"VEM" ROPAR DU PÅ?

NÄR DU BLIR ARG ELLER NÄR KÄNSLORNA KOMMER UPP TILL YTAN, "VEM" ROPAR DU PÅ DÅ?........vänder du dig till Gud eller ropar du på satan (den onde) ?

Tyvärr så är det så att många människor inte tycks veta/förstå att våra ord gör betydelse, den vi kallar på, lyssnar.....och kommer. 
Ordspråksboken 18:21 Tungan har makt över död och liv, de som gärna brukar den får äta dess frukt.

Jag var nyligen med min man på en fotbollsmatch och kunde inte undgå två personers höga rop, på den onde, när de egentligen önskade inget annat än att matchen skulle svänga till det bättre. 


Vad det än gäller, så fungerar alltid uppmuntran och kärleksfulla ord BÄST.  De på bilden har inget med texten att göra.

Jag som är kristen, som vänder mig till Herren och som låter den helige Ande få fylla mig, jag kände genast av den obehagliga atmosfären, när männen började ropa på den onde. Jag är helt övertygad om att vi var flera som kände av det.


EN ANDLIG VÄRLD.
Vi lever i en andlig värld (något som många varken tror eller vill tänka på), där inte bara Guds Ande och hans goda andar, änglarna finns...... utan även den ondes onda andemakter.
Som kristna behöver vi inte frukta den onde, men vi bör veta hur han beter sig, vi bör ta på oss Guds vapenrustning (Efesierbrevet 6:10-18, se bibelordet nedan) för varje ny dag, vi bör fylla oss med Jesu kärlek, frid, glädje, kraft och skydd. 

I Guds andevärld finns goda andar, änglarna, som finns till för att hjälpa och skydda oss och för att vara budbärare, från Gud till oss. Det är Gud som sänder ut sina änglar när Han vill och dit Han vill.
I Psaltaren 91:11 står det: för han skall befalla sina änglar att bevara dig på alla dina vägar.



Det roliga med den här bilden, är att det kom en triangel på ängelns fötter (som brutits av i leken någongång....smile) . Kanske en hälsning från vår Fader att Han är ett, men ändå tre...Fader, Son och Ande.

Detta är en prydnad....... men änglar finns på riktigt.


I den ondes andevärd finns hans onda änglar, demonerna, och de vill bara ont. Det finns många namn på den onde i bibeln...b.l.a. satan, djävulen, ormen, draken, anklagaren och tjuven. 



I Johannesevangeliet 10:10-11 jämförs tjuven/djävulen med Jesus. Tjuven kommer bara för att stjäla, slakta och döda. Jag (Jesus) har kommit för att de ska ha liv och liv i överflöd. Jag är den gode herden. Den gode herden ger sitt liv för fåren.




JESUS HAR REDAN VUNNIT ÖVER DEN onde, och det vet den onde, att hans tid är kort,(Uppenbarelseboken 12:12b ...för djävulen har kommit ner till er i stor vrede, eftersom han vet att hans tid är kort),  därför kämpar han så hårt just nu, så länge världen består får han vara....sen är hans tid förbi.


TRILLA INTE I DIKET.


Trillar man i detta dike blir man SMUTSIG och ILLALUKTANDE.

Det finns två diken, som vi kan hamna i som kristen, när det gäller den onde.
1. Du tror att han inte finns, det resulterar i att du ex. kan ropa hans namn och du tror att det inte har följder över ditt liv och din familjs......vilket det har.
2. Du vet att han finns och börjar därför gräva för mycket i det, ditt hjärta och din hjärna fylls mera av tankar om den onde än om Jesus Kristus din frälsare. Du börjar se den onde i allt (och alla) när det inte blir som du vill. 



EN GOD OCH EN OND KRAFT.
Det goda här i världen kommer från vår kärleksfulle Gud och det onda här i världen kommer från den onde, men den onde är inte i allt och alla som är dåligt och ont, det är ett resultat av all onska i vår värld.

Vi människor är ju också så olika, det som kan verka som något positivt och gott för en, kan vara motsatsen för en annan. (ett litet vanligt, naturligt, enkelt exempel: maskrosor i gräsmattan).


För mig är maskrosor tecken på att det är sommar, jag känner tacksamhet för de vackra gula blommorna som Gud har gett oss. Någon annan ser RÖTT, när gräsmattan täcks av fula, gula ogräs.


Det är så viktigt att vi FOKUSERAR PÅ DET GODA HÄR I VÄRLDEN, att vi sprider glädje, frid, kärlek och medmänsklighet, så det goda får spridas, istället för det onda.

