HUGO PÅ HÄLSOKONTROLL OCH COACHING

Senaste söndag hade vi en härlig dag som påminde om våren, med plusgrader och sol. Här kommer en bild från när solen höll på att gå ner vid Gamla Hamn.

Jag var på jobb hela den dagen, men även där var vi ute och njöt av det fina vädret. 

Denna helg har vi haft lite snöstorm, men det är trevligt med varierande väder. 

I dag på en av snöstormspromenaderna.

Och denna helg har jag varit ledig, jag har t.o.m tre lediga dagar på rakan (lör-mån) i princip fyra, för tisdag far jag på nattskifte och börjar först kl.22.
Jag har njutit och njuter av långledigt.


HUGO TILL VETERINÄREN
Både torsdag och fredag denna vecka började jag på jobbet kl.11:45 så att först hinna med Hugo på hälsokontroll på fredag förmiddag var ju inte direkt inplanerat.
Men jag märkte på onsdag att han några gånger kliade sitt ena öra och när jag kikade i det var det kanske aningen rödare än det andra, men det var rätt svårt att avgöra.
Jag drog bort lite öronhår (vilket man skall göra med denna ras) även om där inte fanns så mycket. Och jag beslöt att vänta till nästa dag med att eventuellt kontakta veterinären eftersom han inte tycktes besväras av det desto mera.
På torsdag var läget ungefär det samma men jag tyckte ändå att det var rött i örat så jag ringde veterinären. Hon sa: imorgon kl.10 kan du komma.
Jag tackade så mycket, men när jag hade avslutat samtalet insåg jag att tiden var helt fel, hur skulle jag hinna till jobbet i tid?

Eftersom jag skulle börja 11:45 innebar det att jag helst skulle vara på plats kl.11:30 (för att hinna byta om) och veterinären är 28 km bort (från jobbet räknat).
Vägen till veterinären är ju inte den bästa heller vintertid. Men Jan sa att han kunde komma som chaufför och i efterhand kan jag nog säga att det var tur, annars skulle nog tiden ha blivit knapp.

Veterinären dök upp strax efter kl.10. Hugo fick sin första lugnande spruta, men som vanligt behövdes en till. Så först kl.10:30 var han så borta så hon kunde börja undersöka honom.

Jag gav henne ett papper där jag hade skrivit upp allt som jag hade tänkt att hon skulle få kolla upp ifall vi skulle ha bokat in en vanlig hälsokontroll (någongång framöver).


Nu gav jag pappret och sa att hon gärna får kolla så mycket av det hon hinner, det hon anser att är viktigast, och jag tillade: Och jag behöver vara på jobb i Jakobstad kl.11:30 så vi borde åka senast kl.11.

Mycket riktigt behövde Hugo medicin för sitt röda öra, så hon putsade det noggrannt och droppade sen i medicin, allt det tog sin tid.
Men ändå hann hon också putsa hans tänder, kolla ögonen, klippa klorna, kolla med ultraljud över buken och ge honom två vaccinationer (som han borde ha fått senast 22.8-2022). 

Precis kl.10:56 var hon klar. Hon sa att Hugo tycks må bra och är frisk förutom det röda örat då. Jag fick örondroppar och info om skötsel. Jag tackade så mycket, betalade och tog sen den drogade Hugo i famnen och gick med snabba steg ut till bilen där Jan hade suttit mestadels av tiden och haft ett möte via Teams.

Och jag rusade sen in på jobbet ungefär kl.11:37 så jo jag hann i tid men det blev bråttom att byta om. Skulle jag ha kört själv skulle jag inte ha hunnit. 

TACK JESUS ATT JAN KUNDE KOMMA SOM CHAUFFÖR, TACK ATT HUGO MÅR SÅ BRA NU OCH TACK ATT JAG HANN TILL JOBBET I TID.


Vår lilla älskling har fått sån matlust att han också gått upp i vikt, men helt inom normala värden. 
Snål har han blivit och i går åt han en halv potatis, en kokt. Enligt veterinären bör han och skall han äta kolhydrater, som potatis. 

