NÄR LIVET KÄNNS TOMT

Alla har vi en längtan i vårt hjärta, en längtan efter något/någon.

Vad är din längtan?

Min/vår längtan just nu är att vi skall få slut på allt sockerätande efter julen...ja det hänger på ännu. Denna vecka har jag infört "fruktfatet" som serveras på kvällen istället för annat ohälsosamt. Jag fick tipset av en mamma i butiken...att hon skalar och fixar så länge någon vill äta.
Jag gjorde genast slag i saken och införskaffade frukter (och grönsaker) i stora mängder. Lite väl entusiastisk var jag nog första kvällen...det tog sin tid att fixa och skala allt. Men hela familjen njöt och ett av barnen tyckte att vi skulle kalla det för "fruktfesten. Så nu kör vi med fruktfesten...in i veckorna. Få se hur länge det håller, men det är ett fint sätt att samla familjen på...ni vet ju att det sägs "att vägen till mannens hjärta går genom magen" och det fungerar på hela vår familj.

Fruktfest. En längtan och försök att börja leva mera hälsosamt.

Men, jag har kanske en annan längtan i mitt liv. Kanske längtar jag efter något mera, något större, något bättre än vad livet hittills gett.
Det som jag kanske inte vet, är att det är Gud som har skapat mig med denna längtan. Att det är Han som satt denna längtan i mig, att jag vill ha något bättre, större...jag vill ha mer än vad denna värld kan erbjuda.

Jag kan fylla mitt liv med alltmöjligt....denna värld som vi lever i har ett helt hav att erbjuda av ex. olika religioner (där ingen nåd finns) terapier, behandlingar, dieter, träningstips m.m. det är inga bestående saker...trender kommer och går. Överallt i tidningar, tv, på nätet ropas det ut...testa det här, pröva på det där, då får du frid och ro, mera ork och glädje, balans i livet.
Men jag kommer aldrig att bli helt tillfredsställd, helt nöjd, fylld av frid, balanserad, fylld av energi och äkta glädje...förrän jag fyller mitt inre med det som verkligen saknas...det som hela mitt jag ropar efter.....Jesus kärlek, den helige Andens beröring i mitt liv och vetskapen om att Gud har allt i sin hand från början till slut. Han har planen för mitt liv, Han bara väntar på att jag skall stiga in i den..våga ta steget.

Naturligtvis är det inget fel på att sköta om sin kropp, leva hälsosamt och motionera...det ska jag göra.

Det är bra att träna.  Gammal men bra motionscykel. 


Men om jag vill få äkta frid då måste jag först fylla det tomrum som är.... Guds rum. När jag låter det fyllas av allt som Gud vill ge mig, allt som Han berett för mig, då finner jag frid, ro, kraft och äkta glädje.
Det finns en lovsång där vi sjunger "bara i dig har min själ sin ro, bara i dig min Gud". Så är det , ingen annan kan ge oss den äkta friden.

Gud har gett mig/dig en fri vilja. Han tvingar ingen. Men Han finns här mitt i vårt liv ...som en stor stark klippa att gripa tag i...om vi vill. Jag vill.

Denna vackra text passar fint när vi tänker på Jesus.



"Vad vackert livet är,  när DU finns i världen".
Vi har bara ett liv här på jorden...men vi kan få ett mycket längre liv..det eviga livet, om vi väljer att säga ja till Jesus.


Detta kort har jag som bokmärke i min bibel. Fick det av min syster Maria i tonåren. Tack syrran.


Lyssna på denna sång "Smaka och se att Gud är god". Lyssna till texten......Han styrker den trötte, ger den kraftlöse mod...




Önskar er alla en skön och välsignad helg.


1 Korinthierbrevet 6
Allt är tillåtet, men allt är inte nyttigt.

Johannesevangeliet 14:27
Frid lämnar jag kvar åt er, min frid ger jag er. Jag ger er inte det som världen ger. Känn ingen oro och tappa inte modet.

Jesaja 58:9-11
Då skall Herren svara när du kallar, när du ropar säger han "Här är jag".
Om du gör slut på allt förtryck hos dig, hot och hån och förtal, om du räcker ditt bröd till den hungrige och mättar den som lider nöd, då skall ljus bryta fram för dig i mörkret, din natt blir strålande dag. Herren skall alltid leda dig, han mättar dig i ödemarken och ger styrka åt benen i din kropp. Du skall bli som en vattenrik trädgård, en oas där vattnet aldrig sinar.

Jesaja 45:2
Vänd er till mig, folk från hela jorden, så skall ni bli hjälpta. Jag är Gud, ingen annan finns.

Johannesevangeliet 3:17
Gud sände inte sin son till världen för att döma världen utan för att världen skulle räddas genom honom.

Efesierbrevet 2:8-9
Ty av nåd är ni frälsta genom tron, inte av er själva, Guds gåva är det.
Det beror inte på gärningar, ingen skall kunna berömma sig.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023