VÅREN FÖR OSS

Nu har det mesta av vinterns snö smält bort, och det har gått med en otrolig fart, så på fredagkväll var det äntligen dags att köra ut husvagnen ur pappas stora skjul, TACK PAPPA FÖR VINTERFÖRVARINGEN.




Och igår körde vi ut den till villan (mina svärföräldrars) i Fäboda.
Men den står inte på sin riktiga plats ännu, för där är det översvämning, en god vän konstaterade: Ni har fått strandtomt ni också 😊.





Vi tillbringade kvällen där med bastu och mys. Och genast jag hade bäddat sängen så intog Hugo sin plats.....och väntade på att få sällskap.



Vi kom hem till natten för att vara hemma när Matilda skulle komma/hämtas från ungdomssamlingen. Hon fick dock skjuts av en god kompis som älskar att vara taxichaufför 💗😊.


VÅR PÅ VÅR GÅRD
Här hemma på gården är det vår och sol när trädgårdsgungan åker fram, och morgonmålen börjar intas på utsidan.
Här var det baconomelett till mig och kokt kyckling till Hugo, medan resten av familljen ännu sov.


Och nya kuddar till gungan bör vi inhandla, för de senaste sprack helt sönder i höstas, så vi kör med solstolskuddarna tills dess.


Genast när snön hade smält så små torra områden trädde fram letade Hugo upp en skön plats i solen.....dock inte en så väldigt ren plats😉.



Inte den renaste platsen att solbada på 😊, men en av de torraste och varmaste.



Så här ser det ut på våren här hos oss och gräsmattan den finns nog alltid någonstans där under😉.


Man kan ju inte hindra barnen från att leka, det mottot har gällt våra egna barn när de var små och nu dagbarnen.
Och det finns ju inget roligare än att leka med och i vatten för att inte tala om hur kul det är att köra med mopon och balanscykeln i alla vatten pussar och sliriga lerpölar.

Och det torkar alltid upp förr eller senare, och även om vi aldrig haft en jätte grön och jämn gräsmatta så blir den alltid grön och behöver klippas ändå😉.

I går var det redan så här torrt och fint.




KALASTIDER
Våren innebär alltid många trevliga kalas, både i vår familj (4/5 fyller) och bland släktingar och vänner.





Jag gillar vanligtvis inte disk, men när diskbänken ser ut så här en kväll efter att huset varit fyllt av familj, släkt och vänner, glada skratt och mys, då gillar jag att se på disken som svämmar över och veta att vi är så rika, som har så många att dela livet med.





MATILDA 15 ÅR
Vår härliga dotter har fyllt år.



Och nu skall ni inte bli rädda när ni ser följande bild.



Matilda fick en riktigt häftig överraskningsfest av sina bästa vänner💗, där hon fick till uppgift att lösa ett mord.

Samma dag som hon fyllde år var hon borta på kvällen och drog lekar på en samling, då invaderade hennes vänner vårt hus och ställde till med ett mord som skulle lösas. Matilda gillar ju knep och knåp och att lösa olika fall och här fick hon verkligen ett fall att grubbla på.

Jag beundrar hennes vänner, för deras uppfinningsrikedom😉.
Som bilden visar så låg det ett lik i vårt vardagsrum (en halv skyltdocka) och en blodig kniv (nerdränkt i ketchup) när hon steg in genom dörren helt oförberedd.




Det var avstängningar av polisen här och var i vårt hus😉.



Det fanns ledtrådar överallt och en massa fotografier här och där över en familjs livstid. Och i vår wc satt en mystisk kvinna med förbundna händer, som inte ville säga så mycket.

Matilda blev jätteglad över överraskningen som inte slutade med att hon hade löst mordet. Då började tjejerna kocka och fixa till tacos och annat smått och gott och det hela avslutades inte där heller utan då blev det att fixa fram madrasser och det blev övernattning.

Vänner är en rikedom att tacka för 😊💗.




VÅREN INNEBÄR BYTE AV SKOR
Jag hann just och just byta till vårskor så började hälsporren bråka i den vänstra foten igen och även i den högra.....jag kunde bara inte tro att det var sant.

