STORA SOM SMÅ STUNDER

Så otroligt mycket fint vi fått vara med om den senaste tiden, jag skall försöka få med allt, smått som stort allt är lika fint och viktigt att nämnas.

JKG, Jakobstads Gymnastikförening hade sin årliga danssaga för två helger sedan.


I år var det Tusen och en natt som var sagan, vi fick ta del av alla möjliga danser och helt fantastiska dansare i alla åldrar. Eter som jag jobbade långhelg fick vi möjlighet att vara med på genrepet.

Vår dotter och hennes kompis drar en grupp för barn, och det kändes så fint att få se dem alla i action.





Och den kvällen fick vi avsluta hemma hos svärföräldrarna och njuta av svärmors goda nybakta bröd och te.



Sen jobbade jag resten av helgen och början av veckan. På jobbet hann vi med både det ena och andra.


Runebergsveckan firade vi Runeberg. Vi besökte parken med hans staty, nåja huvud och såg de fina facklorna brinna (syns dock inte på denna bild) och vi bakade Runebergstårtor.


För dig som inte vet vem denne man var så kan jag berätta kort att Johan Ludvig Runeberg föddes i Jakobstad 5 februari 1804 och dog i Borgå 6 maj 1877. Han var en finlandssvensk författare och poet. Han var också lärare, präst och journalist.
Han har skrivit Fänrik Ståls sägner, ett diktverk i två samlingar. Vissa delar har även tonsatts och gjorts film av. Han har skrivit psalmer och Finlands nationalsång, Vårt land.


EN KLADDIG FLÄCK
Att jag orkat dra fram skurmoppen är också värt att skriva, för det händer sig inte så ofta.


Men vårt köksgolv såg förfärligt ut. "Någon" hade spillt "något" på golvet "någongång" 😉, utan att torka så väldans bra. Ni vet när golvet blir kladdigt och dammet liksom klibbar fast där, hur fint det blir. Ja så såg det ut på ett stort område.
Men konstigt nog så var det ingen i huset som tyckte att det behövde tvättas bort under helgen, när jag jobbade långhelg. Men jag får trösta mig med att det är ju bra om det inte berörde dem (på ett sätt), om mina närmaste kan njuta och koppla av utan att stressa upp sig över en kladdig fläck. För en kladdig fläck är ju ändå bara en kladdig fläck och inget livsavgörande.


LJUSET
Vi får ljusare för varje dag och solen börjar titta fram, mer och mer. Ja då måste man bara ut och njuta.
Och vi njuter alla på vårt eget sätt.


Att snurra och vrida sig i snön kan vara riktigt uppfriskande.


Denna sötnos är så glad och pigg numera när hans krånglande mage har blivit nästan helt bra.





SOVRUMSRENOVERINGEN
Kanske du finns där ute som undrar hur det gått med Wilhelmssons sovrumsrenovering. Ja, precis som det alltid brukar gå, det kommer ett stopp och där stannar det läääääänge.

Men något smått händer, som det att våra morgonrockar (som Mattias köpte till sina föräldrar till julklapp 💗) nu har fått en riktig "hängare" istället för två spikar. Morgonrockarna är nog det skönaste vi har när det gäller mysfaktorn just nu, de är så sköna och praktiska att dra på.




Orsaken till att renoveringen stannat av är den ena dörren som skall bytas.

Denna spåndörr har speglarna tvärtemot vad de andra dörrarna har. Men en gång i tiden var det bråttom att få en dörr och vi tog första bästa. Men nu gör vi det inte, inte om jag får ha sista ordet. Nu skall det vara en ordentlig trä dörr med speglar rätt väg.

Vi har hittat dörrar men ingen som har speglarna rätt väg, liksom den andra dörren till rummet.
Så medan vi väntar på att dörren skall "falla framför oss" så kan vi inte heller sätta in det nyinförskaffade golvet och inga lister heller.
Men det går riktigt bra att leva så här också, t.o.m bättre än att leva med den kladdiga fläcken 😉.