Det hjärtat är fullt av det pratar munnen, så står det i Matteusevangeliet 12:34b.

I 1Johannesbrevet 4:4 står det: Ni, kära barn, är från Gud och har besegrat dem, för han (Jesus) som är i er är större än den(djävulen) som är i världen.


Allt vackert, rent, och gott kommer från Herren. 


Ni kanske undrar vad jag gjorde då, mitt i matchen när den ondes många namn ropades ut ......jag gjorde det enda rätta (men jag hade god lust att göra något helt annat) jag vände mig till den ende och rätte, jag bad att Jesu kärlek skulle få fylla oss, skydda oss och beröra männens hjärtan.

DET FINNS TVÅ KRAFTER, den ondes , och JESU KRAFT.....och vi kan inte tjäna båda. 
I 1 Korintierbrevet 10:21 står det: Ni kan inte dricka både Herrens bägare och onda andars bägare. Ni kan inte ha del både i Herrens bord och i onda andars bord.

Du kan välja vem du följer, vem du vill tillbringa evigheten med.......DET ÄR INGEN ANNAN SOM KAN VÄLJA FÖR DIG, ENDAST DU SJÄLV.





Jag säger det igen, MED JESUS I HJÄRTAT HAR DU INGENTING ATT FRUKTA, FÖR JESUS KRAFT ÄR OCH HAR ALLTID VARIT OCH KOMMER ALLTID ATT VARA DEN STARKASTE......men, du bör vara på din vakt, för den onde vill smyga in och förstöra allt i vår värld. Vi bör veta vem vi strider mot, det är inte kött och blod, utan andemakter. MEN OM VI GÅR MED JESUS, HAR VI INGET ATT FRUKTA.


SOM EN LJUSETS ÄNGEL.
När jag var ung i min tro, trodde jag att den onde bara gjorde ont, men tyvärr så kan även han komma som en ljusets ängel (2 Korinthierbrevet 11:14-15, läs bibelordet nedan), han kan hjälpa dem som vänder sig till honom (b.l.a alla möjliga alternativa vårdformer som finns i vår värld idag.....ex. healing......den onde använder sig av det som Gud kommit på (bön med handpåläggning). Den onde helar med sina onda krafter.......i slutändan kan du gissa vad det blir till. Om du tar hjälp av den onde för att få bort något ont, då är du illa ute, en ond kan bara ge det som är ont....fast det kanske inte syns till en början.....utan kanske först när det är försent.
Därför bör vi alltid be och fråga Jesus om råd när det gäller saker som vi är osäkra på, vi bör kolla upp varifrån "källan" kommer.

PSALTAREN 25:12-13 Den som vördar Herren undervisar han om vägen han ska vandra. Hans själ skall vila i det goda, och hans ättlingar ska ärva landet.


KRISTEN BÖN MED HANDPÅLÄGGNING.
När vi som kristna ber för andra med ex. handpåläggning, är det inte med vår egen kraft, DET ÄR MED GUDS KRAFT SOM VI KAN HELA, TILL KROPP, SJÄL OCH ANDE........GUD ÄR DEN SOM ALL ÄRA SKALL HA, DET ÄR HAN SOM GÖR JOBBET, och vi får vara de som förmedlar, som hjälper till i Guds rike. Det är Han som använder oss, det är ingen egen energi, ingen kraft som vi själva har. Använd dig av JESU KRAFT, och inte av någon annan kraft.


LÄSTIPS: Gå in på Pernilla Wahlgrens blogg "Pernillas Värld" och läs hennes inlägg "Under kan tydligen ske...!". Det är ett äldre inlägg från 2011. Det är tankeväckande och det visar på att Gud kan använda oss vanliga människor, bara vi vill bli använda. Och Han kan beröra oss, hela oss....om vi vill bli helade.



VÄLJ JESUS.
VÄND DIG TILL JESUS, han som har ALLT OCH ALLA i sin hand, han som kan göra vad som helst, för ingenting är omöjligt för Herren (Lukasevangeliet 1:37 och 18:27, läs bibelorden nedan). 
NÄR DU HAR JESUS I HJÄRTAT HAR DU INGET DU BEHÖVER FRUKTA, OCH ENDAST HAN KAN GE DIG DET EVIGA LIVET.


Detta är mitt favorit bokmärke.


LOVSÅNG ÄR ETT STARKT VAPEN MOT DEN ONDE.
Lovsång är ju bön. När vi sjunger eller lyssnar på lovsånger, fylls atmosfären av just bön till Herren, med Herren.....vi blir omslutna av Herren. 

