter promenaden kl.21.30 då kröp jag nog isäng och påbörjade ett blogginlägg innan jag tog godnatt.


IDAG.
I dag är det Annandag påsk och jag tog sovmorgon. Hugo ville dock ut tidigare och Jan lovade att han kan fara (det hör annars till mig att ta de tidiga morgnarna, för jag är mera morgonmänniska än kvällsmänniska). Men Hugo är så knepig, då lägger han sig alltid tillbaka och morrar när Jan kommer med kopplet och visar tydligt att han går ingenstans utan mig (hundar väljer ju en ledare och han har definitivt valt mig....både på gott och ont).
Men om Hugo får riktigt bråttom ut, då funkar vem som helst, men imorse var det tydligen inte så brått att tömma blåsan.






När jag steg upp, steg Hugo också upp och då for Jan på promenad med honom.
Jag tog en skön dusch och böt sen sängkläder. Eftersom det börjar bli plaskigt vårväder så drar Hugos tassar in en hel del skräp, även om vi duschar dem efter varje blöt promenad, så finns det något kvar i pälsen, som smutsar ner vår säng.
Och jo han får vara i vår säng, här är vi ju så gott som hela familjen och gör allt från att sova, läsa, se på film,äta, prata och umgås.


Mattias har varit i jobb idag från kl.05-13. Här en bild från helgen när han fixar mat åt sig. Pojkarna äter ju varm mat när vi äter och sen kokar de lite extra när de blir hungriga däremellan😉....bra med barn som vill äta.
Här stekte Mattias maletkött, kryddade med fajita, hällde på makaroner och riven ost👍😊.




Jan har försökt sig på att baka Memmakladdkaka, men vi tycker nog att vanlig memma är bättre. Visst gick kakan att äta....men med glass eller vaniljsås på.



Påskhönan har bjudit på choklad ägg som vanligt.



Och Mignonägg har vi ätit...flera.


Och den vackra blomman fick vi nu i påsk 💓.


Idag beslöt vi att vi ville äta griskött, vårrullar och ris efter flera dagar av äkta påskmat, som kyckling och fisk (vi köpte inget fårkött i år efter flera års dåliga försök)
Idag blev det ingen fin dukning. Istället bytte vi lådor😉, tog en sked eller två ur den ena och skickade vidare.
Men det som jag undrar över när jag ser bilden....vem hade tagit fram och till vad användes ketchupen?






Och äntligen efter 12 veckor så har vi fått tillbaka vår bil, vi är så tacksamma och glada.
Mikael och Matilda for just ut och köra en sväng, lyssna på musik och syskon snack, det gäller att ta till vara stunderna, det är ju inte så ofta numera som alla syskonen är hemma på samma gång.
Mattias valde att stanna hemma och ta det lungt efter jobbet.
Här en gammal bild på bilen.





SLUTORD
I går i kyrkan så sa prästen: Gud behövde inte ha ängeln att rulla bort stenen från Jesus grav för att Han skulle kunna uppväcka Honom. Men kvinnorna behövde få se en ängel och att stenen var bortrullad.
Det är så Herren jobbar, För Gud är allting möjligt, på vilket sätt som helst. Men ibland väljer Gud att göra saker på ett sånt sätt så att vi människor blir berörda, genom att se, känna eller höra så får vi lättare att tro.

I dag i kyrkan berättas det om när Jesus efter sin uppståndelse visade sig för sina lärjungar på olika ställen.
Tomas var dock inte med och ville inte tro på sina vänner som träffat Jesus. Tomas sa: Om jag inte får se spikhålen i hans händer och sticka mitt finger i spikhålen och min hand i hans sida, så kan jag inte tro (Joh:20:25).

Åtta dagar senare får också Tomas träffa Jesus livslevande och nu först kan och vågar han tro att Jesus är uppstånden.
Jesus sa till Tomas: kom med ditt finger och se mina händer, kom med din hand och stick den i min sida, och tvivla inte utan tro! (Jesus visste precis hans tankar). Tomas svarade: Min Herre och min Gud.
Jesus sade till honom: saliga är de som inte har sett men ändå tror.





Och så är det, vi får jobba på att få mera tro, en starkare tro. Bara vi vågar tro, vågar be om mera och vågar börja tacka för saker som Gud kommer att göra i våra liv, då kommer vi också att få se så otroligt mycket mer.
Jesus säger (i Johannesevangeliet 16:24): Hittills har ni inte bett om något i mitt namn. Be och ni ska få, så att er glädje blir fullkomlig. 

Och Jesus säger till oss också idag: TVIVLA INTE UTAN TRO.


TRON ÄR GRUNDEN FÖR DET VI HOPPAS PÅ, DEN GER OSS VISSHET OM DET VI INTE KAN SE (Hebreerbrevet 11:1). 

JESUS SADE: JAG ÄR UPPSTÅNDELSEN OCH LIVET. DEN SOM TROR PÅ MIG SKALL LEVA OM HAN ÄN DÖR, OCH DEN SOM LEVER OCH TROR PÅ MIG SKALL ALDRIG NÅGONSIN DÖ. TROR DU DETTA? (JOHANNESEVANGELIET (11:25-26).






Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023