ONSDAGSTANKAR

Ledig dag och Hugo och jag tog en riktig sovmorgon, så skönt. Kan ju tillägga att Hugo nog hade varit ut redan klockan 6:30 en kort sväng, för han mådde illa och ville ut och äta gräs.
Och i nuläget har vi faktiskt gräs, fjolårs gräs.


I senaste inlägg skrev jag om Hugos mage som blivit så mycket bättre, nästan helt bra. Men ibland händer det att han blir dålig, troligtvis av att han fått i sig smulor från golvet, eller slickat på någon annan hunds avföring eller vem vet vad. Han blir bubblig i magen, illamående, vill inte äta, endast lite gräs nu som då. Han spyr ibland och sover mer än vanligt, är helt enkelt mycket lugnare än vanligt. Och svansen hänger ner 😔.
Men gräset lugnar ner hans mage för stunden.

Först klockan elva gick vi ut på långpromenad, vilket han orkade fint. Vi traskade på så länge Hugo ville, han fick liksom välja väg. Vi kom hem kl.12:30 efter en promenad som gick genom många parker.

Här några bilder från vårt vinterväder just nu, inte så snörigt med andra ord.


Asfalten är fram på vägarna.



Men förrädisk is finns det här och där.



Här gick det fint att promenera utan dubbskor.



Men här var det värre, för på vår gata är det isbana.



Väl hemma efter vår promenad kurade Hugo ihop sig i sängen och tog en skön eftermiddags lur medan jag gjorde mat.



Det fick bli kyckling på risbädd och en sallad.




Klockan 13:30 kom Matilda hem. Hon slutade tidigt i dag eftersom de har provvecka. I dag var det engelskaprov och imorgon blir det matematikprov.
Just nu sitter hon vid köksbordet och räknar och äter salta nötter. Nötterna är bra för motivationen, säger hon.




TREVLIGT BESÖK
I morgon skall jag på jobb kl 14-21. Men på förmiddagen skall jag få besök av en av de allra finaste kvinnorna i mitt liv. Skall bli så roligt att få träffas och dela livet.


UT PÅ GALEJ
Och på fredag när det även är vän-dagen, då skall syrran och jag ut på galej. Vi skall sova bort en natt och där emellan hinna med både det ena och det andra.


SÖNDAG
Då blir det att jobba igen. Då får jag åka till det jobb som jag så älskar, det jobb som Herren lett mig till och där jag trivs så bra.

MÅNDAG
Ja då skall jag på arbetsintervju.
Jag har sökt en tjänst som vårdare på det ställe där jag redan jobbar. Alla som har behörighet kallas till intervju.
Det finns flera på mitt jobb som jobbat längre än mig och som jag verkligen både ber, tror och hoppas att får jobbet. Men jag söker för det är viktigt att man visar sig intresserad, inför framtida och kommande tjänster 👍.
Och det är ju bra med arbetsintervju - erfarenhet.
Och jag känner absolut ingen stress över att få en fast tjänst även om det skulle vara helt fantastiskt. Om och när det är min tur det vet Herren och han leder mig rätt.


DAGLIG ANDAKT
Jag har lidit av andaktstorka en tid, jag har liksom inte orkat öppna andaktsboken eller bibeln. Ja sådana stunder kommer, det viktiga är bara att man inte låter dem fortsätta.
Dock har jag nog fortsättningsvis varje morgon tagit tre mannakorn (bibelord) som dagens vägledning. Men eftersom mannakornsappen krånglat så ofta den senaste tiden blev jag led på den.
Dottern installerade en bibelapp till mig och det var nog kanske det bästa på länge.

Den ger mig ett nytt bibelord varje dag.
Dessutom kan man välja dagliga andakter utifrån olika teman. Just nu har jag valt "GLÄDJE". 



Den håller koll på vilka dagar jag läst och vilka jag missat 😉.




Och det som är helt fantastiskt, att jag kan sitta och inta mitt morgonmål och vila ögonen på ex ett ljus medan appen läser bibeln för mig, det är något jag verkligen gillar. 
Bibeln blir än en gång som ny när en annan röst läser de kända orden och verserna, ibland betonar den ett visst ord eller läser en speciell mening på ett annorlunda sätt, med kanske en annorlunda känsla...typ glädje, rädsla, frid.

Så ett tips till dig som känner att andaktslivet har torkat: Ladda upp ex bibelappen. Och be 👍.


I KVÄLL
Vi fick en förfrågan av goda vänner ifall vi ville hänga med ut och äta, men vi hade just ätit kyckling på risbädd 😏 och nötter på det, och dottern ska räkna hela kvällen. Men vi meddelade att vi gärna kommer en annan gång 👍😊💗.
Dottern fortsätter att plugga och pausar mellan varven med lite gitarrspel.
Mannen är på arbetsresa. 
Jag skall nu ta en sväng ut med Hugo och sen fara och handla.
Och jag önskar dig en fin onsdagskväll.




BEKYMRA ER INTE ÖVER ERT LIV..(Matteusevangeliet 6:25 a).

NEJ, SÖK FÖRST GUDS RIKE OCH HANS RÄTTFÄRDIGHET, SÅ SKA NI FÅ ALLT DET ANDRA OCKSÅ. BEKYMRA ER ALLTSÅ INTE FÖR MORGONDAGEN (Matteusevangeliet 6:33-34 a).










Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023