I 2 KRÖNIKERBOKEN 20:21,30 kan vi läsa om lovsångens kraft: Sedan han(Joshafat, som vann kriget över Moab och Ammon) hade rådgjort med folket, ställde han upp sångare som skulle prisa Herren i helig skrud medan de drog ut framför den beväpnade hären. De skulle sjunga: Tacka Herren, evig är hans nåd.  Joshafats rike hade nu ro, för hans Gud gav honom lugn på alla sidor.
De vann striden med hjälp av lovsångens kraft, Guds kraft.

Av lovsången, blir du själv uppfylld och uppbyggd.....av orden och av den helige Andes berörelse, det gör dig stark och du blir svårare att bryta ner. Vår värld är full av onska som vill bryta ner oss, så ladda med Jesus så du kan stå emot. Men du måste ladda varje dag.


Jag laddar ofta med lovsång.

ÄVEN I BARNENSVÄRLD. 
Har du tänkt på att redan i många barnböcker och filmer finns kampen mellan det goda och det onda. Och i böckerna, filmerna är det SLUTLIGEN DET GODA SOM VINNER, LIKA SOM I VÅR VÄRLD. 
JESUS HAR REDAN VUNNIT PÅ KORSET, satans tid är snart slut, och det vet han, därför jobbar han så ivrigt med att få flera anhängare. Den onde tränger sig in ÖVERALLT, b.l.a. på arbetsplatser, i familjer, i äktenskap och i våra kyrkor (han vill b.l.a att vi kristna skall börja gräla sinsemellan om det ena och det andra.......det märks tydligt). Den onde gör allt för att förstöra och förgöra......MEN HANS TID ÄR UTE SNART. 
Var på din vakt och TJÄNA HERREN MED GLÄDJE.




PSALTAREN 23
HERREN ÄR MIN HERDE MIG SKALL INGET FATTAS.

HAN LÅTER MIG VILA PÅ GRÖNA ÄNGAR, HAN FÖR MIG TILL VATTEN DÄR JAG FINNER RO. 
HAN GER LIV ÅT MIN SJÄL, HAN LEDER MIG PÅ RÄTTA VÄGAR FÖR SITT NAMNS SKULL
ÄVEN OM JAG VANDRAR I DÖDSSKUGGANS DAL FRUKTAR JAG INGET ONT, FÖR DU ÄR MED MIG.
DIN KÄPP OCH STAV DE TRÖSTAR MIG. 
DU DUKAR FÖR MIG ETT BORD I MINA FIENDERS ÅSYN, DU SMÖRJER MITT HUVUD MED OLJA OCH LÅTER MIN BÄGARE FLÖDA ÖVER. 
JA, GODHET OCH NÅD SKA FÖLJA MIG I ALLA MINA LIVSDAGAR, OCH JAG SKA BO I HERRENS HUS FÖR ALLTID.......och det är allt jag behöver.






JAKOBSBREV 4:7-8
Underordna er därför Gud. Stå emot djävulen, så ska han fly från er. Närma er Gud, så ska han närma sig er. 

EFESIERBREVET 6:10-18
Till sist, bli starka i Herren och i hans väldiga kraft. Ta på er hela Guds vapenrustning, så ni kan stå emot djävulens listiga angrepp. Vi kämpar inte mot kött och blod, utan mot furstarna, mot makterna, mot världshärskarna här i mörkret och mot ondskans andemakter i himlarymderna. Ta därför på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot på den onda dagen och stå upprätt när ni fullgjort allt.
Stå alltså fasta, med SANNINGEN SOM BÄLTE runt höfterna och klädda i RÄTTFÄRDIGHETENS PANSAR. Bär som SKOR på era fötter, DEN BEREDSKAP SOM FRIDENS EVANGELIUM GER. Ta dessutom TRONS SKÖLD, med den kan ni släcka den ondes alla brinnande pilar. Ta emot FRÄLSNINGENS HJÄLM och ANDENS SVÄRD, som är Guds ord. Gör detta under ständig BÖN och ÅKALLAN och be alltid i Anden.

2 KORINTHIERBREVET 11:14-15
Satan själv förklär sig till en ljusets ängel. Då är det inte underligt om även hans tjänare förklär sig till rättfärdighetens tjänare. Men de ska få det slut som deras gärningar förtjänar.

LUKASEVANGELIET 1:37, 18:27
"För ingenting är omöjligt för Gud".
"Det som är omöjligt för människor är möjligt för Gud".

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023