FESTER...... STUDENT, DOPDAG OCH 1-ÅRS DAG.

Nu har vi firat i dagarna två, vår Mikael som blev student nu i vår (det rimmade fint).



Vi älskar ju fester här hemma hos oss, och vi tycker att vi börjar bli riktigt bra på det här med att ställa till, att få med allt, fixat allt i tid, hitta på fiffiga lösningar, samtidigt som vi inte behöver stressa alltför mycket.
Det viktiga är att den som skall firas skall få planera sin egen fest (d.v.s. att det nu blev Mikael som fick bestämma och inte vi föräldrar som ställde och styrde, utan hjälpte till).


Jag hade trimmat och Mikael hade skött om gräsklippningen och därefter hade vi hjälpts åt med städningen.
Jag hade semester tre dagar innan och Mikael fick ledigt på fredag så vi hann fixa allt.
Jag hade bakat stora bullar (Mikael älskar bullar) och små kladdkakemuffins.
Vår alldeles egen tårtbagare (självupplärd) hade gjort alla tårtor. Det blev chokladtårtor.

Glasstårtor.





Och smörgåstårtor.



Min mamma hade dessutom gjort en mjölkfritårta och min svärmor en gluten och äggfritårta, TUSEN TACK FÖR DET.

Resten hade vi köpt, som minipizzor, kex, chips och godis.


Fredagkväll när det mesta var klart och fixat, då åkte vi i väg för att fira min systerdotter Rebecka, som fått sin servitörexamen. ETT STORT GRATTIS TILL DIG OCH LYCKA TILL I FRAMTIDEN.




Vi var redan inställda på att det skulle bli ett kort besök eftersom vi hade en hel del att ställa ännu inför morgondagen, men att det blev så kort som det blev, det var vi inte förberedda på.
Vi tog nämligen Hugo med, vilket vi inte borde ha gjort.

Hugo med favoritbollen i munnen.
De har en katt som är 20 år gammal, och även om vi hade Hugo endast på utsidan så gillade inte katten det, vi inkräktade på hans revir. Katten kom plötsligt smygande och hoppade på Hugo och satt som fastklistrad på hans rygg, hunden ylade och katten fräste och jamade. Jag försökte få bort katten och skyddade Hugo (speciellt hans ögon) på samma gång, vilket resulterade i att katten anföll mig. Den hoppade upp och både klöste och bet sig fast i min högra överarm. När jag fick bort den anföll den benen istället, överallt.
Hugo klarade sig efter omständigheterna bra. Den stackars vettskrämda katten blev instoppad i ett rum, för att lugna ner sig. Jag blev sönderklöst, blodig och inte så vacker, men det kunde ju ha gått värre, vi hade ju alla ändå ögonen i behåll.
Till saken hör att jag är kattallergiker, så det tog ingen lång stund innan det började klia i hals, näsa, öron och ögon. Som tur var så hade jag antihistamin med. Men kvällen slutade med (efter att jag konsulterat en läkare) ett besök till akuten, jag behövde få en stelkrampsspruta, såren putsade och jag fick även antibiotika (katter har tydligen farliga bakterier, som inte är bra för människor).

Men hem kom vi och hann ännu ställa lite innan det var dags att krypa i säng.


Mikaels studentfest.
Det visade sig vara ett bra beslut att vi hade valt att fira Mikael i dagarna två, eftersom vi har ett litet hus och många släktingar, vänner och bekanta, och lördagkväll skulle vi ju dessutom på studentmiddagen (något som jag inte förstår hur man kan sätta in den mitt i allas firande). De flesta firar väl ändå på lördag. När man sen skall vara på middag kl 19, känns det ju som att man får köra hem gästerna. Så vi är jätte glada över att vi valde att även fira på söndag, då fick vi alla sitta i lugn och ro och prata, skratta och äta.


Vi fick hjälp i köket av min kusins fru, Johanna, som hade själv erbjudit sig att komma och hjälpa till. Och plötsligt så kom även en till kusins fru, Marina, och även hon erbjöd sig att hjälpa till. Det finns underbara människor, med stora, varma hjärtan, och jag har två av dem i min släkt.......Tack gode Gud för dessa underbara, varmhjärtade kvinnor. 

Fina Johanna.





Och fina Marina.







Vi fick en underbart, välsignad fest, på alla sätt och vis. 




Det finns alltid en orsak att fira.
Vi har även hunnit med andra fester de senaste veckorna.


Hugo fyllde 1 år den 25 maj, och det firade vi. 

Hugo gillar att leka med sin orm.