ÄCKLIGT
Vi hade varit och handlat och Jan hade plockat en massa konserver, bra att ha ifall det blir strejk 😉. Tonfiskkonserver för saltbehovet och ananaskonserver för sötbehovet.

När vi så kom hem och jag började plocka in alla konserverna i konservhyllan 👍 kändes den ena burken väldigt lätt, som en fjäder och det liksom hördes inget skvalp inuti. Jag undersökte den noga och upptäckte en liten bukla där metallen hade börjat rosta.
Och jag vågade öppna den och detta var vad som fanns inuti.


Brun rostad ananas 😂. 
Det luktade inget, men jag satte inte direkt näsan i burken heller. Det var otroligt svårt att få det bort skrapat, för det var verkligen fast rostad.


FORK
På fredagkväll var Jan och jag på konsert. 


Fork levererade igen. De är en a cappella - grupp på fyra, alltså de sjunger helt utan instrument. De gör sin musik med sina röster, helt fantastiskt.

Efter 22 år tillsammans avslutar de i maj 2020 med en stor konsert i Helsingfors. Just nu åker de runt med sin sista show.



UT PÅ TUR MED HUSBILEN
Efter konserten hämtade vi Hugo, som fått vara vid svärföräldrarnas under tiden. Sen hoppade vi i husbilen och drog i väg ut i natten.


Den känslan när vi hoppar in i husbilen och susar iväg, den är obeskrivbar men helt fantastisk.
Klockan 00:30 kom vi fram till favorit stället.

En van campare.


På en camping plats finns det många hundar som är vana med campingliv. Hugo älskar att spana in dem.



Det var vi och cirka tjugo andra karavanare på Onnela camping i Tuuri. Vinter tid är det ganska lungt på campingarna.
Och som ni ser så hade de mycket mera snö än vad vi haft här i Jakobstad i vinter.


Vi stannade bara en natt och några timmar på lördagen, men känslan av att få vakna upp i husbilen den gjorde att vi gärna åkte iväg sent istället för att bara komma på en dags visit.

Blev en kort sväng in i butiken, jag inhandlade en försenad julklapp till Matilda och tog en bild av den vackra aulan.



Den försenade julklappen.


Men den texten kommer nog inte Matilda att ha på sin tavla 😉. Det är ju bokstäver med så man får skriva sin egen text eller favorit fras.

Till mig själv köpte jag dessa ramar, som endera ska stå på byrån eller få komma upp på väggen.



Jan köpte nya skidhandskar och en yxa till pappa, som han hade beställt.


Vi hann med några sköna promenader kring området på vår korta visit.



Onnela camping har 300 platser, vilka är så gott som fullbokade på somrarna. Nu förstorar de området och kommer att få 200 platser till. Och sommaren 2020 siktar de på att vara Finlands bästa camping.

Vi hoppas och väntar på en pool. Hittills har man fått simma i ån om man önskat sig ett dopp. Och varma sommardagar har den ån varit fylldl av barn och några vuxna, vilket är ju bra. Men trevligare med en ren och säker bassäng, utan lerig botten och ev. fiskar.


HEMRESAN
Som sagt detta var en kort trip men en riktigt fin och mysig husbilstrip. På lördag eftermiddag startade vi hemåt.

Hugo vill helst sitta i min famn och se ut när vi kör. Men mellan varven ligger han på golvet och sover i sin bädd, med filten på.


Vi stannade till i Seinäjoki och det nya köpcentret "Ideapark". Vi tänkte bara ta en titt, och det blev verkligen bara en titt för mig.


Jan gick in först och jag stannade i bilen med Hugo.
När Jan kom ut ca 30 minuter senare var klockan 17:52 och Jan konstaterade att köpcentret som vi trott att stänger kl.21, stänger redan kl.18.
Så jag tog en kort sväng in i butiken och jag hann t.o.m. pröva en fleece, vilken jag inte köpte. Och den korta titten räckte riktigt bra för mig.


