ATT SAMLA SKATTER

DEN SOM SPAR HAN HAR....så heter det.
När det gäller pengar är det klokt att spara (till en viss del) om jag har och kan. Men när det gäller saker då bör jag nog tänka en eller två gånger innan jag sparar än det ena än det andra. För sen står jag där med vartenda skåp i huset proppfullt...och inser att jag nästan aldrig använder eller behöver något av det...jag vet för jag har varit där....och är där ännu, i vissa rum.


Den här söta Oboy burken är sparad sen jag var liten.
Vi lever i en köp och släng värld...helt enkelt för att vi har det för bra. Och det är bara jag och du ...vi som bor på denna jord som kan ändra på det.

Jag är så glad och tacksam att jag fått med mig hemifrån att "köp inget som du inte har råd med". Jag var väl inte alltid så glad åt det när jag var liten. Men nu är jag så tacksam att mina föräldrar lärde mig det och att "jag behöver inte ha allt som alla andra har och jag mår inte bra av att få eller köpa allt. För "DEN SOM HAR MYCKET VILL HA MER".

Har vi mat på bordet och värme i huset....(inte alla förunnat i denna värld) då är jag nöjd. ( För jag blir grinig utan mat och jag är sååå frusen av mig).

Har man ett hus är man aldrig utan att göra, det finns alltid små eller stora projekt pågång. Men där behöver man också prioritera. Man behöver inte ha allt på engång.
Vi håller som bäst på och både rensar/tömmer skåp och renoverar lite här och där i huset. Nu efter snart 20 års äktenskap har vi först råd och möjlighet att börja fixa till det ena och andra här i huset som att byta ut t.e.x alla stolar som är både limmade, borrade och lappade med järnbitar för att hålla ihop. Allt har sin tid.....som det står i bibeln.

Förra helgen var jag och min vännina Anki på en Ikea resa. Då shoppade jag loss.... b.l.a. till den son som håller på att få ett nytt rum. Det blev både stort och smått ( wc-borstarna skall nog till ett annat rum).


Lite smått från Ikea.
Vi handlade även större grejer.

Ja glädjen var stor när vi kommit så här långt...pust.

Dagen avslutades b.l.a. med hotdog. Tidigare på dagen hade vi naturligtvis njutit av Ikeas goda köttbullar, potatis och lingonsylt.


Vi hann även in i några andra butiker....sen var vi lagom möra i både knopp och kropp.

Anki avslutade shoppandet med en kanelbulle och en trip.
Jag är en väldigt nöjd person som egentligen inte behöver så mycket....jag är billig i drift...smile. Jag köper de flesta av mina kläder på loppisar.
När syrran bodde i London så besökte jag flera loppisar där....så bra kläder och så billigt...och det känns så bra att kunna återanvända.
Nu är Seinäjoki en favorit stad när det gäller loppisar. Ifall du är en loppisfantast rekommenderar jag just den staden och deras snygga loppisar med bra kläder.


Anki och jag på loppis i Jakobstad.
Det är roligt att få planera och renovera......vår tid är nu. Samtidigt prioriterar vi ju annorlunda nu och vet hur vi vill ha saker och ting.
Förra gången vi renoverade då var tvillingarna små, föräldrarna trötta...då funderade vi inte på vad som skulle passa ihop...då var det enda viktiga att det skulle fungera i vardagen. T.e.x så gick det åt massor med varmt vatten....... så fort in med en stor varmvattenberedare...mitt i hallen......och där står den ännu idag.
Jag har förrut skrivit om vår kära "vattoboilar".....den har fått fungera som ett ställe att sätta upp barnens teckningar och alster på och julkorten har varje jul haft sin bestämda plats där. Men nu efter 18 år börjar den synas...vi planerar ännu hur vi skall göra med den.
Den är ju samtidigt en del av vår familj och vårt liv, många minnen dyker upp, både positiva (som teckningarna) och negativa.Vi har många gånger slagit i tår i den snäva svängen, någon har ritat på den, trummat på den (ett högt uppfriskande ljud ifall du har sovmorgon), den har varit sönder ett par gånger (vi har duschat kallt) och många har trott att vi har ett stort torkskåp ( tyvärr inte).

Vår "vattoboilar"rakt fram.

Bibelorden här nere säger allt om köpande och samlande på hög.
 
Visst får vi inreda och göra våra hem trevliga, vackra och fungerande...det är ju där vi skall leva och trivas. Men vi får komma ihåg att även dela med oss av det vi har...till dem som har det sämre. Vår värld blir bättre om vi delar. För den som ger han får....så är det.

FÖR JAG BEHÖVER INTE HA ALLT SOM ANDRA HAR OCH JAG MÅR INTE BRA AV ATT FÅ ELLER KÖPA ALLT.... det är något vi hoppas vi kan  föra vidare till våra barn.

Tavlan( loppisfynd) som predikar till oss varje dag...den hänger på "vattoboilaren"



Predikaren 3:1, 6
Allt har sin tid, det finns en tid för allt som sker under himlen.....
en tid att skaffa, en tid att mista, en tid att spara, en tid att kasta.

Hebreerbrevet 13:5
Lev inte för pengar, nöj er med vad ni har. Gud själv har sagt: Jag skall aldrig svika dig, aldrig överge dig, och därför kan vi tryggt säga: Herren är min hjälpare, jag skall aldrig frukta.

Ordspråksboken11:25
En givmild människa får rikt igen, den som mättar andra blir själv mättad.

Matteus 6:19-21
Samla inte skatter här på jorden, där mal och mask förstör och tjuvar bryter sig in och stjäl. Samla skatter i himlen, där varken mal eller mask förstör och inga tjuvar bryter sig in. Ty där din skatt är, där kommer också ditt hjärta att vara.

2 Korinthierbrevet 9: 6-8
Kom ihåg: den som sår snålt får en snål skörd, och den som sår rikligt får en riklig skörd. Var och en skall ge som han har beslutat i sitt hjärta, inte med olust och tvång, ty Gud älskar en glad givare. Gud förmår ge er allt gott i överflöd, så att ni alltid har allt vad ni behöver och själva kan ge i överflöd till varje gott ändamål.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023