Han åt upp den på mattan.

Hans torrfoder innehåller också potatis.
Det finns hunduppfödare och experter som säger att hunden bara skall äta kött/protein medan andra säger att hundar också behöver kolhydrater. Hugo började må så mycket bättre när vi började ge foder med potatis i. Först åt han de torra pipplorna som godis, alltså några få/dag. Nu äter han dem flera gånger/dag plus kokt kyckling. Och hans mage mår så bra (bara han inte får i sig gluten eller laktos). 


I DAG SÖNDAG
I morse tog jag en ordentlig sovmorgon efter en dålig natt (tror att jag somnade kring 2:30 först). Därefter blev det en snöstormspromenad med Hugo. Vi träffade på flera bekanta som också var ute i det häftiga vädret.

När vi kom hem blev det lunch.

Ja ni ser väl vår fina blombukett på bordet 😀.

Efter lunchen åkte Matilda till en kompis, de tränar tillsammans inför studenten. Jan tog tag i snöröjningen och jag tog tag i en annan sak, att skicka ett livsavgörande mail.


COACHING
Som jag skrivit tidigare har jag fått vara typ "försökskanin" (rätt fel ord men ändå ditåt) till en väninna som går en proffesionell coachutbildning. Vi träffas sista gången imorgon, via Zoom. 
Vi har då träffats fem gånger och hon har hjälpt mig genom olika test att komma fram till vad jag tycker är viktigt i livet, vem och vad jag tycker om, och vad jag vill förändra i mitt liv eller snarare vad jag vill satsa på för att få ett ännu bättre liv. Och testerna har kommit fram till det jag ju egentligen redan vet men som blir så mycket starkare när det visar samma sak fast man liksom går en annan väg för att få fram det (ja du förstår säkert inte, men det har varit roliga och häftiga test, inga hokus pokus konstigheter utan helt vanligt skrivande, ritande, målande, prioriterande mm).

Det vi kommit fram till är att följande är viktigt för mig. Jesus/min tro, min man/äktenskapet, hemmet (= familjen, nära och kära och att leva, bo och njuta i vårt hem) vänner, hälsa/motion, rörelse/dans, musik/sång, jobbet m.m. 

I ett test blev dessa ord mina starkaste TRO, HEM och GLÄDJE och alla dessa innehåller i sin tur så mycket. 


Och det jag vill jobba på är att bli bättre på att "PLANERA" för att få tid för de viktigaste och det viktigaste. Och en av de saker som mitt livsavgörande mail i dag handlade om var att ta hand om min kropp, bli mera hälsosammare och framför allt starkare.

Så nu kommer jag liksom att gå från en coach till en annan. Jag har skickat ett mail till en PT (personlig tränare) som jag hittat efter att jag bett att Herren skulle leda mig till en kristen kvinna som brinner för detta, och jag hittade henne, en som jobbar med detta på heltid. 

Nu får jag bara vänta och se om hon vill ta sig an mig och hjälpa mig till en starkare kropp och ett hälsosammare liv. Tidpunkten är den bästa vill jag säga nu när min rygg blivit så mycket bättre och våren och ljusare tider ligger framför.

HERRE LED DU MIG/OSS RÄTT.


Att hitta träningsformer som både min man och jag gillar och som vi kan göra tillsammans är något vi satsar extra mycket på just nu.


GODNATT
Det är fantastiskt att få leva och få vara med och se hur Herren sätter våra livs pusselbitar på rätt plats, på rätt tid och en åt gången.
Har du pusselbitar i ditt liv som fattas, be då Herren om hjälp. Han vet vad du behöver och när du behöver det.

Godnatt vill jag önska dig som läser. Själv skall jag knäppa mina händer, tacka för så mycket och be om en god natts sömn.

I FRID KAN JAG LÄGGA MIG NER OCH SOVA, FÖR BARA DU, HERRE, LÅTER MIG BO I TRYGGHET (Psaltaren 4:9).

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023