TANKAR SISTA DAGEN I JANUARI

Dagens rubrik går att tyda på två sätt och båda är helt rätt (det där rimmade också fint). 

Efter morgonrundan tankade jag med fruktsallad. 

Jag har så njutit av denna soliga fina dag . 

Våra två stora ute-julgranar plockade Jan bort i helgen, men julbockarna och några små granar står ännu kvar, som ju syns på bilden här ovan.

Och jag städade ut julen från glashuset och det blev så tråkigt och grått där.


Men nu får jag istället börja planera hur där skall se ut till sommaren. Möblemanget är ju det som brukar stå på terassen utanför utebastun, så när det flyttar ut blir det tomt i glashuset.

Nu får jag leta inspiration och besluta mig för om det blir loppisfynd, något nytt möblemang eller något som Jan bygger. Troligtvis blir det en kombination av allt det.

Jag längtar till strax innan påsk när jag vanligtvis fyller utsidan med påsknarcisser. I år får jag även pynta i glashuset, så trevligt och fint det skall bli. 

Måste bara visa en bild som Google påminde mig om här om dagen. Där glashuset nu står var det bil/traktor och cykelparkering när jag jobbade som dagmamma. Här en dag när det var skridskobana på hela vår gård. Ja allt har sin tid.


I dag har jag haft min sista träff med min coach (som jag ju också skrev om igår). Vi har sammanlagt haft fem givande träffar. Jag är så tacksam och glad för att jag fick chans till detta.

Och ikväll blev det en runda med våra hundvänner.

Imorgon är jag ledig på dagen men far till natten på jobb. I morgon skall jag poppa popcorn och se på film, för imorgon kommer filmen "MIN BÄSTA VÄN ANNE FRANK" till Netflix och den har jag beslutat att se.


Kanske även du läst Anne Franks dagbok och verkligen ser fram emot filmen liksom jag.
 

Jag tycker om verklighetsbaserade filmer samt filmer som berör.


En riktigt skön ledig måndag har jag haft. TACK JESUS FÖR EN FIN DAG. 

Tillbaka ännu till att fixa sitt hem och några tankar om det. Visst är det härligt att få fixa till hemmet om man är en sådan person som gillar inredning, att renovera, möblera o.s.v. Men må vi alltid ha fokuset rätt, vem och vad är viktigast, jo JESUS, för det är ju Han som har hela mitt och ditt liv i Sina händer.

Men att få göra ett fint hem eller vacker trädgård om man gillar det är aldrig fel, för mig är det också ett sätt att predika evangelium. Hur då, kanske du undrar?

Jo hur många gånger har inte förbigående stannat till för att ex prata om vår rätt så nya terass (vad det är för material, hur vi behandlar den o.s.v) vårt nya glashus (vad har vi för golv, har vi värme där o.s.v) våra stenar kring blombänken bakom huset (hur vi har grundat, vilken markduk vi har o.s.v) och hur många gånger har vi inte kommit in på prat om tro? Jo många gånger. Och jag ber att det blir flera gånger jag får stå och evangelisera medan vi ex diskuterar målfärgen på huset.

En fin inredningsdetalj hos goda vänner.

Herren kan använda oss på så många sätt, även genom inredning och trädgårdsfix. Men vi må alltid ha på klart vem och var vår Skatt är. Ägodelar förgyller livet, men ingen av oss får en plats i himlen på grund av dem.

Och att gå ut och göra alla folk till lärjungar det gäller inte endast missionärer i främmande länder. Det gäller även dig och mig. Och ibland kan det vara just precis att vi skall GÅ UT, ut i trädgården, ut i skogen, ut på sjön eller ut ur huset.

SAMLA ER INTE SKATTAR PÅ JORDEN DÄR ROST OCH MAL FÖRSTÖR OCH TJUVAR BRYTER SIG IN OCH STJÄL. SAMLA ER SKATTER I HIMLEN, DÄR VARKEN ROST ELLER MAL FÖRSTÖR OCH DÄR INGA TJUVAR BRYTER SIG IN OCH STJÄL. FÖR DÄR DIN SKATT ÄR DÄR KOMMER OCKSÅ DITT HJÄRTA ATT VARA (Matteus 6:19-21).

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023