MYCKET PÅ GÅNG I SOMMAR

Om Gud vill (Jak.4:15) så blir det en spännande sommar för oss i år. Vi har mycket roligt pågång.


Min man och jag har varit gifta i tjugo år i sommar och det kommer vi att fira genom att förnya våra äktenskapslöften i samma kyrka med samma präst.

DU OCH JAG


När jag träffade Jan slogs jag av "vilken man". Han bakade sitt eget bröd och sydde sina trasiga jeans...själv....på symaskin. Han ville jag ha.

Jag däremot gillade att vara utomhus (med pappa). Jag kunnde köra traktor, ploga, harva och tvätta "dyngspridaren" (en sån där vagn som man kör "sprätter ut" kornas gödsel på åkern med). Och han ville ha mig.

Jan gillade/gillar att äta gott......god biff med gräddig sås. Jag gillade/gillar inte mat så mycket....mera bakverk och sött, allt som heter choklad (mjölkfritt).

Det vi var och är lika med....vi behöver inte ha så mycket kläder och inte de senaste, trendigaste. Hittar vi ett par bra byxor så köper vi åtminnstone två av samma sort......så ifall någon tror att vi bara har ett par byxor på var...smile, så kom svaret här.
Sen har vi nog flera saker...förrutom bekväma byxor...som vi gillar och har gemensamt (alltså vi har inte byxorna gemensamt).

Jan är solen i mitt liv. Han är en man som verkligen är sig själv, han svänger inte kappan med vinden. Han är sann och äkta. Och han både bakar bröd och syr ännu. Jag däremot kör inte traktor så ofta nu för tiden.....jo nog med leksakstraktorer...nästan varje dag.

Åren och livet har förändrat oss...men kärleken den består.

Vacker tavla med så vackra tänkvärda ord.


En vacker tavla vi fick i bröllops present.
Just nu tillreder min älskling söndagslunchen, potatisköttlåda, riven morot, tomat med rödlök och nyponsoppa till efterrätt och frun sitter och bloggar vid köksbordet. Ibland ger han mig förbud att röra köket
(eftersom jag är den som kokar och kockar in i veckorna).

T.e.x när vi var på höstlovet till Mallorca, fick jag inte röra matlagningen på hela veckan.
Han kånkade hem mat från butiken och kockade....det är kärlek.
Sen i efterhand har det slagit mig att kanske barnen och Jan hade gjort en bra deal...för att slippa äta mammas husmanskost .....även på semestern.

Dagens lunch.



Sen skall vi även få tillökning till familjen iform av en hundvalp.....en liten brun eller svart Hugo. Hugo är en allergivänlig Maltipoo (en blandning av Maltes och pudel).

Böcker som vi läser och lär...spännande.


Vi kommer även att få två bilförare till i huset ...d.v.s.4 personer som behöver bilen ibland.... och vi har en bil. Något vi funderar på...vissa mer än andra.

Så vi kan säga att vi har en hel del att planera och fundera på....men allt i Guds hand...må Hans vilja ske , nu och föralltid i våra liv Amen.



Jakobsbrevet 4.15
Ni borde säga:"Om Herren vill får vi leva och göra det eller det".

Ordspråksboken 16:9
Människan tänker ut sin väg, men stegen styrs av Herren.

Ordspråksboken 19:21
Människan gör upp många planer, men det är Herrens vilja som sker.

Ordspråksboken 16:3
Lägg allt du gör i Herrens hand, så kommer dina planer att lyckas.





Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023