SYRRAN OCH JAG PÅ GALEJ

Senaste fredag kl.16:20 startade två mogna damer mot grannstaden Vasa, det var jag och min syster. Vi skulle få tillbringa ett helt dygn tillsammans, ett dygn med teater, spa-kväll, hotellfrukost och loppisrunda.


Vi checkade in på hotellet som min man hade bokat till oss. Vid receptionen bad de att få se mitt masterkort. "Masterkort", vilket sa mig ingenting jag såg säkert ut som om jag "sålt smöret och tappat pengarna" och mitt svar blev: ett sånt har jag inte. Men det ordnade sig ändå. Vi skrattade gott åt situationen och personalen log förstående.

På väg upp med hissen till vårt rum fick vi oss ett gott skratt igen. Vi steg in och hissdörren gick fast. Vi pratade på om det ena och det andra när vi märkte att hissen saktat in och vi hörde en mans röst, vilken vi båda uppfattade som om den kom ur högtalaren. Men när vi uppfattade vad rösten egentligen sa och varifrån den kom insåg vi den dråpliga situtionen. Rösten sa: HITÅT! Vi svängde oss om och insåg att hissen hade dörrar åt båda hållen 😊. Där stod vi med ryggen åt och väntade på att dörren skulle öppnas, vilket den tydligen redan hade gjort. Bakom vår rygg stod en minst sagt road man och försökte få dessa två mogna damer att inse färdriktningen.
Situationen utlöste både ett befriande men även smått pinsamt gapskratt. Den roade mannen som säkert trodde att vi var fulla gick in i hissen och vi skrattade vidare mot vårt rum.

Vi bytte om och traskade i väg mot teatern. Vid receptionen sa de hej och jag förklarade i förbifarten att vi skulle på "Svenska Teatern". Min syster informerade mig dock om att "den" finns i Helsingfors, att nu skulle vi på Vasa Teater. Det är bra när man har allt på klart.

På Vasa Teater fick vi ta del av den fina och tänkvärda föreställningen "Spelman på taket". 



Under själva spelningen fick man inte fotografiera, men ute i aulan kunde man ta bilder från den stora tv-skärmen.


På väg ut ur salen tog jag en smygbild av oss.


Sittandet gick relativt bra. Under den andra spelningen kopplade jag på tensen och den är nog fenomenal, den gjorde att jag kunde koncentrera mig på teatern istället för värken från ryggen och ner i benet.



SPA
Vi hade inte bokat in något speciellt spa men min man hade bokat ett hotellrum med både bastu och bubbelbad. Efter teatern och den iskalla promenaden tillbaka till hotellet passade det bra med värme och bad.







Måste sätta en bild av vår fina toalettstol också. Mycket vacker men aningen låg 😉.



Sen blev det lite slappande. Det var svårt att få någon bra bild i det mörka hotellrummet, det var fint men påminde lite om östeuropa.



Vi kröp i säng strax innan kl.00:00.




Redan innan kl.8 var vi vaken.
Vår morgonutsikt.



På väg mot frukost fick jag Ulrica på bild.




Hotellet hade bra utbud även för allergiker. Jag njöt av många havreprodukter b.l.a havregurt (typ naturell youghurt gjord på havre).



Det blev även ett andra varv.



Efter ett stadigt morgonmål packade vi ihop och tackade för oss.



Jag kollar alltid när jag är på hotell om nya testamentet och psaltaren ännu får vara kvar, och här fick det.


Huset på berggrunden och huset på sanden, på tre språk.


Om inte annat så kan man ju använda den som en bra språkbok 👍😊.

Sen bar det iväg, mätta och belåtna var det dags för loppisrunda.



Och vid detta lag hade vi lärt oss att svänga mot rätt dörr i hissen 😉.



Eftersom loppisarna öppnade först kl.11 tog vi en sväng via en inredningsbutik.
Dessa rosa muggar som dessutom understöder Rosa bandet var jag smått intresserad av, men inget jag behövde.



