LOPPISRUNDA OCH VÅROAS I ORAVAIS

Att få åka till Vasa på loppis med världens bästa väninna Anki är alltid roligt.

Våra tjejer medverkade i VårOasen i Oravais igår, och Oravais är ju halvvägs till Vasa, så vi lämnade av dem där och körde sen vidare till Vasa för att sen igen komma tillbaka till festkvällen till kl.18.

Flickorna är ju med i BarnOas teamet, ett härligt, roligt gäng som drar häftiga, svängiga program för barn i lågstadieåldern (7-12 år). De åker runt till olika församlingar och tillställningar och berättar om  vår bästa vän JESUS. Vill man ha besök av detta  gäng (flera saknas på bilden) så finns kontaktuppgifter på deras hemsida www.barnoas.fi





Av vad jag hört så har de alltid roligt, det är lekar, dans, häftig undervisning, heta stolen😉, ballonger, pyssel m.m.


LOPPISRUNDA
Sen till loppisrundan i Vasa.
Vi kollade in lite butiker medan vi väntade på att loppisarna skulle öppna kl.11. 

Sen åkte vi först ut till Combo, ett relativt nytt och väldigt fräscht loppis.
Där träffade jag på en av mina högstadieklasskamrater, det var hon som kände igen mig, det tog några minuter innan jag kom på vem hon var. Alltid roligt att få träffa på gamla skolkompisar.

Efter Combo behövde vi en liten paus så vi åkte in till centrum och besökte www.caferaawka.fi ett ekologiskt cafe.





Vi njöt av goda bakverk.



Beklagar Anki att du blev lite suddig, men du är så glad så det lyser upp👍😉 all suddighet.



Jag njöt av en god chokladbakelse som var helt vegansk (passar fint för mig som är mjölk allergiker.....annars så är jag ju inte vegan).

Sen fortsatte vi till följande loppis Comboliina, ett lika snyggt, fräscht och stort loppis, som enligt vad jag förstått har samma ägare som Combo.

Jag glömde att ta en loppisbild, men jag tog dock en bild av denna skylt, för kommande blogginlägg, hade jag tänkt. 




En skylt där det står "Welcome Friends" (Välkommen Vänner) två skilda ord, men ändå skulle jag aldrig sätta upp den skylten i mitt hem. 
Om vi bara välkomnar vänner in i vårt hem och liv (vilket jag upplever att denna skyllt förmedlar), då kommer nog den här världen att bli ännu hårdare och kallare. 
Den som vågar öppna sitt hem, sin dörr, sitt liv för också andra än "vänner", han/hon kommer småningom att få ännu flera vänner, ett ännu rikare liv. 

Det var egentligen dessa två stora loppisar som vi hann med. Vi var en snabb instickare till ett annat loppis som dock inte var lika fräscht och snyggt så där kollade vi inte så värst länge.

Jag hittade ett som annat på vår loppisdag.

En väska.





Ordet "Kärlek".




En lång kofta och ett par schorts .




Skylten One Way (En Väg), den kommer jag att använda vid Chillcafe (ungdoms cafet).



Och det bästa ett par härliga byxor.



Matilda fick också två par jeans, som passade och som hon gillade👍.
Och allt det här blev att kosta endast 19 euro.

Efter det sista loppiset var det dags för mat, som vi avnjöt på restaurang Rosso.







Ja, vi var kanske lite trötta och hungriga här...men lyckliga.



På Rosso var det väldigt fullt, så vi fick vänta rätt länge på maten, men under tiden njöt vi av allt gott från kallbordet/salladsbordet.


FESTKVÄLL
När vi hade ätit fick vi sätta av i raserfart mot Oravais, men jag körde nog helt efter fartbegränsningen😉.

Festkvällen började kl.18, och vi rusade in kl.18.02. Temat för kvällen var "Tillsammans på Guds uppdrag". 




Och det var en så bra kväll, med ett starkt vittnesbörd, härlig lovsång, underbar lovsångsdans och en stark undervisning om Jesus vår Herre och det uppdrag Han gett oss alla. Undervisningen var fylld av humor, glädje och uppmuntran....vad mer kan man önska en sådan kväll, inget.

