DITT NAMN

Att fira namnsdag, det blev aktuellt att fundera på, när vi fick tvillingar (1997).

1 års fotografiering med fotograf Jan Holmgård.


Jag minns inte exakt NÄR, men jag tror att de var ett par år när vi började fira deras namnsdagar. Vi ville ge dem en egen dag av uppmärksamhet. En dag när de fick känna att jag är unik, jag är jag, jag behöver inte alltid dela ....paketöppningen med brorsan.( Att barnen är unika, älskade för just den de är...skall vi ju naturligtvis förmedla till dem varje dag)

DET ÄR BÄTTRE ATT GE ÄN ATT FÅ.
Vi som föräldrar fick lära dem hur otroligt roligt och spännande det är att få planera något till någon annan.
Det behövde inte vara stort eller invecklat. Att fundera över, vad tror du att din bror skulle bli jätte glad över....skall vi överraska honom med det imorgon.....det blev en spännande grej.


När barnen var små blev de uppvaktad med sång och ett litet paket på sängen. Nu för tiden väntar alltid paketet på köksbordet på morgonen. Med årens lopp har paketen blivit större och större...dyrare skall vi säga.

Sen hör det alltid till att namnsdags barnet får välja vad han/hon vill ha för lunch.

IDAG HAR VÅR MATILDA NAMNSDAG. Hon fick själv vara med igårkväll när hon och jag gick på namnsdags uppköp. Hon hade önskat sig nya kläder.

Ett paket till namnsdagsbarnet.

Men fast hon visste vad hon skulle få så skulle det in i paketet...för det är så mycket roligare med spänning.
Så paketet låg och väntade på köksbordet imorse. Nu är paketet öppnat och kläderna på...passar bra just idag när vi dessutom skall få åka på kalas och fira en härlig 7 åring.

Namnsdagsbarnet..... solstrålen i vår familj.
Det heter ju att "kärt barn har många namn". Matilda har haft och har många namn. När hon var baby var det en bror som kom på Tildus. Sen har det blivit...Tilda, Fion, Älsklingen och Prinsessan.



Till lunch hade Matilda önskat sig pizza.....hämtpizza med b.l.a. kyckling.

Mums. 

Namnsdagsbarnet fick även en present av sin farfar...som är den som överraskar sina barnbarn med häftiga annorlunda grejer...som vi inte ens vet att finns. Hon fick en "glödlampa" som man kan byta färg på....här byts det flitigt just nu.



Häftigt att kunna byta färg på lampan.



I bibeln står det "JAG HAR KALLAT DIG VID NAMN DU ÄR MIN".

Hur fint är det väl inte när någon kallar på en med namn eller nämner ens namn. Istället för att säga:  Jag önskar dig en fin dag, så klingar det så mycket finare om man lägger in namnet...Jag önskar DIG MATILDA en fin dag.

Så gör Jesus, Han kallar dig/ mig med vårt namn. Kom och följ mig (sätt in ditt namn här) säger Han.
Jesus vill förvandla ditt liv nu och för alltid.

NAMNET JESUS är det starkaste namn som finns...du kan uttala Det, du kan ropa på Det Namnet och det kommer att ske en förvandling i ditt liv.



Jesaja 43:1b
Var inte rädd, jag har friköpt dig, jag har gett dig ditt namn, du är min.

Filipperbrevet 22:9-11
Därför har Gud upphöjt honom över allt annat och gett honom det namn som står över alla andra namn för att alla knän skall böjas för Jesu namn, i himlen, på jorden och under jorden, och alla tungor bekänna att Jesus Kristus är herre, Gud fadern till ära.

Johannes 14:13
Och vad ni än ber om i mitt namn skall jag göra, så att Fadern blir förhärligad genom Sonen. Om ni ber om något i mitt namn skall jag göra det.




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023