Men vi köpte varsin kudde. Ulrica gillar blått och jag gillar rosa.
Min rosa kudde är fylld av små rosor.



Sen besökte vi ett stort loppis som ligger rätt nära Vasa flygfält. Loppiset heter Combo och där gick vi över 2 h. Syrran hon traskade glatt på medan jag fick sätta mig ner och tanka lite sött när jag började bli knäsvag, vilket jag alltid blir när det närmar sig lunch och man inte har tid att äta. För tid att äta hade vi inte ännu.



Sen efter att vi hunnit gå igenom hela huset och varje hylla for vi på lunch till Rewell Center.




Det var faktiskt så att denna resa var min systers 50-års present från mig (även om hon som fyller den 1.1 redan hunnit fylla 51 år). Det var naturligtvis födelsedagsbarnet som fick bestämma matställe, fantastiskt nog så blev det även mitt favoritställe.



Förrätten.



Och här kommer "pepsodent smilet" när Ulrica tog en bild av mig och varmrätten.
Yes, I always use Pepsodent".



Efter lunchen tog vi följande stora loppis, nu blev det Comboliina. Jag har tyvärr inga bilder men vi shoppade rikligt i flera timmar och hade riktigt roligt.

På hemvägen tog vi efterrätten, vi köpte godis som vi åt i bilen.


HEMMA IGEN
Denna loppisdag var verkligen lyckad för jag fick så mycket till vårt sovrum som jag varit på jakt efter. Det mesta jag köpte var dock nytt, för på dessa loppisar finns också outlet och sekundade varor, vilket betyder nytt men till ett lägre pris, vilket passar ypperligt för mig.

Det allra bästa var att jag nu äntligen hittade mjuka, sköna och rosa mattor till vårt sovrum, de fick genast komma på plats när jag kom hem, därav en rätt mörk bild. I nuläget är det för mycket bombnedslag för att få till en fin inredningsbild 😉.


Jag hittade en spegel att placera ovanför vår byrå. Spegeln döljer lite de hål som vår stockvägg överraskade oss med när vi tog fram den.




Brickan hittade jag på loppis och fyllde den med fina saker.



Den rosa filten följde med från outlet sidan och kudden var ju från butiken.


Filten är rosa mönstrad på den ena sidan och vit på den andra.



Den nya hyllan kom på plats samma kväll och jag inredde den snabbt. Ramarna är ännu utan foton men de fick ändå fylla upp och batteriljusen blev tända.



I dagsljus ser den ut så här.



Lampskärmarna som jag tidigare köpt på rea har jag ännu inte hittat någon passande fot till. Men jag kom på att tygskärmen gick att hänga över den gamla skärmen och så får den vara tills jag hittar en passande.



Här syns den gamla skärmen där under.



Dålig bild av den större mattan, men jag kan intyga att den är rätt färg och skön att gå barfota på.


Nu väntar vårt nya sovrum bara på en ny dörr och sen får vi sätta in golvet, som ligger i sina lådor under soffan i vardagsrummet. Och till allra sist skall alla lister på plats och då kan vi kalla det för färdigt.
Men skall ha tålamod att renovera som vi gör. Allt enligt tid, ork och allra mest efter vad plånboken tillåter.

TACK SYRRAN för en toppen helg i Vasa. Nu har vi hunnit prata, skratta och dela livet, äta gott, njuta av teater, spa, hotellfrukost, shopping, lunch och två bilfärder där vi nästan hunnit rädda världen.

Och om hur vi missade oss i hissen, ja det kommer vi att skratta åt länge.



TACK JESUS FÖR SYSTRAR. Och till min andra syster Maria, nästa gång ser du till att du också kan hänga med. SÅ GLAD OCH TACKSAM ATT HA ER BÅDA, men vi syns alldeles för sällan....något vi får jobba på.


FÖR DETTA ÄR DAGEN SOM HERREN HAR GJORT. LÅT OSS JUBLA OCH GLÄDJAS I DAG (Psaltaren 118:24).


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023