BARNOAS
Matilda hade redan på fredag kväll åkt till Vasa för att leda barnprogram med Barnoas teamet på bibelhelgen "Med evigheten i sikte". Tanken var först att vi skulle åka via Vasa och hämta hem henne och kompisen, men det blev så att kompisens föräldrar åkte dit och kunde så ta hem flickorna.

På Instagram kan man följa Barnoas teamets häftiga program, uppdrag m.m.



Jag kan lova att alla 7-12 åringar hade det toppen med detta häftiga gäng. Det var musik, sång och dans. Undervisning, lekar, ballongdraperi, poppcorn, lotteri, hetastolen m.m.





EN PROMENAD I MÅNLJUSET
Vi åkte via mina föräldrars på hemvägen. Det var månljust så Hugo och jag tog en skön kvällspromenad där ute på landet, där det annars är kolmörkt på kvällen och man får ta pappas stora starka ficklampa med om man skall ut.

En bild från en annan gång, då när de mörka vägarna är ljusa i dagsljuset.



FOKUS
I gårkväll var det "BÖN" som var temat på Fokus. Ralf Salo undervisade och vi var flera som fick förbön. Det var en välsignad kväll på många sätt.
Jag var mötesledare men hade inte förberett mig så väldans bra för det var inte en av mina inplanerade turer, men jag hoppade in när det behövdes.
Men Jesus är fantastisk. Han kan och Han vill göra det bästa av en situation, när allt sker i Hans namn.

Och alla vi som på ett eller annat sätt fungerar i Fokus går alltid till förbön innan mötet börjar. Det är jätte viktigt, där och då skalar Jesus bort det vi inte behöver och fyller oss med precis det vi behöver, med sin Helige Ande. Han är den som leder våra tankar, känslor, ord och handlingar, så allt får bli i enlighet med Hans vilja.





LEDIG DAG
I dag är jag ledig och skall ha en riktig vilo dag. Senaste vecka när jag hade ledigt jobbade jag på med att skriva en arbetsansökan och göra ett CV. Jag det var faktiskt ett jobb som heter duga, enligt mig.


I dag skall jag blogga, äta gott (kalla frukter ur kyskåpet...mums), njuta ute och kanske hinna med ett besök till simhallen.

Tyvärr så är det inte lika fint där ute idag som i fredags när jag tog bilden här under. I dag är det mulet och regnar, vilket har gjort att den mesta snön har smält.



Och en bild från igår när det också var klottigt, vått och väldigt blåsigt.



EN FIN VECKA TILL DIG
Får önska dig som läser en riktigt fin och välsignad vecka. Ta Jesus med varje stund och varje dag så blir det så mycket lättare att möta veckan och allt vad den för med sig av glädje eller sorg.
Även om det stormar runtomkring dig har du friden i ditt hjärta, även om det stormar ut i världen har du det himelska hoppet....när du har Jesus.

Vill avsluta med en bild från instagram, varför vi ber för varandra, och varför vi behöver be för varandra.
Som vi sjunger i sången "JAG BER FÖR DIG OCH DU BER FÖR MIG TILLS DESS VI SES IGEN".
LÅT OSS GÖRA DET...ALLTID.


OM NÅGON AV ER FÅR LIDA, SKA HAN BE. OCH OM NÅGON ÄR GLAD SKA HAN SJUNGA GLÄDJESÅNGER. OM NÅGON ÄR SJUK SKA HAN KALLA PÅ FÖRSAMLINGENS LEDARE, OCH DE SKA BE FÖR HONOM OCH SMÖRJA HONOM MED OLJA I HERRENS NAMN. (Jakobsbrevet 5:13-14).

LÅT OSS DÄRFÖR GÅ FRAM TILL NÅDENS TRON FÖR ATT FÅ BARMHÄRTIGHET OCH FINNA NÅD TILL HJÄLP I RÄTT TID (Hebreerbrevet 4:16).

GÖR ER INGA BEKYMMER, UTAN NÄR NI ÅKALLAR OCH BER, TACKA GUD OCH LÅT HONOM FÅ VETA ALLA ERA ÖNSKNINGAR (Filipperbrevet 4:6).

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023