För lovsången stod Mats Sjölinds lovsångsteam, och lovsångsdansarna var gruppen Mahol l `adonai.




Och just den här lovsångsgruppen har inbjudit mig att komma med👍😊💓, så nu är det upp till Herren och mig att besluta oss.
De tar gärna emot flera dansare som vill dansa till Herrens ära. Det som gör att jag tvekar är att övningarna är i Kokkola (Karleby...40 km härifrån). Men vi skall se hur det blir.

Här får ni ett kort smakprov.




Leif Nummela undervisade starkt, roligt och uppmuntrande om hur vi alla skall följa Jesu uppmaning att gå ut över hela världen (till alla vi möter) och berätta om Jesus. Det är något vi människor inte kan göra av oss själva, vi behöver den Helige Andens hjälp. Han ger oss kraft, mod, glädje, frid och allt det vi behöver för att kunna vinna människor för Jesus.

Den som inte fått uppleva dopet i den Helige Anden skall be om det. 
Alla vi som blivit döpta har fått gåvan, den Helige Anden, men vi behöver också ta emot den, be om mera, så skall vi få se mera. Vi behöver hela tiden fyllas på av den Helige Anden.

Den Helige Anden utrustar oss om vi vill bli utrustade (nåja Han kan även göra det ändå😉, Han är en expert på att överraska😉), då får vi både självförtroendet, kunskapen och glädjen att berätta för andra om Jesus. 
ÄR DU MED? frågade Nummela flera gånger. JA, jag är absolut med, KOM HELIGE ANDE KOM, får vi be varje dag, så Han får utrusta oss med det vi behöver.


Kvällen avslutades med kvällste och gemenskap i församlingscentret.




Och där träffade jag en god gammal vän 😊💓som jag inte sett på länge. En kvinna som jag kunde dela livet med när jag var 20 år, då låg jag på hennes bastubänk och fick massage, jag var försökskanin när hon hade gått i massagekurs, och där och då delade vi mycket. Och så även igår kväll, hon har ett stort hjärta som brinner för de sina, församlingen och för oss alla.


Där i församlingcentret var Allkristen bokhandel www.yhteiskristillinen.fi på besök med bokbord och andra fina, tilltalande saker och grejer. Jag hann ta några bilder, även om de just här höll på att plocka bort.





Filmer

Jag fotade lite bilder "Oravais by night", medan vi väntade på att BarnOasarna skulle bli klara och ha packat ihop.



Kyrkan och församlingscentret är beläget högt uppe på en kulle, det är så vackert att stå där och se ut över husen och vattnet. (och jag såg inte någon varg, tur det).



Sen startade vi hemåt i den sena kvällen och lyssnade till härlig lovsång i bilen. 
Den du umgås med blir du lik, och jag vill bli mer och mer lik Jesus. Och det blir vi, om vi tar del av kristen undervisning och umgås med vår Herre och med kristna som har samma mål som oss själva. 

Vi mammor får vara med om mycket häftigt, när våra döttrar är med i BarnOasteamet😉. Vi får uppleva byar, församlingar och människor som vi annars inte skulle träffa och åka till. Alltid är det någon som kommer och frågar vem vi är eller varifrån vi kommer?....det är roligt när människor bryr sig💓. Och det skall vi göra ta hand om varandra i våra församlingar och i alla sammanhang.


TACK ORAVAIS FÖRSAMLING OCH TACK BARNOASTEAMET.....och alla andra.



JAG SKÄMS INTE FÖR EVANGELIET. DET ÄR EN GUDS KRAFT TILL FRÄLSNING, FÖR VAR OCH EN SOM TROR (Romarbrevet 1:16).

OCH JAG SKA SÄNDA ÖVER ER VAD MIN FAR HAR LOVAT. MEN NI SKA STANNA HÄR I STADEN TILLS NI HAR BLIVIT RUSTADE MED KRAFT FRÅN HÖJDEN (Lukasevangeliet 24:49).

...OCH DE UPPFYLLDES ALLA AV DEN HELIGE ANDE OCH FÖRKUNNADE GUDS ORD MED FRIMODIGHET (Apostlagärningarna 4:31 b).



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023