Jag hade tid till fysioterapeuten i fredags för min rygg, men just den här fysioterapeuten är även  specialiserad på fötter, så jag tog först upp det problemet och han gav mig tips och hjälp som fungerar redan.
Här kommer dom, kanske de även kan hjälpa dig.

- Han tejpade mina hälar, och det lättade genast.




- Han bad mig fortsätta att rulla bollen under fötterna, så som jag gjort för att hålla igång blodcirlulationen.

MEN, det bästa och avgörande.
1. Jag skall stretcha vaderna 10 ggr i 10 sekunder/dag....och det gör skillnad direkt.
2. Jag skulle sätta lite mjukt hushållspapper (går också att köpa ett inlägg) under sulan i skon vid hålfoten, för att avlasta....och det gör skillnad direkt.

Så det var inget fel på mina skor, vilket jag trodde. De behövde bara lite hjälp av ett papper😉


MANIFESTATION
I går på förmiddagen tog Jan och jag Hugo med och traskade iväg till Jakobstads torg. Matilda var också där med sina vänner.
Där samlades vi från olika kristna församlingar för att stödja alla asylsökande som utvisas och som inte blir betrodda när de berättar att de har konverterat till kristendomen.



Vårt lands flyktingpolitik är inte bra, där krävs förändring.
Vi får fler och fler med i våra kristna församlingar som tar emot Jesus som sin personliga Frälsare.
De får uppleva att komma in i en Guds relation där de inte kan/bör göra något för att få kärlek, förlåtelse och nåd, den bara ges till dem/oss när vi väljer att möta Jesus och allt Han vill ge.....men de blir inte betrodda av våra myndigheter.









I KVÄLL PÅ FOKUS
Jag åkte iväg till kl.15 för vi hade övning med Himlakören, som sen medverkade på kvällens möte.
Kvällen innehöll b.l.a lovsång, undervisning och flera tilltal från Herren.

Denna bild är inte från ikväll, men från 8 april när vi hade Mats Sjölinds lovsångsteame och lovsångsdansarna Mahol I`adonai på besök.




Av alla de tilltal vi fick ikväll så var det ett tilltal som hon som fick det sa är till den som bär på oro. Hon påpekade att det ofta är mammor som bär på oro, och jag kände genast igen mig. Tilltalet var sannerligen till mig och till alla oss som oroar oss för smått eller stort.
Tilltalet från Herren var: att likt en bergsklättrare skall vi varken se neråt i det branta stupet eller uppåt och oroa oss hur skall vi klara det, utan VI SKA TA ETT STEG I TAGET.

Och ett steg i taget med Jesus det är precis vad jag försöker att bli bättre på. Så ofta vill jag att Han skall visa alla steg, hela vägen och gärna även målet😉. Men Herrens vägar är inte våra vägar och Han har ett helt annat perspektiv, på allt änn vad vi har. 





Och jag fick förbön för min tandvärk av en tandläkare 😊.
Min tand har varit trots allt rätt ok idag, om jag borstat tänderna efter maten. Hoppas och ber att det går så här tills lördag när jag har tid till min tandläkare. Jag ber, hoppas och tror👍.


FÅR ÖNSKA ER ALLA EN SOLIG OCH FIN NY VECKA. 
I MORGON ÄR JAG OCH MIN MAN LEDIGA OCH VI SKALL ÅKA PÅ EN TUMISRESA💗. En dagsresa som jag kanske skriver om sen.



MEN ÅT ALLA SOM TOG EMOT HONOM GAV HAN RÄTTEN ATT BLI GUDS BARN, ÅT DEM SOM TROR PÅ HANS NAMN (Johannesevangeliet 1:12).

VAR GLADA I HOPPET, TÅLIGA I LIDANDET, UTHÅLLIGA I BÖNEN (Romarbrevet 12:12).

LÅT DIG INTE BESEGRAS AV DET ONDA, UTAN BESEGRA DET ONDA MED DET GODA (Romarbrevet 12:21).





Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023