Vi hade även bjudit in gäster, våra goda vänner och fammo och faffa, de som verkligen gillar Hugo och som han gillar extra mycket. Vi grillade gott och mumsade på chokladkladdkakemuffins, som Matilda bakat.
Hugo fick en egen köttbullskaka, som han inte ville ha....men fin var den. Matilda hade gjort den med Hugos egen mat och lite ostbitar på.



Han fick även presenter, en alldeles egen handduk, som det står Hugo på, knackorv, en gose kanin och en frack och fluga, som Matilda köpt.




Det här var Konrad och Selmas kanin, som de inte bryr sig om mera. så vi tvättade upp den och gav den till Hugo.







Den 1 juni firade vi Matildas 14:e dopdag.



Då kom faddrarna med familjer och vi njöt av taco och glass.
Det var ljuvligt soligt väder, så vi avnjöt efterätten där ute medan vi samtalade om livet och hur vi skall rädda världen...smile.

Vi har även firat att sommaren är här och att skolan är slut, med plättkalas ute i trädgården.


Mums med jordgubbar, hallon och blåbär på.


GILLAR DU ATT FIRA, FESTA? 
Efersom jag gillar att fira, festa och ha party, så drömmer (ja inte bokstavligt) jag väldigt ofta om hur det kommer att bli på HIMLAFESTEN. För en sådan fest kommer det att bli, förr eller senare, för oss alla, vi som bekänner Jesus som vår Herre och kung.



Det blir en fest som är färdigt tillställt, du behöver varken handla, städa eller fixa något. Du är bjuden och jag hoppas att du tackat ja till inbjudan, det är det enda som behövs.
JAG TROR ATT: Det kommer att bjudas på de godaste rätter, som du aldrig smakat, eller ens drömt om. Och det finns inget som heter matallergier, alla är friska, glada och på festhumör.
Det kommer att spelas den vackraste himlamusik man kan tänka sig, vi får dansa utan att bli trötta och alla kan röra på ben och armar.
Du kan och får göra allt som bjuds på, allt är gratis och allt är bara gott och uppbyggande.


Du behöver inte känna dig ensam, för ingen ensamhet finnes där. Alla är vänner, syskon, en enda stor familj, som bryr sig om varandra.
Vi får alla sjunga med i himlakören, så vacker sång har vi aldrig sjungit eller hört förrut.
Om du är en trädgårdsmänniska, som älskar allt vackert i Guds fina natur, då har du verkligen något att se framemot. För en sådan vacker trädgård som finns i himlen, det kommer du aldrig att få uppleva här på vår lilla jord.
För i himlen är allting möjligt och så mycket STÖRRE, VACKRARE, SKÖNARE, MJUKARE, GODARE..........än här.

DET ÄR INTE BARNSLIGT ATT DRÖMMA OM HIMLEN, det är att ta livet på allvar.

Han finns och Han väntar på DIG.


I himlen skall jag äta allt som jag inte kan äta nu, som ex. glass med salta jordnötter på. Jag skall gosa med alla djur, tänk att få krama ett lejon. Jag skall ställa 1000 frågor till Jesus OCH JAG KOMMER ATT FÅ SVAR, PÅ ALLA MINA "VARFÖR".  Men alla mina varför kommer kanske att försvinna på samma gång jag stiger in i himlen, för då ser, hör och känner jag svaren. 

Var beredd när Jesus kommer tillbaka.


Gör livet till en fest, när det går.
Njut av livet, när det går.
Lev livet, med målet i sikte.....HIMLAFESTEN. Då går det så mycket enklare att leva, även när livet bjuder på riktigt jobbiga dagar och stunder ibland.

VI HAR ALLA NÅGOT ATT SE FRAM EMOT, FÖR DET HÄR LIVET VARAR INTE FÖR EVIGT.

Det är min TRO, som bär mig.

ÖNSKAR ER ALLA EN SKÖN SOMMAR MED MYCKET FESTANDE. I morgon får vi åka på nästa fest, jag har en kusin som fyller 60 år och firar...jipii.


PSALTAREN 118:24
Detta är dagen som Herren har gjort, låtom oss fröjdas och vara glada.

1 KORINTHIERBREVET 1:18
Talet om korset är en dårskap för dem som går förlorade, men för oss som räddas är det en Guds kraft.

ROMARBREVET 10:9
Ty om du med din mun bekänner att Jesus är herre, och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli räddad.

PREDIKAREN 8.15
Då prisade jag glädjen, ty för människan finns inte något gott under solen utom att äta, dricka och vara glad. Detta står henne till buds i livets möda, de dagar som Gud ger henne under solen.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023